Karty, které se změnily #8

Všechno dobré prý jednou končí. Jestli se seriál Karty, které se změnily může zařadit do kategorie „dobré“ nechám na vás, ale jistotou je, že dospěl ke svému konci. Ale ještě předtím než se tato série článků odebere do věčných lovišť, pojďte se podívat, jaké drobky se ještě podařilo objevit na nedojedeném talíři.

Tento týden se dostane ke slovu poslední z povolání, shaman a k němu se přidá i poslední neutrálka, Frostwolf Warlord.

Classové karty

Jelikož Al’Akir se pod skalpel plastických chirurgů z Blizzardu nedostal a ostatní přetvořené legendárky jsem vám už představil, přesuneme se rovnou k ostatním classovým kartám. Ale nečekejte zázraky, shamana masivní vlny změn nikdy nepotkaly.

Mana costy

To však samozřejmě neznamená, že se žádných úprav nedočkal. Hned několik jich bylo namířeno na cenu shamanových karet. Ze spellů se nové ceny dočkali Forked Lightning a Lightning Storm. U první karty to však bylo za cenu vyššího Overloadu. Cena tedy zůstala vlastně stejná.

Nižší ceny se dočkal i jeden z shamanových minionů, Fire Elemental, u kterého tato změna znamenala navýšení poměru cena/výkon až do nebeských výšin. Jen se zamyslete, kdy jste v arena draftu naposledy Fire Elementala ignorovali.

Healing Totem

Poměrně nenápadná (ale rozhodně ne nepodstatná) změna, která si na Thralla udělala zálusk, se týkala Healing Totemu (ano, toho totemu z hero power). Původní verze tohoto healovacího špalku dokázala kromě minionů rozšířit svůj efekt i na samotného hrdinu. Hlavně v early game tato vlastnost byla dost k vzteku, třeba pokud jste měli pomalý deck (nebo špatný draw) a nechtělo se vám plýtvat damage na kusu dřeva.

Ancestral Healing

Co dál? Ancestral Healing. Zvláštní karta, která si nikdy nezískala obdiv široké veřejnosti, byla ve své původní podobě prachobyčejným healem. Až později byl k původnímu efektu přidán jako bonus i Taunt.

Frog

A poslední změna se týká žabičky, která s oblibou vytlačuje za pomoci Hex ze stolu podstatně silnější miniony. V jednom z patchů dostal Frog nálepku Beast, která odhaluje pravou povahu tohoto na první povahu mírumilovného zvířete. To jen do doby, než si ho vezme do parády hunter a nevinná žabička přinutí vašeho hrdinu explodovat.

Neutrální karty

Frostwolf Warlord

Před dávnými časy v naší galaxii se staty Frostwolf Warlorda měnily podle toho, kolik jste v tu chvíli měli na své straně stolu minionů a soupeř tak mohl v následujícím kolem lehce manipulovat se silou vašeho miniona. Později se pak tento efekt přeměnil v Battlecry, který vydržel až do teď.

Dodatek

Jistě někteří z vás v tuto chvíli již buší do klávesnice s úmyslem poukázat na všechny změny, co jsem zapomněl. Jestli jsem vás správně odhadl, tak vás rovnou ujistím, že na „spoustu“ dalších změn jsem jen tak nezapomněl, spíš jsem se je rozhodl nezmínit, protože si nemyslím, že byly pro vývoj hry podstatné. Mám na mysli třeba změny statů u karet Defender of Argus nebo Argent Commander. I přesto, že Blizzard při svém balancování zasáhl i tyto karty, jejich pozici ve hře a v metě to prakticky nezměnilo.



Naposledy upravil/a Lunchbox 19.06.2014 v 20:57:07.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet