Karty, které možná neznáte

Je zajímavé, kolik se toho dá občas objevit jenom proto, že se vývojáři neobtěžovali (anebo záměrně nechtěli) vzít do ruky virtuální koště a udělat si v souborech pořádek. Hearthstone je jenom další v řadě her, které si uchovávají skříně naplněné kostlivci až po okraj a po dlouhých archeologických vykopávkách vám teď přináším karty, se kterými jste možná ještě neměli tu čest.

Nahrazené a odstraněné karty

Každý vývojový cyklus má své oběti. Stačí se jenom podívat, kolik jednotek nepřežilo vývoj Starcraft II. Je to dlouhý seznam. Hearthstone na tom byl podobně. Některé karty se během vývoje změnily k nepoznání, jiné zmizely úplně. Nejvíce šrámů si z vývoje odnesl pravděpodobně Priest. Ten přišel na začátku alphy hned o pět karet a těžko říct, jestli by se tento počet při cestě do minulosti ještě nezvyšoval. O které karty tedy Priest přišel? Například o Penance, menší obdobu současného Holy Fire. Inner Fire nahradil Prayer of Fortitude, Fade uvolnil místo pro Shadow Word: Death. Ale nic zásadního, co by nespravila trocha balancování, kdyby se vývojáři rozhodli karty ve hře nechat. Oproti tomu na úplně jiné úrovni jsou Mental Collapse a Greater Heal. V kombinaci s Coldlight Oracle a Auchenai Priest dostávaly Mill decky úplně jiný rozměr. A pokud se ve stejnou chvíli nacházel na stole Prophet Velen nebo Malygos, tak asi nastávala nukleární zima. Ani ostatní povolání nezůstala nedotčená, ale změny neprobíhaly v takové míře jako u Priesta. Rogue přišel o Adrenaline Rush, Hunter musel utřít slzu, když zmizel Darkspear Hunter atd. Z neutrálních karet byli na obětní oltář položeni Jadefire Satyr a Dark Summoner. Kompletní (aspoň doufám) seznam odstraněných a nahrazených karet najdete níže. Adrenaline Rush - nahrazen -> Shiv Arcane Blast - odstraněn Dark Summoner - nahrazen -> Spiteful Smith Darkspear Hunter - nahrazen -> Savannah Highmane Death Wish - nahrazen -> Shield Slam Demoralizing Roar - odstraněn Fade - nahrazen -> Shadow Word: Death Greater Heal - nahrazen -> Holy Fire Jadefire Satyr - nahrazen -> Stranglethorn Tiger Mana Spring Totem - odstraněn Mental Collapse - nahrazen -> Lightspawn Penance - nahrazen -> Temple Enforcer Prayer of Fortitude - nahrazen -> Inner Fire

Karty z tutoriálu

Právě teď si o mně říkáte, že jsem blázen, že tutoriálové karty si přece pamatujete. Ani se nedivím, Mukla’s Big Brother je těžko zapomenutelný a třeba Transcendence zatím ve hře nemá svou obdobu (alespoň ne záměrnou). Ale jsou tu i karty, které jsou sice vytvořené pro jednotlivé bossy v tutoriálu, ale ve hře se jich nedočkáte. Například Barrel. Ten by měl mít ve svém balíku King Mukla, ale ve skutečnosti se Barrel svého místa na slunci nikdy nedočká. Což je škoda, protože podle některých mýtů a teorií se v barelu ukrývá Ragnaros the Firelord, podle jiných zase Millhouse Manastorm. Ve skutečnosti používá Barrel jako své trvalé bydliště Hidden Gnome. Opravdu mýty opředenou kartou je ale Metamorphosis. Illidanova ikonická schopnost, která se s ním táhne už od Warcraft III, je v Hearthstone podání tajemná jako hrad v Karpatech. Efekt „Do something crazy.“ není zrovna všeříkající a Illidan jako finálový boss tutoriálu se rozhodně nemá k tomu, aby toto tajemství osvětlil, protože se v jeho decku z nějakého důvodu neobjevuje. Můžeme tedy jen spekulovat, jakou šíleností by tato karta mohla oplývat.

Avatar of the Coin

Avatar of the Coin je další záhadou, kterou Hearthstone disponuje. Pravděpodobně jde o předchůdce The Coin, tedy karty, kterou dostane hráč, který prohraje hod mincí. Těžko říct, kdy se Avatar of the Coin vyskytoval ve hře v hratelné podobě, ale už během alpha testu jeho pozici okupoval The Coin. Není těžké domyslet si proč. The Coin nabízí mnohem více možností pro hráče, než pouhý 1/1 minion.

Skeleton

Skeleton je obyčejně vypadající minion, který se možná používal v prvních buildech hry, protože už ani v alpha betě se nevyskytoval. Pravděpodobně ustoupil zajímavějším kartám jako Earthren Ring Farseer nebo původní verzi Shattered Sun Cleric. Ale třeba je to jen chytře schovaná legendárka pro Death Knighta. Kdo ví.

MEGA-BLAST!!!!

Chudák Millhouse Manastorm byl vámi zvolen za nejzbytečnějšího miniona Hearthstone. Ale před tím, než se Millhouse stal terčem posměchu, vypadala situace úplně jinak. Za 2 many vám poskytl kartu MEGA-BLAST!!!!, která může na první pohled připomínat Flamestrike. Ale chyba lávky, MEGA-BLAST!!!! nejen že nabízel větší damage než Flamestrike, ale také sílu Caps Locku a čtyř (!) vykřičníků! A to vše jen za deset many. Ale Blizzard se očividně jednou rozhodl, že je zase na čase balancovat, a sílu, kterou nabízel MEGA-BLAST!!!!, tak už nemůžete pocítit na vlastní kůži.

NOOOOOOOOOOOO

Absolutní vítěz kategorie „Nejlepší artwork“ – NOOOOOOOOOOOO. Karta, jejíž jméno napíšu pro jistotu pouze jednou, protože nechci, aby zabralo většinu textu. Podle mojí sítě špatně placených informátorů šlo o kartu, která v prvním známém alpha patchi nahradila smazané karty v už vytvořených balíčcích. Pokud vás ale zajímá, co tato karta dělá, tak to vás musím zklamat, k těmto informacím jsem se nedostal. Ale pravděpodobně jen sežrala dva mana krystaly a vytratila se.

Karty vývojářů

Vývojáři jsou vesměs veselé kopa. A rádi se ve svých hrách profilují. Dobře si pamatuji na vyčítavý pohled Sama Didiera, jak na mě shlížel ze své vlastní kostky, kdykoliv se mi ve Warcraft III editoru něco zrovna nepovedlo. Vývojáře Hearthstone ve hře sice tak lehce neobjevíte, ale to neznamená, že neexistují. Jejich karty se pohybují ve stínech a jen čekají na příležitost, kdy by mohli zbořit současnou metu.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet