IEM Katowice - shrnutí kvalifikací, celebrity

http://hsfan.tiscali.cz//pic/uploaded/iem_katowice
Jak jsme již předeslali v novince, Hearthstone bude jednou z her na IEM v Katowicích. V dnešním článku bych Vám rád shrnul veškeré informace, které jsou nám doposud známé. Podíval se, jak se daří zejména českým hráčů v kvalifikacích, co si myslí o formátu turnaje a kvalifikacích a na konec se podíváme, kdo by mohly být ony avizované „celebrity“. K dnešnímu dni máme za sebou odehrány již tři ze čtyř kvalifikací, poslední se hraje právě dnes, které se můžete zúčastnit i Vy sami. Zatím do druhé fáze kvalifikace postoupilo šest hráčů, ty doplní další dva z dnešní kvalifikace a celá tato skupina si zahraje o jedno postupující místo na IEM v neděli 9. března.

1. kvalifikace

Z první kvalifikace do druhé fáze postoupil ruský hráče týmu GTM Alvi, druhým finalistou se stal Sinex. Přesto, že i naše československá scéna měla v této kvalifikaci hojné zastoupení, tak se nikomu nepodařilo probojovat ani mezi 16 nejlepších. Zajímavostí je, že v této kvalifikaci jsme mohli zaznamenat i známé velmi známé jméno – Ek0p. Ten skončil v TOP 16.

2. kvalifikace

Postupujícími z této kvalifikace se stal Ital Red a Němec Minzblatt. Z naší scény se nejdále probojoval Silhan z týmu eSuba – skončil v TOP 16. I tato kvalifikace měla svoji osobnost, byl jím finský hráč Savjz, kterého jsme stejně jako Ek0pa mohli vidět v ESGN Fight night, kde bojovali za stejný tým.

3. kvalifikace

Tato kvalifikace byla z pohledu českého fanouška nejzajímavější, v TOP 16 jsme měli hned tři zástupce! Dva z nich byli opět hráči eSuby – Silhan a Alesh, doplnil je Meyger. Bohužel to vypadá, že hranice nejlepší šestnáctky je pro československé barvy prokletá a všichni skončili v této fázi turnaje. Finále byl čistě skandinávský souboj mezi Legendarenem ze Švédska, proti němuž nastoupil Keppada z Finska.

Jaké jsou názory samotných hráčů?

Vyzpovídal jsem pro Vás tři hráče eSuby, jež se aktivně zapojují do kvalifikací. Co si myslíš o systému kvalifikací, kde je pro celou Evropu pouze jedno místo? Czechcloud: Je to totální fiasko. Jestli se něco musí změnit, tak tohle, protože dostat se reálně na IEM je už potom spíš otázka štěstí než skillu, protože síla nejlepších hráčů bude velmi podobná. Na druhou stranu jsem rád, že ESL dává dost velké peníze do hry, která je pouze v betě a je to příslib toho, že to bude v budoucnu ještě daleko lepší. Silhan: Myslím si, že je to dosť hardcore, ale je to pochopiteľné, keďže je to prvý taký turnaj na IEM, tak idú do toho opatrne. Škoda toho jedného slotu pre Poliakov, ale nejak sa s tým musíme zatiaľ zmieriť. Alesh:: Přijde mi to určitě trochu moc málo. Ono celkově udělat tam jen turnaj o 4 lidech mi přijde takové o ničem, vzhledem k tomu, že to bude odehrané do 3 hodin čistého času. Budeš hrát poslední kvalifikaci? Jak vidíš své šance? Czechcloud: Když nepočítám poslední kvalifikaci, vždycky jsem skončil v RO64, takže šanci tam určitě vidím, stejně jako zbytek mého týmu. Silhan: Určite tú poslednú šancu využijem naplno. Dvakrát som sa dostal do top 16, kde som prehral len na RNG tinkmastera, alebo brawlu. Tak dúfam, že šťastie tentokrát pri mne bude. Alesh:: Určitě hrát budu. Minule top 16, takže dnes se to už musí podařit. Šance umírá poslední. Jaký deck, s kterým ses v kvalifikacích setkal, ti příjde nejsilnější? Czechcloud: Můj balík mi přijde aktuálně nejvyváženější a nejlepší. Na druhou stranu když potkáte Reynadovo Aggro, tak se to dá porazit pouze v případě, že mu to nepřijde tak dobře. Zcela upřímně je to o tom, jaký je proti vám nasazený balík a jak ho dokážete zcounterovat. Zcela upřímně mi největší problémy dělá kontrolní paladin. Silhan: Je to deck, ktorý hrám aj ja, čo je vlastne control warrior, pretože tento deck je stabilný a má dobrý matchup proti všetkému, čo znamená, že ho neprekvapí skoro nič. Ale hlavnou výhodou je, že sa dá dobre modifikovať na countrovanie deckov, ktoré ho náhodou porazia. Alesh:: Nejsilnější mi příjde warrior control. Nemá žádný vyloženě špatný matchup a je to asi nejstabilnější deck v dnešní meta game.

Celebrity

Poslední neznámou jsou „celebrity“, které by se měly na IEM v Katowicích objevit. Ohledně této informace organizátoři stále mlčí, a tak nám zbývá jen prostor pro spekulace. Zajímavý je fakt, který jsme předeslali již výše, v kvalifikacích se objevil Ek0p a Savjz, což jsou dvě největší evropské celebrity na poli Hearthstone. Nicméně se nabízejí velká jména ze zámoří, asi každému se automaticky vybaví dvojice slavných streamerů Kripparian a Trump. Kripparian se již vyjádřil, že Constructed moc neholduje – dává přednost Arénám. Nicméně již spolukomentoval ESGN Fight Night, tak je možné, že se v Polsku objeví na postu komentátora. Kromě této dvojice je zajisté ve hře i Artosis – vítěz Inkeeper Invitionalu. Výběr je široký, nechme se překvapit, koho nám nakonec organizátoři předloží. Registrovat do dnešní kvalifikace se můžete zde. Hraje se až o $ 2000!

Naposledy upravil/a Bellatrix 09.03.2014 v 18:31:35.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet