Discard Lock DeckGuide

Discard Lock

Zoo decky byly vždy o budování silného boardu, tedy silného alespoň co do počtu minionů. V množství je totiž potenciál, který vám umožní likvidovat protivníka v rychlém tempu. Velkou slabinou tohoto balíku jsou pak plošná kouzla, kterým budete muset čelit téměř se stoprocentní jistotou. Warlockům naštěstí nikdy nedělalo problém z ničeho nic opět postavit silnou armádu servilních minionů. Od tahu jedna tak nebude dělat nic jiného než vyhazovat miniony - pořád a pořád dokola, spell jedete v tomhle decku totiž jenom jeden (i když dvakrát). Tradeování necháváte spíše na soupeřovi, pokud tedy nejde o Taunt miniony. Face je vaším hlavním cílem. Dlouhé hry rozhodně nebudou svědčit nátuře tohohle decku.
 

Karty:

 

 

Malchezaar's Imp:

Maličká potvora jejíž síla spočívá především v lízání karet. Warlock má sice k dispozici hero power, nicméně dvě many můžete raději investovat do vyvolání nějakého miniona. Nebojte se Discardu. 
 

Soulfire:

Přímé 4 body poškození z ruky, které likvidují nepříjemné miniony stejně dobře jako oponentův obličej. 
 
 
 
 

 

Darkshire Librarian:

Relativně silný 2-drop, který vám při svém vstupu na board spálí náhodnou kartu z ruky, po své smrti vám kartu ale zase lízne.
 

Darkshire Councilman:

Druhý z vašich nejcennějších minionů - pumpování útoku tohoto miniona bude vaším primárním cílem - a cílem vašeho soupeře bude samozřejmě tenhle minion, o tom netřeba pochybovat.
 
 
 
 

 

Silverware Golem:

Jediná karta ve hře, která čerpá z Discard mechaniky. Pakliže tohoto 3/3 miniona spálíte, místo hřbitova se objeví na hrací ploše a to se vyplatí.
 

Doomguard:

Správný finišer a velký hromotluk, který bude posledním hřebíčkem do soupeřovi rakve 5/7 s Charge je víc než silná karta. A Discard vám díky malému 1/3 Impovi vadit rozhodně nemusí.
 
 
 
 

Replacementy:

Jaké že karty byste to chtěli nahrazovat v takto levném balíku? Říkáte si, že nemáte miniony z Karazhanského dobrodružství. Pak tento balík bohužel nebude pro vás. Právě Discard synergie dělají tenhle deck tak neuvěřitelně zábavným a efektivním.
 

Strategie:

Strategie warločích zoo balíků je vesměs stejná - rychle etablovat plný board minionů, jejichž prací bude ohlodávat tvář soupeřova hrdiny nebo sem tam efektivně tradeovat. Na úvod partie hledejte vždy nějaký ten 1-drop. Neměli byste mít problém položit v každém tahu alespoň jednoho miniona a soustavně tak vytvářet tlak na vašeho protivníka. Pojďme se zaměřit na hlavní mechaniku tohoto balíku, kterou je Discard. Díky Malchezaar Impovi líznete kartu, za každou kartu, kterou právě kvůli Discardu spálíte. A považte, že díky kartám jako je Soulfire, Darkshire Librarian nebo Doomguard můžete protočit celkem snadno obsah vašeho decku. Ideálně budete chtít pálit samozřejmě Silverware Golema, který nebude zahozen. Jeho pasivní schopnost mu umožní vyskočit rovnou na board. S hraním Doomguarda příliš neotálejte - chcete tvořit hlavně tlak na soupeře, ne čekat až vám do ruky přijde druhý strážce zhouby o kterého byste s největší pravděpodobností kvůli Discardu přišli. Snažte se alespoň trochu hrát okolo AoE spellů - to znamená, že na ruce ideálně ponecháte miniona nebo dva, v situacích kdy tušíte nějaké to čistící nebezpečí. Uspoření minioni vám následně pomohou opět obnovit tlak na hrací ploše. A to je v kostce vše.
 

Závěrem:

Pakliže hledáte vskutku levný balík, který je postavený okolo zábavné Discard mechaniky - hlavně pro zpestření, trochu napětí a nějaký ten RNG efekt - rozhodně nemůžete sáhnout vedle. Za opravdu málo peněz (rozuměj dustu), hodně muziky - respektive ranků na ladderu.

 

 

 

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

TheMatto 10.10.2016 19:22

Tenhle deck jsem hrál docela často. Platí pouze pro rank 25-5. Pak už se mi moc nevyplatil. Hodně o RNG ... Ale pouze můj názor

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet