Decky pro Knights of the Frozen Throne (1. část)

  Deckguide    Knights of the Frozen Throne    Zatěžuje peněženku   

Máte pochybnosti, že nijak nevyužijete pracně shromážděný dust? Nevadí! Máme pro vás pár tipů v našem přehledu balíčků.

 

Úvod

Připravila jsem si pro vás menší přehled decků, které byste mohli ve více či méně obměněné podobě potkávat ve hře. Uvedu pro každou class jeden deck i s podrobnějším popisem a na konci na vás bude čekat i menší bonus v podobě budget decku. Když jsem tento článek začala psát, myslela jsem si, že bude o něco stručnější. Jak ale vidíte, o každém z decků jde mluvit velmi dlouho a abych něco nezanedbala, článek jsem rozdělila na více částí.

 

 

Hunter

Je jedno, jestli padají trakaře nebo prostě jenom mrzne, Midrange Hunter se bude hrát nejspíš pořád. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších balíčků pro svou jednoduchost a “cenovou nenáročnost” (to záleží ale jen a jen na vás podle toho, kterou variantu si vyberete). Klíčovými kartami, které by neměly chybět v žádném správném “Mid Hunterovi”, jsou: Animal Companion, Kill Command, Savannah Highmane a Houndmaster.

Midrange Hunter

 

aker9glaqf_26ec5d52208ad0425a61950cd10fd64380ffb98f_1502804686_9454.png
Midrange Hunter

 

Taktika není složitá (sice hrajete agresivní balík, ale nepálíte bezmyšlenkovitě oponentovi TO FACE - musíte také trochu plánovat), v začátečním mulliganu se snažíte mít na ruce miniony, s nimiž budete moct jít po mana křivce (AlleycatCrackling Razormaw a další). Scavenging Hyena rozhodně nehrajme bez využití jejího potenciálu a raději ji vyhoďme na board jako vítané combo. V mid game převezmete kontrolu nad boardem pomocí silnějších minionů jako Savannah Highmane. Na konci můžeme použít Call of the Wild nebo Bonemare k doražení nepřítele.

Doporučuji použít combo Scavenging HyenaUnleash the Hounds jako clear board (pokud to tedy bude možné), abyste si vybuffovali hyenu, která pak klidně může zasadit konečný úder.  Midrange Hunter je náročný na spotřebu karet, s čímž nám pomůže Cult Master nejlépe v kombinaci s Unleash the Hounds. Hero Death Knight Deathstalker Rexxar hru poněkud zpomaluje a ne vždy ho dostanete do ruky v tu správnou chvíli.

 

Druid

S příchodem Mean  Streets of Gatgetzan se objevil nový archetyp decku, Jade Druid, který těží především z Jade Golem mechaniky. Dovoluje vám pomocí různých karet zahrát dalšího golema, jenž je silnější než ten předchozí, čímž získáváte převahu nad vaším oponentem (ten si často už  při golemovi číslo 5 začíná pohrávat s tlačítkem concede). Karty, které rozhodně nesmíte vynechat: Jade Idol, Jade Blossom, Innervate, Wild Growth a Fandral Staghelm.

Jade Druid

 

ogkgg79wb8_26ec5d52208ad0425a61950cd10fd64380ffb98f_1502804686_8554.png
Jade Druid

 

Strategie tohoto balíčku je velice jednoduchá. V early game se snažíte rychle "vyrampit" pomocí Wild GrowthJade Blossom. Pak pomocí vašich "nadbytečných" mana krystalů povoláte nějaké menší Golemy na board (přece jen chceme co nejsilnější, takže je dobré začít brzy). V mid game vyvoláváte další Golemy (a snažíte se přežít), až se nakonec dostanete k očekávanému konci.

Vaší nejmilovanější a nejoblíbenější kartou je Jade Idol, který vám pomůže s množením vašich Golemů. Velice zajímavé a doporučované je combo s Fandral Staghelm které vám poskytne jak Golema, tak další 3 kopie vaší tak důležité karty.

Přežít útoky aggro a midrange decků vám pomůže Tar CreeperSpreading PlagueSwipe.

A malým (tedy větším) bonusem k vašemu "zelenému finále" bude The Lich King a jeho Death Knight karty (třeba taková Anti-Magic Shell). 

 

Rogue

Dalším deckem je Miracle Rogue, která je s námi už od samého počátku Hearthstone (dokonce vytvořená před samotným vydáním). Přízvisko “Miracle” pochází z další výborné karetní hry Magic, z balíčku nazvaného “Miracle Grow”, který obsahuje kartu “Quirion Dryad” s velice podobným účinkem jako Questing Adventurer. Nebylo tedy žádných pochyb, jaký název zvolit. Není zcela jednoduchá na hraní, proto není u nových hráčů moc oblíbená. Důležitými kartami jsou: Gadgetzan Auctioneer, Edwin VanCleef, Questing Adventurer, Swashburglar a levné rogue spelly (Eviscerate, Backstab, …)

Miracle Rogue

 

j8usgimout_ddaf914c1dd71d5052a3903258fb5fae57964899_1502804687_039.png
Miracle Rogue

 

Jedná se combo balíček, který v early game získává tempo a později v mid game se pomocí Gadgetzan Auctioneer dostane k důležitým kartám jako Questing Adventurer, Edwin VanCleef nebo Arcane Giant (pak už vám nic nebrání zasadit smrtící úder). Questing Adventurer v kombinaci s rogue spelly může vytvořit dost nebezpečnou kombinaci, takže se nebojte ho vybuffovat na smrtící hodnoty. 

Další zajímavou kartou je Sherazin, Corpse Flower, kterou oživíte zahráním 4 karet v jednom kole, když vám nechtěně umře. Na to se skvěle hodí jak jinak vaše kouzla (proto jich máte tolik). Ale vy jste velice nároční na spotřebu karet, takže nezbývá nic jiného než použít váš Death Knight "skin" Valeera the Hollow. Kopie karet jsou zajištěny a vy můžete vesele combit dál. V mulliganu se ujistěte, že budete mít BackstabSwashburglar na ruce nebo, pokud budete mít velmi velmi velké štěstí, tak Edwin VanCleefThe CoinCounterfiet CoinBackstab a  Swashburglar

 

Warlock

Tyto temné černokněžníky v mnoha případech závislé na felu jsme poslední dobou v součastné metě moc neviděli. S příchodem nové expanze Knights of the Frozen Throne by se to mohlo změnit. Warlock Death Knight hero se vzhledem ke své mana cost objeví v control orientovaných balíčcích (všichni je důvěrně známe pod názvem Handlock). Připravte si deníčky, protože bez Lord Jaraxxus, Twilight Drake, Mountain Giant, a Faceless Shambler se neobejdete.

Handlock

 

nu4v02k7d3_26ec5d52208ad0425a61950cd10fd64380ffb98f_1502804686_6663.png
Handlock

 

Tento control deck těží z velkého množství karet na ruce, tedy čím více karet, tím líp pro vašeho Twilight Drake a Mountain Giant. V early game se snažíte dostat na ruku strategické karty, pokud se vám to nedaří, můžete použít Hero Power výměnou za dva životy. Pak už se snažíte přežít pomocí vašich spellů nebo minionů a čekáte na late game, kdy kontrolu nad boardem převezmete vy.  Využijte combo  Faceless ShamblerMountain Giant, jak jen to bude možné. Mohutný 8/8 minion a ještě ke všemu s tauntem je dobrá volba k zajištění přežití.  Další zajímavá karta, která vás zbaví slabších minionů (typické pro aggro a midrange), je Defile. Hlavně si spočítejte, že se jich všech zbavíte (kdyby náhodou ne, pomůže Mortal Coin a přidává vám jednu kartu do ruky).  Nejdříve použijte  Lord Jaraxxus (zachrání vám život + má nepřekonatelnou Hero Power) a poté v late game vaši Hero Death Knight kartu Bloodreaver Gul'dan, který respawne všechny vaše démony, kteří za hru zemřeli (i Infernal z vaší upgradované Hero Power).

 

 

Bonus

Vždycky se najde někdo, kdo nemá moc dustu nebo goldů a nemůže si dovolit drahé balíčky. Proto přidávám ještě Budget Midrange Huntera. V další části článku se můžete těšit na Shamana, Priesta, Mage, Paladina a Warriora.  

 

 

iuqi61526j_26ec5d52208ad0425a61950cd10fd64380ffb98f_1502804686_7747.png
Budget Midrange Hunter

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Jax 15.08.2017 23:58

Moc pěkný.Většinu informací vím,ale i tak jsem se něco nového dozvěděl.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet