D0l1kův úspěch na IEM - rozhovor, rozbor decků

Ahoj Dolíku, asi tušíš, proč jsme si k rozhovoru vybrali právě tebe. Samozřejmě mluvím o tvém výsledku v ESL turnaji. Popsal bys nám to konkrétněji sám? Zdarec, jasnačka. V nedělním ESL turnaji se mi značně dařilo, porazil jsem několik známých evropských jmen a postupně se probojoval až do finále, kde jsem chytil hráče s nickem sasT. ... a s ním si nakonec prohrál poměrem 2:3. Ale i tak skvělý výsledek v evropské konkurenci. ESL je jeden z mála turnajů, který se hraje "náhodným" systémem, kde si hráči vybírají decky podle libosti. Vyhovuje ti tento systém, nebo preferuješ taktičtější "Blizzard" systém? Osobně mám radši "Blizzard" systém, kde si vítěz nechává stejný deck. Ovšem i v tomto formátu se dá velmi dobře taktizovat a musím se přiznat, že výběr hrdiny mi po většinu těch her dost pomohl, jelikož jsem skoro vždy picknul counter na jejich decky. Sám si začal ohledně decků. Které decky si během turnaje používal a který považuješ za nejklíčovější pro tvůj úspěch? Pokud si dobře vzpomínám, hrál jsem pouze Control Warriora a upraveného Free Shamana od Trumpa. Vím, že jsem hrál zápas i s Handlockem, ale nevzpomínám si, jestli to bylo na ESL nebo ne, jelikož ten víkend jsem se účastnil pěti turnajů.
D0l1k na turnaji v RE-LOAD. Foto: Ivana Shinsato Yuki Kárníková
Takže většinou control styl hraní. Moc se netajíš svým odporem k aggro deckům, zejména Hunterovi. Existuje situace, kdy si dovedeš představit, že bys sám hrál klasického Huntarda? Např. finále ZOTAC cupu proti Handlockovi? Přesně tak, můj nejoblíbenější styl hraní je opravdu control a aggro mi je proti srsti. Jediné, s čím občas koketuju, je mur-lock. Huntarda jednoznačně ne. A k otázce - když už Huntera, tak jedině od Kolenta, který mě momentálně opravdu hodně baví, ačkoliv se ho zatím učím. Tvůj stream v poslední době nabírá obrovské popularity. Plánuješ nějaké změny do budoucna, nebo ti současný styl sedí? Neplánuješ v budoucnosti přejít do angličtiny po vzoru ostatních streamerů? To je fakt a stále mě to neuvěřitelně překvapuje a zároveň těší. Nad změnami přemýšlím pokaždé, než stream spustím. Nebo přesněji řečeno nad vylepšením streamu. A nejde ani tak o overlay, s tím jsem už spokojený, ale ty věci okolo - muzika, příkazy, vychytávky. A bohužel ať přemýšlím, jak přemýšlím, stále nemůžu přijít na nic, co by udělalo můj stream více unikátní. V poslední době se mi v hlavě hodně točí myšlenka počítadla missnutých lethalů (kdo mě zná, ví proč), ale zatim se mi nepodařilo vymyslet, jak ten systém udělat efektivně. Ale časem to určitě přijde. A co se angličtiny týče - v blízké době rozhodně ne. Myslím si, že velká část mého publika chodí na můj stream právě proto, že streamuju v češtině, takže bych angličtinou (minimálně na začátku) nezískal. Děkuji ti za tvůj čas a přeji více takových úspěchů. Pokud bys rád něco dodal, zde je tvůj prostor. Díky moc. Rozhodně bych chtěl poděkovat pár lidem, kteří si to rozhodně zaslouží. V první řadě mé nejmilejší (paní Dolďové), která má nejenom pochopení pro moji zálibu, ale velkou měrou mě v ní i podporuje. Dále pRayerovi, za skvělou příležitost a lidem z týmu, se kterýma vše diskutujeme a trénujeme. V neposlední řadě bych také chtěl poděkovat xgames.sk a key4you.cz, kteří mi během streamu věnovali opravdu velkou sumu peněz, díky čemuž jsem byl druhý den schopný streamovat otevírání 40 packů, které je pro spoustu hráčů zajímavé. A abych nezapomněl - všem mým fans, jenž mě podporují :).

Decky:

Warrior:

Víceméně standardní control Warrior, poněkud nestandardní může být Faceless Manipulator, který decku dodává sílu zejména v late game. Frothing Berserker je použit pouze jednou. Největší zajímavostí je přítomnost Cleave, jenž naopak pomáhá v matchupech proti aggrům. Dolík také nehraje Yseru, protože mu přijde příliš pomalá a je podle něj hratelná pouze v případě, kdy máte bezpečný board.

Shaman:

Jak předeslal sám majitel decku, tak se jedná o hodně zkopírovaný deck od Trumpa, který s ním v minulé sezoně došel až do Legend ranku. Oproti Trumpovi Dolík používá dvě legendárky a to Al'Akir the Windlord a Bloodmage Thalnos, jenž jsou beze sporu nejlepší volbou z této kategorie pro deck Shamana. Dále svůj deck rozšířil o Faceless Manipulatora.
Manželé D0l1kovi. Foto: Ivana Shinsato Yuki Kárníková


Naposledy upravil/a Kinedryl 18.04.2014 v 15:20:33.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet