Co možná nevíte o Hearthstone #1

http://hsfan.tiscali.cz//pic/uploaded/neviteohs
V této sérii článků bych Vám rád poodhalil některé z tajemství Hearthstone. I přes to, že já sám se nepovažuji za nováčka (hraji od začátku bety), stále ve hře objevuji nové a nové věci a právě o ně bych se s Vámi rád podělil v následujích článcích. Netvrdím, že všechny věci pro Vás budou nové, ale věřím, že něco málo si odnese každý.

1. Možnosti změny questů se kumulují

Pravděpodobně většina z Vás tuší, že když nejste spokojeni se svým Hearthstone daily questem, můžete ho pomocí křížku v quest logu vyměnit za jiný. Velmi efektivní je „odmítat“ questy za 40 goldů a doufat v lepší za 60, nebo dokonce 100 goldů. Co už ale málo kdo ví je, že tzv. „výměny“ questů se Vám kumulují – pokud ji tedy jeden den nepoužijete, přenáší se do druhého dne. Křížek Vám sice po první výměně zmizí, ale pokud hru restartujete a máte dostupné výměny, můžete odmítnout quest znovu.

2. Leeroy Jenkins!

Pro všechny aspoň letmo políbené světem Warcraftu se nejedná o žádnou novinku, ale věřím, že se mezi čtenáři najdou i nováčci, pro které je Hearthstone první zkušeností s Blizzardem. Karta Leeroy Jenkins má svojí předlohu v reálné postavě, která vešla do dějin díky dnes již legendárnímu videu z dob vanilla WoW. Z videa si asi domyslíte, proč karta Leeroye v Heartstone disponuje silným útokem, Chargem a velmi malými životy – a jako bonus vyvolá soupeři dráčky.

3. Kompletní sbírka všech zlatých karet

Jako prvním, kdo získal (a dokonce byl i Blizzardem oficiálně potvrzen) kompletní sbírku všech zlatých karet, včetně i těch, jenž jsou odměnou za dosažení maximální úrovně na všech charakterech, se stal zakladatel Hong Kong Esports Limited, Derek Cheung. Jak jeho sbírka vypadá si můžete prohlídnout v následujícím videu.

4. Obrázky použité na kartách jsou pouze částmi původních děl

Nikdy Vás nenapadlo, odkud se bere ona červená záře na kartě Chillwind Yeti? Všimli jste si někdy malé gnomice na kartě Fen Creeper? Napadlo Vás někdy, že na kartě Hex sedí žába na štítu a vedle ní leží meč, který ještě před proměnou nosila? Velice pravděpodobně se s těmito detaily setkáváte každou hru a možná ani netušíte, jaké tajemství Vám zůstávají skryta. Je to způsobeno tím, že část obrázků karet v Hearthstone pochází z karetní hry WoW TCG a Blizzard tak použil již hotová díla i do počítačové verze. Pokud jste zvědaví i na další obrázky karet z Hearthstone v plné velikosti, doporučuji Vám navštívit tuto galerii.

5. Jak okamžitě poznat kdo vyhraje Brawl?

Možná jste již zažili nervy drásající chvilky, kdy ať už jste vy sami, nebo Váš soupeř zahráli Brawl a čekali, který že minion ze rvačky vyjde vítězně. S tím už je teď konec. Řešení, jak rozeznat výherce již během začátku raději uvedu jako spoiler. Přece jenom někteří z Vás si možná rádi vychutnávají napínavé chvilky, které s sebou tato karta přináší a já bych Vás o ně nerad připravil. Pokud však jste zvědaví, stejně jako jsem byl já, zde je řešení:
SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ
Navigace:
[1. díl] --- [2. díl] --- [3. díl] --- [4. díl] --- [5. díl]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:54:04.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Sir Finley Mrrgglton 13.06.2014 19:58

Je možné aj zistiť čo padne z L80ETC?

Jirasul 04.03.2014 19:31

V tom případě pravděpodobně nemáš žádné nakumulované změny.

Novi 04.03.2014 17:58

Jirasul
Vypnout a opět zapnout.
To mi právě nejde.

Jirasul 04.03.2014 17:32

Novi
Co přesně myslíte tím restartovat hru?
Vypnout a opět zapnout.

Novi 04.03.2014 10:17

Co přesně myslíte tím restartovat hru?

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet