Co Blizzard kutil před 20 lety?

Tento článek je placenou reklamou. Svou kariéru vydávání her začal Blizzard už před 20 lety. V té době ještě vydával několik her za rok, ale už tehdy šlo ve většině případů o ryzí zlato. My se dnes podíváme na tři hry, které si můžete zahrát zdarma a zavzpomínat tak nejen za začátky Blizzardu, ale i za začátky celého herního průmyslu.

The Lost Vikings

Ještě pod jménem Silicon & Synapse v roce 1992 vydal budoucí Blizzard svou prvotinu. Jednalo se o skákačku The Lost Vikings, která stojí na spolupráci třech rozdílných charakterů. Viking Olaf má velký štít, který zastaví každý útok, jde použít jako stupínek pro skok jeho parťáka nebo jako padák ke kontrolovanému pádu. Erik je zase hlava dubová a umí skákat, přičemž jeho mocný úder hlavou dokáže rozbít překážky i pošoupnout nepřátele. Baelog má vždy po ruce meč a luk, kterými si prosekává cestu a přitom mačká jinak nedostupná tlačítka.
Hra navíc čiší vtipem a nadhledem, což je evidentní už ze samotné zápletky, kdy se 3 vikingové dostanou na mimozemskou loď. Lost Vikings stahujte ZDE

Blackthorne

Je trochu záhadou, jak mohl Blizzard po Vikinzích předvést něco takového, jako je Blackthorne. Nejde o špatnou hru, to vůbec ne, ale nevyčnívá, tedy alespoň z dnešního pohledu, ani ve srovnání s ostatní produkcí Blizzardu. Mladý následník trůnu se z pozemského vyhnanství vrací na svou planetu, aby si to rozdal s démonem, který sužuje celou zemi a zabil jeho otce. Má k tomu brokovnici a pohyby okopírované z Prince of Persia, jenom ne tak plynulé a přirozené. Základem hratelnosti jsou poměrně jednoduché puzzly, alespoň oproti Vikingům a skákání/střílení po různých démonech.
Blackthorne stahujte ZDE

Warcraft

Démoni z Blackthorne jsou velmi nápadně podobní Orkům z Warcraftu, který byl vydán téhož roku, tedy 1994. Kvalitou a dopadem na herní scénu se však tyto tituly ani nepodobají. S Warcraftem totiž přišla zlatá éra RTS, na kterou snad Blizzard co nejdříve naváže čtvrtým dílem této série. Čím Warcraft zaujal? Dvěma totálně odlišnými frakcemi, misemi bez stavění základny, propracovaným ovládáním i kouzelnou grafikou. Dodnes je opravdovým potěšením si první střet Orků s Lidmi znovu a znovu prožívat na vlastní myš a klávesnici.
Warcraft stahujte ZDE Pozor, ke hraní všech tří her budete potřebovat i emulátor DOSBox, který si jednoduše stáhnete ZDE.

Naposledy upravil/a Bellatrix 06.11.2013 v 19:29:12.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Tonino 06.11.2013 15:10

S tymto vyrokom: S Warcraftem totiž přišla zlatá éra RTS zasadne nesuhlasim. Z mojho pohladu zlata era RTS prisla v roce 1992, kdy Virgin Interactive prisiel na trh s DUNE 2.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet