Captain Blackheart's Treasure - repríza

"Kapitán zanechal poklad pro VŠECHNY, ale především pro TEBE! Každý turn otevři truhu se třemi náhodnými kartami a vyber si jednu, kterou si vezmeš do ruky!"

Poklad kapitána Blackhearta byl dvacátý třetí Tawern Brawl. Nyní se k nám tento Brawl vrací jakožto třicátý druhý Tawern Brawl.

Historie

Start: 20. 1. 2016
Konec: 25. 1. 2016

Tento Brawl měl původně naplánované vydání jakožto dvacátý Brawl k 28.10. 2015. Měl být debutem pro Discover mechaniku před vydáním nového adventure The League of Explorers. Bohužel technické problémy zapříčinily, že se Brawl musel odložit a byl nahrazen notoricky známým Brawlem plným Webspinnerů Spiders, Spiders, EVERYWHERE!. Brawl vyšel nakonec až 18.11. 2015. Tento týden k nám přichází opět a to v repríze a beze změn.

Obecné informace

- V tomto Brawlu si hráči vyberou classu, za kterou budou hrát.

- Každý turn dostanou na výběr jednu ze tří karet, kterou si posléze vezmou do ruky.

- Tato mechanika značně připomíná Discover abilitu z nových karet v The League of Explorers.

- Startovní hand obou hráču obsahuje pouze Piráty. Hráč, který hraje jako první, má jen 3 Pirate. Hráč, který hraje jako druhý má 4 Pirate a 1 The Coin.

- Z vašeho decku si netaháte už žádné další karty. Pokud získáte kartu, která má Card Draw, tak dostanete jen další Pirate, kterých je deck plný.

- Hrát Warlocka se v tomto Tawern Brawlu asi moc nevyplatí, protože vaše Hero Power vám za dvě mana ubere 2 HP a dá vám vždy jen 2/3, která stojí 2 mana.

- Hunter může mít v tomto Brawlu také určité potíže, protože hodně karet, které může získat z Discoveru, má určitou synergii s beast miniony... a nemáte žádnou záruku, že nějaké z nich dostanete v dalším turnu.

- Priest a Mage mají díky svým Hero Power zase poměrně výhodu. Priest udrží své miniony při životě a Mage může zase beztrestně pingovat miniony nepřítele (silné spelly s obrovským dmg, kterých má Mage plno, nejsou také vůbec k zahození). Rogue má také určitou výhodu, jelikož může ze začátku zkusit hrát pirátské miniony, kteří mají synergii s Piráty, které má na začátku v ruce a má jich i plný deck.

- Tento Brawl je hodně o value a počítat s tím, že posbíráte nějaké combo, je v drtivé většině případů dost naivní.

- Joust mechanika v tomto Brawlu nefunguje, jelikož oba hráči v decku mají stejné miniony a nikdo tedy Joust nemůže vyhrát. Brát si miniony s Joustem je tedy zbytečné, protože máte jistotu, že nevyhrajete.

Strategie

- Nejdůležitější je získat pokud možno co největší užitek z karty, kterou si každý turn vyberete.

- Můžete předstírat, že je to něco jako aréna.

- Šance, že dostanete karty, které mají nějakou větší synergii, není moc velká, tudíž se často může stát, že si nezvolíte kartu, kterou byste si jinak určitě dali do decku v constructed, ale vyberete si to, co vám dá okamžitou převahu nad nepřítelem.

- Samozřejmě spelly, jako je Lightbomb nebo Flamestrike, mohou zvrátit hru ve váš prospěch, takže u nich se vyplatí i plánovat dopředu a vzít si je klidně i na dřívějším turnu. Plošné spelly, které vyčistí nepřítelův board, anebo removaly, které zničí jeho silné miniony, vám mohou zachránit život. Minioni s Discover mechanikou vám můžou dát taky poměrně velkou výhodu nad nepřítelem, protože získáte o kartu navíc.

- Dalo by se ale říct, že nejlepší je pro vás udělat excelentní play v příštím turnu než udělat špatnou play v tomto turnu, takže se nedoporučuje snažít se zahrát cokoliv na sílu, jen abyste vyhodili nějaký totální odpad na board v každém kole.

- Pokuste se hrát na value. Vybírat karty, které spoléhají na jiné karty a čekat na to, že vám někdy v budoucnu přijdou, je značně riskantní. Snažte se toho vyvarovat... RNG vás totiž může značně zklamat.

- Rovnováha ve výběru je prostě důležitá. Ten, kdo bude brát jen spelly, nebude mít žádné miniony a bude pořád jen v těžké defenzivě. Ten, co se bude snažit zaplavit board slabšími miniony za každou cenu, o board zase může rychle přijít díky jedinému plošňáku, a jelikož každé kolo dostane jen jednu novou kartu, tak pro něj bude velmi obtížné vzít board zpět.



Naposledy upravil/a Tetrisek 22.01.2016 v 19:01:04.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Llewa 22.01.2016 11:20

Vím, že to není k článku, ale chtěl jsem se zeptat jestli a jak šlape HS na telefonu Huawei p8 little?

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet