Budoucnost Hearthstone

http://hsfan.tiscali.cz//pic/loga/betahs2
Hearthstone se sice dokázal prakticky přes noc stát nečekaným hitem, ale to je jen a pouze začátek. Vývojáře čeká nesnadný úkol. Musí ubránit místo na výsluní, které si Hearthstone senzačně vydobyl, a odvrátit jeho možný pád do hlubin zapomnění. Jaké trumfy si tedy Blizzard schovává v rukávu pro budoucí bitvy?

Potvrzené informace

Platformy

Předně nás čeká vydání na PC a iPad. Pokud tedy očekáváte nějaké zásadní změny ve hře ještě během bety, nezbývá vám, než zamáčknout slzu. Z Blizzardu se jasně ozvalo, že dokončení PC a iPad verzí je prioritou. O něco později by se měl Hearthstone objevit i ve verzích pro Android a iPhone. To znamená, že vás bude chuť na hru pronásledovat úplně všude. No snad jste si nemysleli, že se můžete před Hearthstone schovat?

Povolání

Pokud stejně jako já netrpělivě čekáte na to, až se ve hře objeví Death Knight a Monk, připravte se na další zklamání. Momentálně se na nových povoláních ani nepracuje, ale můžeme je s velkou pravděpodobností očekávat v budoucnu. Co také můžeme očekávat, jsou alternativní hrdinové k jednotlivým povoláním. Pokud vás tedy od hraní warriora odrazuje jen a pouze pohled na Garroshe, dostanete svou šanci. Změna však bude pouze kosmetická a bude placenou součástí hry. Na přesnou cenu si ale ještě musíme počkat.

Expanze

V této době už se začínají ozývat hlasy, které věští Hearthstone krátkou budoucnost kvůli nedostatku karet. Ale Blizzard, jako vždy, má plán. Podobně jako u ostatních karetních her nás čekají expanze. Ty by měly obsahovat 100-200 nových karet a pravděpodobně budou vycházet společně s novými Dobrodružstvími (Adventures). Jak často budou expanze vycházet? Na tuto odpověď bohužel ani moje oblíbená věštecká koule nestačí. Nicméně pokud se podíváme na jiné karetní hry, zjistíme, že obvykle vycházejí expanze jednou za rok. Můžeme tedy předpokládat, že se Blizzard bude snažit držet podobného schématu.

Adventures

A co jsou to vlastně ty Adventures? V mysli vývojářů jsou Adventures singleplayerovým přídavkem do hry, který by měl nabídnout speciální bitvy podobné těm, které jsme mohli zažít v tutoriálu. Jenom něco pro osamělé vlky? Chyba lávky. Odměnou za úspěšné pokoření jednoho dobrodružství bude kořist v podobě 10-20 nových karet, které by neměly jít získat jiným způsobem.

2v2

Adventures ale nebudou jediným rozšíření na poli herních módů. V plánu do hry je i možnost hrát 2v2. To znamená, že můžeme čekat naprosto šílené kombinace, které budou vývojáře zodpovědné za balancování hry, strašit ve snech. A tudíž je logické, že na 2v2 si ještě nějakou dobu počkáme. Blizzard má v plánu nejprve vybalancovat 1v1, až poté se vrhnout na větší výzvu, kterou, jak potvrzuje Starcraft II, 2v2 dozajista je. Jestli se těšíte na peskování kamaráda za to, že neustále prohráváte, budete mít možnost.

Observer mode

Obzvlášť pro progamingové účely pak chystají vývojáři Observer mode. Možnost sledovat hru z jiné perspektivy je běžnou součástí progamingových titulů a je v plánu i pro Hearthstone. Jak přesně bude Observer vypadat, sice nevíme, ale můžeme očekávat, že budou např. vidět i karty soupeře a nebude tedy nutné přepínat pohledy jako během loňského Blizzconu a dalších turnajů.

Spekulace

Raid Decky

Nezdá se vám seznam už dlouhý? Určitě ne. Studna potvrzených informací sice už vyschla, ale můžeme se podívat na pole spekulací. Poměrně žádaným artiklem jsou raid decky. Hádám, že znalci WoW TCG už jsou nejspíš v obraze. Jak už název napovídá, raid decky jsou interpretace instancí z World of Warcraft v karetní podobě. Skupina 3-5 hráčů se snaží porazit bosse, jehož čest brání další hráč, který si může nárokovat titul „Raid Master“. Ten má k dispozici speciální sadu karet, aby se dokázal vypořádat s dotěrnými hráči, kteří mu chtějí uloupit kořist. Kořistí jsou v tomto případě speciální karty, které reflektují drop ve skutečném raidu (WoW TCG má nejen zbraně, ale i zbroje). No řekněte, nevypadá to zajímavě?

Crossover

A co kdyby se na bitevní desce v Hearthstone setkávali Jim Raynor a Tyrael? Před oznámením Heroes of the Storm (nebo jak se to vlastně tehdy jmenovalo) nemyslitelné. Nyní? Méně nemyslitelné. Z Blizzardu sice jasně zaznělo, že v dohledné době to v plánu není, protože univerzum Warcraftu je dostatečně rozsáhlé. Navíc by to i popíralo podtitul Heroes of Warcraft. Ale rychlé vydávání expanzí by mohlo podrazit vývojářům nohy, a pak by se možná mohli zergové ukázat i v Hearthstone. Ale jsou i jistější možnosti, na co si vsadit.

Závěr

Detaily ohledně plánovaných novinek v tuto chvíli možná netuší ani samotní vývojáři, ale je jisté, že Blizzard má pro Hearthstone naplánovanou růžovou budoucnost a zatím to i vypadá, že vývojáři ví, co dělají. Ale je dobře známým tajemstvím, že v Irvine v Kalifornii čas ubíhá pomaleji. Začněte se tedy připravovat na důchod, tohle nějaký ten pátek potrvá.

Naposledy upravil/a Lunchbox 06.03.2014 v 13:36:40.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet