Blizzard drží 400 evropských zaměstnanců v nejistotě

  propouštění    activision    blizzard   

Určitě jste si z našich novinek z minulého týdne všimli, že po úniku informací skutečně došlo k propouštění. Informováni byli všichni, kromě zaměstnanců versaillské pobočky. 400 lidí tak stále čeká, co se s nimi bude dít. A jelikož francouzské právo je, co se týče zaměstnání, komplexní, zůstanou pařížští zaměstnanci v nejistotě možná i několik měsíců.

 

V úterý v 16:00 amerického východního času začalo masivní propouštění 800 zaměstnanců. V Evropě tou dobou byly pobočky většinou kvůli časovému posunu zavřeny. Zaměstnanci se tak o svém případném vyhazovu dozvěděli až druhý den. Vedení francouzské pobočky informovalo zaměstnance, že bude zrušeno 134 ze 400 pozic. Anonymně to serveru Kotaku anonymně sdělilo několik lidí seznámených se situací.

 

Prý to ovšem neznamená, že bude propuštěno 134 lidí. Někteří mohou dostat nabídku vzít jinou pozici. Mezi lidmi kolují zvěsti, že na tyto pozice mohou být přesunuti do ostatních evropských poboček, konkrétně v Corku (Irsko) a Haagu (Nizozemsko). To pro některé může být překážkou, buď se nemohou přestěhovat, nebo nemají zájem se stěhovat.

 

Pro server Kotaku se jeden z versaillských zaměstnanců vyjádřil v textové zprávě:

Nikdo nic neví a na morálce to nepřidá. Nevědět, zda dostanete vyhazov během následujících týdnů nebo měsíců, je na ho***. Hodně lidí si aktualizuje LinkedIn, aby byli připravení, až jim bude řečeno, co se přesně bude dít.

Francouzské právo znemožňuje propustit zaměstnance ihned bez předchozího upozornění. Tento předpis dostal pařížskou pobočku do této situace. V ostatních pobočkách se propouštělo "jako na běžícím pásu".

 

Pařížská pobočka zajišťuje PR, esport, překlady, hráčskou podporu (game masteři) a marketing. Podle lidí, kteří zde pracují, nikdo zatím neví, které pozice budou zrušeny, koho ze zaměstnanců se bude restrukturalizace týkat a jaké benefity dostanou. A ani neví, kdy jim to bude oznámeno.

 

Jeden ze zaměstnanců řekl:

Je to dvousečná zbraň. Na jednu stranu je být dobré připraven. Ale jde o to, jak je celá věc řešena a že nejsou známy žádné detaily, jména, data. Je to nepříjemné.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Gareth 19.02.2019 14:52

Dáji se někde zjistit statistiky, kolik lidí má predplacenou hru nebo kolik ji hraje?

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet