Blizzard banuje zneužívání SN1P-SN4P

  wild    cheater    SN1P-SN4P   

Vše začalo vcelku nevině. Redditor u/Eddetector se v emotivním příspěvku rozloučil s Hearthstone komunitou.

Eddetektor zdroj

Tady Eddetektor. Mnozí z vás mě znají z Wild žebříčku. Za posledních pět let jsem odehrál přes 10 000 her. Před rokem a půl jsem se přesunul do Wild módu. Byla to sranda. Ale všechno dobré jednou skončí. Končím. Jen ne zcela dobrovolně. Můj účet byl včera zabanován.

x2wmhzeo72_26352a39e455aa0551823a764c1bd84d8153bec5_1568968706_8647.png

Celá situace je pro mě těžká. Chystám se o tom trochu rozepsat. Jedinou informaci, kterou mi Blizzard poskytl, byl krátký e-mail s poznámkou: "Zneužívání herních mechanik."

 

Trochu jsem počítal. Ve hře jsem utratil přes 1 800 Euro. A Blizzard neukázal ani špetku respektu, aby mi řekli, proč byl můj účet zabanován.

Aby bylo jasno: Fair-play beru velmi vážně.  Nespamuji emoji. Vůči oponentům se chovám slušně, a to i v případech, když protihráč přeje mé rodině rakovinu. Schválně nechávám doběhnout lano, aby měl protivník čas se vrátit. NIKDY jsem nepodváděl. Za co jsem dostal ban? Můžu jen hádat.

Poslední měsíc jsem hrál Sn1p-Sn4P Warlock build. Nemusí vám moje volba líbit. Připouštím, proti tomuhle balíčku není zábavné hrát. Byl jsem to já, kdo poukázal na problematickou kombinaci karet. Ten balíček byl účinný a vše, co jsem chtěl bylo, abych tento balíček hrál, jak nejlépe umím. To znamenalo zahrát co nejvíce karet v limitu, který hra dovolovala. Běžně jsem zvládl zahrát 22 až 25 karet během jednoho kola. Ve velmi výjimečných případech (tak ve 3, či 4 hrách ze 200) jsem zvládl zahrát více karet, kolem 30, viz následující replaye:

Tento efekt nazývám "extended time bug" a co vím, tak se spustí tehdy, pokud jste před současným kolem zahráli dlouhé kolo. Extrémní případ můžete vidět na streamu od Hidden Pants, konkrétně na tomto videu https://www.twitch.tv/videos/477567142?t=02h35m26s. Celé kolo trvá okolo sedmi minut. Navíc si můžete všimnout, že hrajete proti známému podvodníkovi. V mých hrách jsem dosáhl prodloužení kola o 10 sekund.

 

Bylo by správné ukončit kolo, když zjistíte, že hrajete přes "lano?" Nejspíš ano, ale sám jsem proti. Nikdy nevíte, jestli toho nezneužije i oponent. Navíc můžete ztratit přehled, když sázíte na board jednu kartu za druhou. Mluvíme o 10 sekundách, něco, co není na první pohled zjevné.

 

Jak mnozí lidé, kteří se pohybují v herním světě, tuší, Blizzard má své lidi i na Redditu. Jedním z nich je například Community Manager Kauza, na Redditu jej naleznete pod nickem u/Blizz_Kauza. Právě on se v samostatném postu vyjádřil, co se děje a jak Blizzard zakročil.

Kauza zdroj

Zdravím,

 

mám pro vás update ohledně SN1P-SN4P, který se zde rozebíral během víkendu.

 

Co se stalo:

 

Celý víkend jsme četli toto výše zmíněné a sbírali jsme potřebné detaily. SN1P-SN4P je karta, která je spojena s výše uvedeným chováním. Pozorně jsme to sledovali a všimli jsme si, že toho zneužívá spousta podvodníků, kteří během jednoho kola zvládnou odehrát neskutečné množství karet. Za normálních okolností dokáže člověk odehrát jen omezené množství karet v jednom kole.

 

Nedávno jsme zabanovali velké množství účtů, které byly označeny kvůli podezřelému chování - odehrání nemožného počtu karet v jednom kole. Nebo jsme si to aspoň mysleli. Ale nyní víme, že občas bylo možné odehrát více karet v běžné hře, právě díky přidanému času.

 

Co se bude dít:

 

Zrušíme velké množství banů. A zároveň upravíme procedury tak, aby chytaly skutečné podvodníky.

 

Mezi odbanované účty se tak dostal i ten od Eddektora. Skvělá reakce Blizzardu, chtělo by se říct. Ale bohužel určitá pachuť zůstává. Ptáte se proč? Na Wildu jsou stále aktivní podvodníci zneužívající tento bug. Mezi nimi i hráč vystupující pod přezdívkou CNBattleWolf. Jeho chování bylo Blizzardu zřejmě nahlášeno již 8. září, stejně jako s příspěvkem na Redditu, a ani do dnešního dne (20. září) nebyl podle dostupných informací zabanován. Na jednu takovou hru se můžete podívat například na níže přiloženém videu.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Daikiro 22.09.2019 18:18

Zneužití mechanismu který Blizzard vypustil a pořádně neotestoval je samo o sobě kapku vtipné.

Vencino 23.09.2019 17:06

naprostej SOUHLAS

Frajda#2225 23.09.2019 21:56

Mno, tak tomu kdo to hraje je jasne, a cilene kazi hru ostatnim a ban je na miste, byť mate pravdu, ze to Blizz mel odladit pred zpustenim.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet