Alleria Windrunner

Blizzard přidal mezi naše staré známé hrdiny několik nových tváří, kterými můžeme nahradit původní skiny. Jedná se jen o kosmetickou úpravu a gameplay tak není nijak ovlivněn. Podívejme se tedy na první ze zatím vydaných skinů, na tu nejpohlednější tvářičku.

Zájemci o tuhle elfku a další skiny budou muset bohužel použít peníze, jelikož skiny není možno pořídit za goldy. Všechny zatím stojí 8,99 euro za jeden (zhruba 240 korun při aktuálním kurzu).

Příjemnou zprávou je, že ke skinu dostanete také překrásný Card back s následujícím popisem: „Když chce sestřelit jablko z tvé hlavy, tak se nemusíš bát. Pokud teda nejsi ork…“

Jedná se tedy jen o kosmetické změny, za které musíte navíc zaplatit. Jestli si kvůli téhle krásce a jejímu Card backu odepřete pár piv, je jen na vás. Pro zájemce o příběh Warcraftu tu máme rozšiřující informace k Allerii Windrunner (nebudeme to překládat jako Alleria Větroběhna… že ne). Tato postava se objevila už ve Warcraftu II roku 1996. Od té doby přímo nefigurovala v žádné hře. Pozorný hráč ale mohl narazit na nenápadné zmínky, které se jí týkaly.

Alleria Windrunner, citáty:


"Mnozí věří, že magie udržela v Quel'Thalasu řád. Můj luk to ale vidí jinak. Co šíp, to zásah. Takto já chráním naši říši. Jsem Alleria Windrunner. Pokud stojíš proti mně, tak jsi jenom další terč. A já nikdy neminu svůj cíl.“
 

„Není tu žádný problém. Aliance chce všechny orky mrtvé. Já to chci taky. Můžeme na tom společně zapracovat.“

Popisek Allerie v Heroes Tab v Hearthstone je následující: "Kapitánka hraničářů Vysokých elfů je nepřekonatelná lučištnice. Zeptejte se jakéhokoliv z orků, které použila jako cvičné terče.“

Obecné info

Alleria je nejstarší z Windrunnerových sester. Tato elfka si poprvé získala slávu díky množství trollů, které zabila při ochraně Quel'Thalasu (království elfů). Alleria však nebyla známá jen pro její lučištnické dovednosti, ale byla také proslulá svou zručností s mečem.

Windrunnerovy sestry figurují v mnoha knihách a snad ve všech Warcraftech až na Warcraft I. Alleria byla zároveň jedinou ženskou postavou ve Warcraftu II. Na obrázku vpravo vidíme všechny tři Windrunnerovy sestry ještě jako maličké elfky. Nalevo je nejmladší Vereesa, uprostřed je Sylvanas a napravo je Alleria. Tu můžeme snadno poznat i podle píšťalky, kterou drží v ruce. Tato píšťalka se objevila ve Warcraftu III jako item.


Na dalším obrázku vidíme sestry už jako dospělé. Sylvanas každý určitě bez problému pozná. Vereesa je nalevo a Alleria je tentokrát uprostřed.

 



Biografie postavy


Warcraft 2 – Tides of Darkness

Když Horda napadla Lordaeron během Druhé války, vyslal král Terenas Menethil žádost k elfům o posily. Král se dožadoval jménem Anduina Lothara (vůdce armád Aliance a hlavní lidská postava ve filmu Warcraft), aby Sunstrideři (královská rodina elfů) splatili svůj dluh vůči arathijské pokrevní linii (královská linie, ze které Lothar pocházel). Elfové v té době neviděli Hordu jako hrozbu, a tak poslali Alianci na pomoc jen malou jednotku. Alleria byla jednou z těch, kdo věřili, že Horda by pro elfy mohla znamenat riziko, a tak se rozhodla z vlastní iniciativy odvést své hraničáře do Southshore, kde se s nimi chtěla přidat k Alianci.

Alleria spolupracovala s Turalyonem a Khadgarem a společnými silami se snažili vyhnat orky z Lordaeronu (subkontinent a království lidí). Alleria pak dokonce vedla armádu Aliance do Quel'Thalasu, když Horda vypálila jeho hranice. Během této příležitosti se krátce setkala se svou sestrou Sylvanas a se starým přítelem Lor'themarem Theronem. S Theronem pak vyrazila směrem k hlavnímu městu elfů, které už bylo tou dobou obléháno Hordou. Horda ale své snažení vzdala a začala prchat na jih. Přestože byli elfové v odražení útoku Hordy úspěšní, za vítězství zaplatili strašlivou cenu. Mnoho elfů zemřelo a osmnáct Alleriiných příbuzných bylo zabito, včetně jejího mladšího bratra Liratha. Alleria byla ze všech těchto ztrát naprosto zdevastována. Útěchu hledala v náručí Turalyona a otěhotněla s ním (to asi neměla původně v plánu cheeky). Alleria se ale rozhodla žít pro pomstu a zasvětila jí vše… rodinný život musel jít stranou.

Warcraft II - Beyond the Dark Portal


Alleria viděla, k hrůze svých přátel, orky jen jako havěť či škodnou, která musí být vyhlazena. Poháněná žalem a nenávistí přísahala, že bude mít svou odplatu. Její hon za pomstou ji zavedl až do zemí lidí, kde vedla elitní jednotku hraničářů na lov orkských odpadlíků.  Dva roky po konci války byla Alleria v pevnosti Nethergarde, kde se od Khadgara dozvěděla, že trhlina portálu se rozšiřuje a armáda Aliance je tak opět potřeba. Arcimág ji vyslal do Stormwindu, aby varovala Turalyona. Alleria tento úkol přijala poněkud neochotně.

Když se orkové sjednotili pod vládou Ner'zhula a jeho rytířů smrti, Alleria souhlasila s tím, že povede své hraničáře za Temný portál do Draenoru, aby pomstila Quel'Thalas a zastavila Hordu jednou pro vždy. Byla povýšena na hodnost kapitánky. Elfka vždy nosila náhrdelník, který ji dali její rodiče. Náhrdelník byl překrásný a byl v něm zasazen smaragd, rubín a safír.  Než se vydala do Draenoru, nechala Alleria roztavit svůj náhrdelník na tři kousky. Ponechala si smaragd, rubín poslala Vereese a safír byl pro Sylvanas.

Na Draenoru si Alleria uvědomila, že boj Alianční expedice není jen honem za pomstou. Poslední kapka, která ji přiměla upustit od její nenávisti a truchlení za své milované, přišla brzy na to. Turalyon přikázal, aby zůstala na své pozici a chtěl se vydat do nerovného boje. Alleria nechtěla ale tento rozkaz uposlechnout. Zjistila totiž, že nemůže nechat jít mladého člověka na smrt a oživila s mladým Paladinem vztah, který měli před několika lety. Po pádu Hellfire Citadel poslala Alleria většinu svých jednotek s Danathem Trollbanem, Talthressarem a Kurdanem Wildhammerem, aby pronásledovali Ner'zhula. Ona sama mezitím doprovázela Khadgara a Turalyona na výpravě za získáním Gul'danovy lebky ze spárů Deathwinga. Později pomáhala chránit Khadgara, když zavíral poslední Temný portál na Azeroth. Po uzavření posledního portálu následovala ohnivá pohroma, která začala trhat Draenor na kusy. Alleria se svými přeživšími spojenci zkáze unikla tím, že vstoupila do trhliny, která vedla do nového a neznámého světa.

Poté, co byl Draenor roztrhán a pozměněn na Outland, se Alleria a její spojenci vrátili zpět do pevnosti Honor Hold, která přežila rozpad Draenoru. Alleria a její druhové byli pokládáni na Azerothu za mrtvé. Do dnešního dne jsou ctěni za jejich oběť. Alleriina socha stojí na prominentím místě v Údolí hrdinů, hned za branami Stormwindu.

Roky poté, co byl portál do Outlandu opět otevřen, byli hrdinové objeveni živí a zdraví. Alleria a Turalyon však nebyli nikde k nalezení. Jejich osud je záhadou. Alleriin Syn Arator už ale stihl za ty roky dospět. Arator je Paladinem a můžete na něj narazit v Honor Holdu, kde pátrá po svém otci Turalyonovi.

Arator


Zajímavosti


1. Jeffrey Kaplan alias Tigole – bývalý Lead Game Designer WoW, se nechal slyšet že: „všechny postavy, které mají sochu v Údolí hrdinů, budou k vidění v datadisku Burning Crusade“ … tak se ale nestalo a Aleriia a Turalyon se neobjevili.
2. Alleria je velkou záhadou. Měla by se ve WoW asi ještě objevit. Ve hře je spousta referencí, které se jí týkají.
3. Alianční pevnost v Outlandu nese její jméno.
4. Horďáci navštíví Windrunner Spire v Ghostlands a můžou najít náhrdelník, který byl určen pro Sylvanas. Temná paní se na vás bude hněvat, když jí ho přinesete, ale poté podlehne svým vzpomínkám a zazpívá žalozpěv. (viz Lament of the Highborne).
5. Během Sunwell raidu z Kil'jaedena padá helma Coif of Alleria.
6. V Dalaranu lze nalézt [Alleria's Silver Coin] na které se píše „Nechť si mé sestry uvědomí jejich plný potenciál. A nechť je jméno Windrunner známo jakožto výsledek jejich činů.“.
7. Allerii je dokonce i referováno na [Khadgar's Silver Coin], kde se píše: „Turalyone a Allerio, ať jste kde jste… mějte se dobře.“.
8. Ve WoD navštěvuje občas hospodu ve vašem garrisonu zakuklená hraničářka, která vás pověří pátráním po výzbroji Vysokých elfů. Později vám odhalí, že pátrá po Allerii.
9. Alleria je zmíněna v jednom z Loading screen tipů „Nikdo nespatřil Alleriu nebo Turalyona už celé roky.“ Během alphy Warlords of Draenor byl tento tip změněn na „Alleriu ani Turalyona ještě pořád nikdo nespatřil.“.



Naposledy upravil/a Harlequin 19.11.2015 v 16:20:08.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Wintrell 19.11.2015 15:00

login
Hezký článek. Jen technická poznámka - skin stojí € 8,99 (případně tuším $ 9,99).
Na iOS skiny skutečně stojí 9,99 eur

login 19.11.2015 09:48

Hezký článek. Jen technická poznámka - skin stojí € 8,99 (případně tuším $ 9,99).

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet