Premier ANHL - Známe výsledky druhého týdne

//pic/loga/anhl_logo
Je za námi další hrací týden Alien Nest HS Ligy a s ním další napínavé karetní bitvy. Ty uplynulé si shrneme v tomto článku, ale už teď se můžete těšit na další, které na nás čekají již ve středu.

mentoRisen [2:1] Silhan

Bitva slovenských zástupců nám odstartovala druhý hrací týden. Slovensko je zřejmě velmi opatrná země, proto se oba hráči rozhodli otevřít celý zápas control decky, v mentoRisenově případně šlo konkrétně o Ramp verzi Druida, v případě Silhana šlo o jeho signature classu – Warriora. Jak to u controlů bývá, tak hra měla pomalý začátek Druidovi nepřišli žádné šílenosti v podobě lvl 1 Yetiho, takže se nic zásadního do 7. kola nedělo. V 7. kole se nám představili 2 legendárky, kdy na Silhanovýho Gedonna odpověděl mentroRisen dalším ohnivákem Ragnarosem. Závěr zápasu bylo velké přetahování top decků, z kterého nakonec vyšel šťastněji mentoRisen. Silhan se kupodivu do druhé hry nepokoušel vymýšlet nějaký velký counter a rozhodl se jít do férového mirror duelu Druid vs Druid. Ale očividně si je Silhan svým Druidem jistý, co nakonec předvedl i přímo v duelu a zkorigoval hru na 1:1. Ale jak už to v Bo3 formátu bývá, tak vítěz prvního duelu má velkou výhodu do třetí rozhodující hry, takže z pozice mentoRisena bylo rozhodování jednoduché a vzal si Handlocka, jenž je pravděpodobně nejlepší counter na hodně control decků, Druida obzvlášť. V chatu vyvolal maličko kontroverze mulligan mentoRisena, jenž se rozhl si ponechat 3 ze svých karet a nesnažil se hledat draka, či Mountain Gianta. I přesto si ale mentoRisen hru, v které měl statisticky navrh, pohlídal a stal se tak vítězem a obsadil průběžné 1. místo v lize, kde už má na svém kontě dvě výhry. Naopak jeho soupeř Silhan se trápí a v lize zatím nevyhrál.

Esosek [2:1] Alesh

Druhý souboj byl divácky velmi divácky atraktivní, protože se v něm utkali zástupci dvou velkých týmů. Samozřejmě mám na mysli eEriness a eSubu. Esosek nezklamal a zahájil Miracle Roguem, což je pro něj tolik typický deck, naopak Alesh vsadil na Shamana, s jehož budget podobou byl poměrně úspěšný v NESL turnaji na americkém serveru. Aleshovi se povedl začátek, na který poměrně pomalý deck v podání Esoska nenašel odpověď a tak jsme viděli poměrně rychlou hru, kterou maturující tvář naší scény ukončila v osmém kole. Rogue tak neměl čas sestavit si svoje tolik potřebné combo. Ve druhé hře se Esosek rozhodl hrát Druida, který je v lize velici oblíbený pro jeho stabilní výkony. Nicméně Alesh měl opět výborný start, který ještě více umocnil proměněním Esoskova Cairna na obyčejnou žábu. Zvrat však přišel se zahráním Force of Nature, pomocí kterého vyclearoval celý board. Tuto výhodu už Esosek, i když s trochou štěstí, kdy Aleshe od výhry dělil jeden život, nepustil a získal tak druhou hru pro sebe. Jak jsem již popisoval výše, tak ideálním counterem na Druida je Handlock a to nám potvrdili borci i v téhle hře, kde se Alesh rozhodl právě pro něj. Ale v Hearthstone není nikdy nic stoprocentní a Esosek získal pro sebe i třetí hru, v které byl spíše v pozici outsidera a připsal si tak pro sebe již druhou hru v lize, čímž dorovnal mentoRisena a společně sdílejí první místo v lize.

Killjadein [2:1] jckl

V nedělní dohrávce se nám v prvním duelu představili Killjadein s jcklem. První hra nám odstartovala velmi z ostra, protože Killjadein neplánoval žádné velké taktické bitvy a zvolil si agresivní podobu Warlocka, takzvané ZOO. Naproti tomu jckl vybral svojí nejoblíbenější classu, kterou není žádná jiná než Rogue v Miracle podobě. Jckl nestačil na velkou early agresi Killjadeina, kterou nakonec dokázal i přetavit v úvodní výhru. Tím si ušetřil vybírání decku do druhé hry, které bylo na jcklově straně. Ten vyhodnotil situaci, že ideální bude Ramp Druid. Jak už to u counter decků bývá, si Druid se zoologickou celkem přesvědčivě poradil a na řadě s counterováním byl naopak Killjadein. Ten zvolil poměrně agresivní podobu Shamana. Jckl měl poněkud smolný draw ze začátku, kde opravdu nechcete vidět veliké 7 mana miniony v prvním kole. Později se mu ale povedlo srovnat krok až do doby, kdy na něj Killjadein vyzrál velmi silným kombem v podobě Flametongue Totemu, Leeroye a Windfury. Čímž se připojil k dvojici Alesh + Esosek na čele ligy se dvěma výhrama.

H3llscreamGG [2:1] Mirrari

Souboj dvou neúspěšných borců z kola prvního. O to větší motivaci rozhodně měli teď, tento fakt však neznamenal žádnou divočinu, oba hráči si vzali rozvážně Druida, který je rozhodně nejhranějším deckem druhého kola. Rozdíl byl však v jejich podobě. Mirrari vsadil na klasickou Rampu, zatímco H3llscream se vytasil s poněkud překvapivou volbou a to Token verzí Druida, která u nás není tolik rozšířená. Což se možná po téhle hře změní, protože H3llscream s ním tento mirror match naprosto dominoval a poměrně rychle si zařídil vedení 1:0 Tím ale přehlídka poměrně netradičních decků nekončila. Mirrari všechny zaskončil Warlock deckem, jenž nesl název Kolento. Jednalo se o kombinaci ZOO a Handlocka, kde deck měl od něčeho něco a dokonce nějaké karty navíc. Z mého pohledu jde spíše o control deck, který vás zabíjí silným charge combem v late game. Tímto „cheese“ deckem se povedlo H3llscreama zaskočit a srovnal hru na 1:1. Vítěz sobotního BlizzFan lan turnaje H3llscream měl teď před sebou těžké rozhodování jaký deck si zvolit, protože Mirrariho Warlock je novým deckem, hráči s ním nemají prakticky žádné zkušenosti a tak se na něj těžko hledá nějaký přímý counter. Nakonec se rozhodl pro poměrně radikální rozseknutí a vzal si tradiční Warlockovo ZOO, jenž nakonec také slavilo úspěch a H3llscreamGG si připsal první výhru v lize, zatímco Mirrari se připojil k Jcklovi a Silhanovi na dno tabulky.

Pozápasové ohlasy vítěze H3llscreama :

H3llscreamGG:„Jsem moc rád za první výhru v ANHL. První hru jsem měl pěkný draw a po tom, co jsem topdecknul innervate a savage roar, se mi podařilo vyhrát velice rychle. Druhou hru mne zaskočil poměrně novým deckem, ale nakonec se mi ho podařilo napodruhé porazit.“
Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Fishtrawn 22.05.2014 22:34

Nejsou někde dostupné (youtube, twitch) jednotlivé hry ? Dik za info

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet