Premier ANHL - Další série her odehrána!

//pic/loga/anhl_logo
Ve středu 22. května proběhly další zápasy naší největší Hearthstone ligy, jejíž hlavním sponzorem je firma Alienware. Na pořadu byla teda i Premier liga, která nabídla celou řadu zajímavých duelů.

CzechCloud [1:2] VanillaTitan

Prvním duelem ve včerejším herním dni byla tato dohrávka z druhého týdne. Oba hráči se velmi důvěrně znají. Pro první hru si zvolili oba hráči poměrně známé a tradiční decky, které, pokud sledujete ligu déle, dobře znáte. CzechCloud vyslal do boje svého Malfuriona, zástupce Druida v ramp podobě, naopak VanillaTitan zvolil Valeeru, která reprezentuje classu Rogue, konkrétně její Miracle verzi. Oba hráči měli do začátku celkem hezké karty, Druid měl svojí potřebnou rampu, Rogue dostal svoje lízací Murloky. Klíčové pro hru bylo Vanillovo osmé kolo, v kterém vyčistil board, poslal do boje 6/6 Vancleefa, kterého se soupeř neměl jak zbavit. Toho si následně ještě více nabuffoval a prakticky s ním ukončil hru. Do druhé hry si Cloud logicky zvolil Handlocka, který má velmi dobrý matchup proti Miracle, což dokázal i v této hře. Příliš tauntů, na které Vanilla nestačil, jenž dovršil ještě Leeroy se Soulfirem, tedy znamenaly výhru pro CzechClouda a vyrovnání série na 1:1. Pro rozhodující hru byl ve výběru decku na tahu právě poražený ze hry minulé – Vanilla. Viděli jsme, že přemýšlel nad Hunterem, který by byl jasná volba, nakonec se však rozhodl jít do mirror matchupu, což mohlo některé diváky zaskočit. Když se ale v jeho ruce objevil Blacknight, bylo jasné, že má svůj deck upravený pro mirror hry, což sám i po dohrání hry potvrdil. S touto výhodou naložil velmi dobře a ve velmi napínavé hře, kde Vannilu dělily od smrti pouhé dva životy, nakonec obstál a připsal si první výhru v lize.

VanillaTitan [2:0] H3llscreamGG

Hned první hra byla malým překvapením. Vanilla si zvolil ZOO verzi Warlocka, zatímco H3llscream otevřel pro něj poměrně standardní záležitostí, kterou je Druid. Druid je obecně považován za solidní counter na ZOO, ale na Warlockovi nachodily karty tak skvěle, že dokázal hru ukončit hru již v 6. kole, na což Druid prakticky vůbec nestihl nijak zareagovat. Tím se Vanilla ujal bleskového vedení 1:0. Načež se H3llscream rozhodl odpovědět vlastním ZOO deckem. To mu naprosto nevyšlo. Vanilla si dokázal vybudovat board, což je pro tento deck zásadní a H3llscream byl opět bez odpovědi - to znamenalo druhou výhru pro Vanillu a další vyhraný zápas v řadě.

Pozápasové ohlasy vítěze VanillaTitana :

"Gratuluji k výhře. Jak jsi spokojený se svým dnešním výsledkem a s ligou celkově?" VanillaTitan: „Celkově jsem s ligou velmi spokojen - skvělé ceny a profesionalita jsou věci, které k Premier lize patří. K takto profesionální lize je ale potřeba i profesionální stream a komentář, kde hlavní komentátor má znát metagame a balíčky - proto bych změnil komentátory. Můj návrh na nový komentář je Tanakht + rotace pRayer/Dolik/Siki/Deethane, protože Roman má skvělé komentátorské a analytické schopnosti, zároveň ale neumí dělat colour komentář(bavit lidi) stejně dobře jako Siki a další. Tuto změnu komentátorů navrhuji, protože se mi současný komentář nezdá na úrovni a serióznosti "Premier ligy", která je nejlepší ligou v Česku. S dnešním výsledkem jsem nadmíru spokojen, výsledek 2:0 na zápasy a 4:1 na hry je úžasný, vezmu-li v potaz sílu konkurence. Doteď jsem se trápil nedostatkem času a nesoustředěním kvůli zkouškám a odehrál jsem tak asi 2 hodiny seriózního Hearthstonu za poslední týden. Chtěl bych se omluvit za moje BM (nevhodné chování) vůči soupeřům, kteří si ho nezasloužili, bral jsem ho jako zábavu/zpestření, nikoliv jako útok na někoho. Celkově mi trošku nevyhovuje, že není možnost natočit video a poslat ho místo sekundárního termínu, ale přizpůsobit se není problém, takže všechno super. Chtěl bych také poděkovat Jumpovi a Wicherekovi za skvělé udržování ligy, těším se na budoucí hry v lize a hlavně na playoff.“

jckl [1:2] CzechCloud

CzechCloud jako by se nepoučil ze hry proti Vanillovi a opět tvrdohlavě do první zvolil Druida, naopak jckl přehodnotil své decky, upustil od svého oblíbeného Rogue a zahájil duel tentokrát Shamana, což byla velmi dobrá volba, protože ten by měl mít v tomto duelu navrch, což nám taky ostatně předvedl. Jcklovi se povedl velmi agresivní start, s kterým se Cloud celou hru nedokázal vyrovnat a nestačil na jcklovo tempo. Shaman se z mého pohledu velmi těžko counteruje a tak se dostal CzechCloud do těžké situace, kterou ale vyřešil správným výběrem dalšího ZOO decku v dnešním dni. A jak tomu bylo v předešlé hře, kde jsme viděli tento deck v podání Titana, tak to bylo i v tomto případě, kdy jckl nestačil nastavenému tempu a hra byla tedy srovnána na 1:1. V poslední hře dne jsme měli možnost vidět dalšího Druida, o kterým si dovolím tvrdit, že je nejhranějším classou naší Premier ligy. Nicméně ZOO si udrželo svojí neporazitelnost (celkem jsme měli možnost vidět čtyři výhry v řadě tohoto decku, což ukazuje jeho sílu) a CzechCloudovi se povedlo otočit vývoj celé série, kde prohrával 0:1, ve svůj prospěch a připsal si další výhru.

Pozápasové ohlasy vítěze CzechCloud:

"Gratuluji k výhře. Jak jsi spokojený se svým dnešním výsledkem a s ligou celkově?" CzechCloud: „Upřímně mě potěšila ta jedna výhra nad Vanillou. Vzhledem k tomu, že zná všechno co hraju kartu po kartě, tak bych se ani nedivil výsledku 0-2. Hry proti jcklovi nechci komentovat. Tam to bylo víc o štěstí než o tom, jak jsem to zahrál. Celkově jsem rád, že liga probíhá v dobrém duchu, akorát mi chybí trochu profesionálnější přístup při streamování zápasů. Myslím, že by bylo lepší hrát z pre-recorded záznamů, ale zase chápu, že je to nejen náročné na čas. Potom bych zavedl decklisty, které by se zaslali adminovi, aby si hráči nemohli brát "náhodné" decky v průběhu ligy. Tenhle systém funguje v Gentlemens Cupu a myslím, že je naprosto ideální pro akce podobného rozsahu jako je Premier liga. Díky za vaši práci a uvidíme se na streamu!“

Naposledy upravil/a Kinedryl 24.05.2014 v 15:22:34.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet