Legenda mezi legendami - první semifinále

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Po šesti týdnech konečně známe všech 12 semifinalistů. Jako poslední rozšířili jejich řady Leeroy Jenkins a Sylvanas Windrunner. A jak bude hlasování probíhat dále? Zcela stejně, jako dosud. Ve dvou semifinále se postupně představí všichni postupující, přičemž z každé šestice tentokrát postoupí dokonce tři nejúspěšnější do velkého finále. A kdy že začneme? Právě teď! První půltucet již nastupuje ke svému boji o postup. Komu dáte svůj drahocenný hlas?

Tinkmaster Overspark

Tinkmaster Overspark je kartou, která od postupu do semifinále doznala podstatné změny. Místo vašeho výběru je nyní minion, který bude proměněn, vybrán náhodně. Aneb jak z náhodné karty udělat ještě náhodnější. Alespoň, že mu byly trochu zvednuty životy. Ale i tak, pokud se vám s pomocí náhody podaří schopnost využít ideálně, nic se nemění na tom, že získáte velkou úvodní výhodu. Problém nastává ve chvíli, pokud soupeři v jednom z prvních kol darujete Devilsaura, kterého se nebudete moct zbavit. Jestli vám Tinkmaster Overspark stojí za riziko, to už je jen a jen na vás. Stejně jako to, jestli si zaslouží postup do finále.

Elite Tauren Chieftain

Elite Tauren Chieftain je kartou, kterou mohli hráči v její Golden verzi získat za nákup vstupenky na BlizzCon. S tímto hudebníkem si opět užijete zajímavé situace, oba hráči totiž dostanou do ruky speciální Power Chord kartu, se kterou si připomenete jednu ze známých písní této hudební skupiny, jejíž členy tvoří zaměstnanci Blizzardu. Bude to I Am Murloc se svým tklivým refrénem a náhodným vyvoláním několika murloců, nejznámější Power of the Horde, která vám vyvolá libovolného bojovníka z řad Hordy (klidně i legendárního Cairna Bloodhoofa), nebo snad Rogues do it..., kterou udělíte 4 poškození a líznete kartu? Důležité však je také to, jakou kartu dostane soupeř...

Tirion Fordring

Tirion Fordring je jedním ze zakladatelů Řádu Stříbrné ruky, původní ušlechtilé skupiny paladinů, která se později rozštěpila na Argent Dawn a Scarlet Crusade. To však v Hearthstone není důležité, zde nás zajímají spíše jeho schopnosti než příběh. Nebyl by to paladin, kdyby nepřicházel do hry obalený do neprostupné bubliny, tvořené schopností Divine Shield. Krom toho oplývá také Tauntem. A co je nejzajímavější? Pokud zemře, stanete se dalším majitelem slavného meče, Ashbringeru. Svoje si tento hrdý válečník na bitevním poli jistě splní a má jasné místo ve většině balíčků svého povolání. Jen škoda, že ho mohou hrát pouze Paladinové.

Grommash Hellscream

Grommash Hellscream, běžně znám spíše pod zkráceným jménem Grom, býval velkým přítelem Thralla. V Hearthstone se však raději přidá po bok svého synka, Garroshe, neboť je hratelný pouze pro Warriory. Dokáže okamžitě zaútočit díky schopnosti Charge a napáchat tak paseku. Jako správný ork se pak žádného zranění nezalekne, jeho krvežíznivost ho naopak ještě více posílí. Tato karta soupeře běžně zaskočí a díky velkému počtu životů můžete očekávat, že na stole nějakou tu dobu pobude. Tip od šéfkuchaře: Doporučujeme servírovat s Inner Rage, neboť pak v tomto legendárním válečníkovi získáte skutečně silného spojence.

Ragnaros the Firelord

Ze všech Elemental Lords jste do semifinále poslali pouze jediného, konkrétně pána ohně jménem Ragnaros the Firelord. Na Azerothu už byl (snad) nadobro poražen, s o to větší vervou se však představuje ve hře Hearthstone. Nedokáže sice sám útočit, což je trochu škoda, nicméně jeho schopnost je skutečně náramná. Na konci kola udělí osm poškození do náhodného soupeřova charakteru. Tato vysoká hodnota v praxi znamená, že se pak váš protivník musí strachovat o prakticky každého miniona, kterého do pole vyšle. A jeho hrdinu většinou silná ohnivá koule, mířená přímo do obličeje, také nepotěší.

Lord Jaraxxus

Lord Jaraxxus funguje tak trochu podobně jako Master Hero ve hře WoW:TCG. Zahráním nahradí vašeho hrdinu, změní jeho počet životů a ušetřen nebude ani Hero Power. Ať už se v průběhu hry dělo cokoliv, do hry vstoupí s 15 životy. A nejen to, přibalí si s sebou i nebezpečnou zbraň jménem Blood Fury. Když pak navíc svou schopností začne zásobovat bitevní pole Infernaly za cenu pouhých dvou mana krystalů, bude vám skutečně horko. Na závěr jeden zábavný poznatek: Už jste na něj někdy zkusili zahrát Sacrificial Pact? Ne? Napravte to. Funguje. Jak od soupeře, tak od jeho vlastního majitele. A jak nedávno poodhalil Jirasul, dejte si pozor i na Repentance. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do finále!

Výsledky:

1. Ragnaros the Firelord 166 hlasů 2. Lord Jaraxxus 69 hlasů 3. Tirion Fordring 60 hlasů 4. Grommash Hellscream 33 hlasů 5. Tinkmaster Overspark 5 hlasů 6. Elite Tauren Chieftain 2 hlasy Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:14:42.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet