Vyjádření bývalého šampióna k aktuální metě

  HCT World Championship    Hearthstone   

Před HCT World Championship Blizzard vyzpovídal, nyní již bývalého, šampióna Chena "tom60229" Wei Lina, který se též vyjádřil k akTuální metě.

483ksqyl6j_07f443eaeaf43acff11a5c5e8cae2baeeeb0aee6_1556953127_25.png

 

Tom60229 pokládá Bomb Warriora v současnosti za nejpopulárnější balík na Ladderu. Z toho se pak bude odvíjet celý HCT World Championship. Ten bude mít podobu dvou linií. První linii budou tvořit těžké kontrolní balíčky s ještě pomalejší manakřivkou než má Warrior. Tu druhou pak zase naopak budou tvořit rychlé a agresivní balíčky, s největší pravděpodobností v podobě Tempo Roguny nebo Treant Druida, kteří jsou schopni Warriora zastavit.

 

Tom60229 měl velmi přesný odhad. Po odhalení balíčků TOP 16 se pouze tři hráči - Bunnyhoppor, languagehacker a Viper - odhodlali jít na turnaj bez Warriora. A všichni, kromě Rogera, měli v základní výbavě Tempo Rogunu s krysím krumpáčem. Roger byl zase jediný hráč, který si vzal na turnaj Control Paladina s kombem Hight Priest Thekal a Nozari. Novou podobu Zoo Warlocka obsahující Sea Gianty a Magic Carpet pak můžeme najít u mnoha hráčů, stejně tak Controla Shamana, Midrange Huntera nebo Khadgar Mága. Killinallday byl jediný, kdo si zaexperimentoval s Chef Nomi Priestem.

 

A jak si tom60229 užívá aktuální metu? Tvrdí, že nyní zažívá nejvíce zábavy s Ressurect Priestem. Prý jedna z nejlepších věcí, co doposud v Hearthstone zažil je frustrace a zoufalství aggro balíků, když nemůžou prorazit jeho Taunt miniony.

 

w78n13t3ip_d3b921f8c642daa5e3ee7c9c51c057de6135cc91_1556954076_3498.jpg

 

Dále se pak rozpovídal o nejlepších balících současnosti. Mezi ně řadí Token Druida, Bomb Warriora, Tempo Rogunu, Mech Paladina a Zoo Warlocka. Mezi nejlepší karty pak řadí Zilliaxe. Ten prý zapadá téměř do každého balíku, nejlépe logicky pak s podporou dalších mechů. Avšak taky se hodí i do pomalejších, kontrolních balíků, kde funguje jako dobrá "removal" nebo "heal" karta.

 

Tom60229 je rád, že se finále HCT World Championship odehraje v jeho rodné zemi. Předpokládá, že nejen hráči, ale i fanoušci navštíví noční Tchaj-wan a užijí si to tam.

 

A co vzkazuje ostatním hráčům? "Nebojte se volby, o které si myslíte, že bude skvělá. Hrajte každé kolo tak, abyste jej v budoucnu nelitovali."


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet