Tempo Storm opouští dva klíčoví hráči

  tempo storm    hct   

Oznámení o odchodu dvou důležitých hráčů z Tempo Storm je nejpřekvapivější zprávou e-sportového Hearthstone dění. Dva velcí hráči Muzahidul "Muzzy" Islam a David "Justsaiyan" Shan opustili soupisku Tempo a přesunuli se do týmu Radiance.

metl6wool1_36a810d5a907530de02e61a7867248b20d7d5a9b_1555932463_331.png

Tato změna otřásla Hearthstone scénou, jelikož Muzzy i Justsaiyan měli skvělé výkony v sezóně 2018. Minulé léto měl Justsaiyan ohromující winning streak, který před tím Hearthstone nezažil, kvalifikoval se na World Championships, a skončil historicky jako druhý v počtu dosažených bodů. Muzzy dosáhl podobných čísel a po třetí v řadě získal vítězství v The Americas' Last Call.

 

Původní oznámení o změně sestavy Tempo Storm dávalo jen málo tušit, co se v zákulisí děje. Server INVEN Global poslal týmu žádost o komentář. Vrátilo se jim vyjádření od CEO Andrey "Reynad" Yanyuk-a, které vrhá nové světlo na stávající situaci.

S hráči jsme podepsali smlouvu na rok 2018. Byl to pro nás nejdražší rok v historii. Více herních událostí znamenalo vyšší možnost získání bodů. Týdenní výjezdy kvůli hraní a reprezentaci našeho týmu nás na cestovních výdajích stály obrovskou sumu. Na konci roku 2018 Blizzard rozhodl o odložení World Championships o 6 měsíců. O vítězi se tak rozhodne až v polovině roku 2019. Naše smlouvy mezi tím vypršely.

 

Hráči této situace využili v jednání o významném navýšení jejich platů. Během několika měsíců došlo ke 3 různým dohodám. Ale i tak se hráči rozhodli jít za vyššími odměnami. Stále si myslím, že naše původní nabídka, vzhledem k propastným engagement* číslům původnímu oznámení o odchodu, byla hodně vysoká. Hearthstone e-sport se stabilně propadá už od roku 2015, což nás vedlo k rozhodnutí přesunout zdroje jinam, např. Magic: The Gathering.

 

Hearthstone jako takový je zdravý, ale počty lidí sledujících e-sport jsou nižší, než bychom si přáli. Doufáme, že nový formát Hearthstone e-sportu toto změní. V budoucnosti se spíše zaměříme na Hearthstone streamery. Tempo Storm vždy cílilo na hráče, kteří si cenní naši pomoc v jejich růstu. V případe Muzzy-ho a JustSaiyan-a jsme dokázali, že to umíme velmi dobře. Jsme zklamáni z toho, jakým způsobem Blizzard vyřešil HCT 2018. Přejeme Muzzy-mu a JustSaiyan-ovi vše nejlepší.

 *engagement = (nejen) Facebookový dosah a počet reakcí na daný příspěvek.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet