Rozbor karet z nové expanze The League of Explorers: Shaman…

Rozbor karet z nového adventure s přidanými názory streamera a komentátora Krippariana.

Kripp na některé karty udělal dokonce i druhou review. První review se snažil udělat co nejdříve a němel moc času se nad kartami zamyslet, protože byl na Blizzconu. Tak se stalo, že některé z karet značně podcenil, a proto k nim přidal druhý komentář.


Shaman


Shaman dostává 2 nové agresivnější karty a jednu defenzivnější. Tyto novinky by jeho herní styl mohly opravdu vylepšit. Možná dokonce zažijeme murločí renesanci.

 

Opět zde vidíme tendence motivovat Shamana ke hraní murloců. Everyfin is Awesome je zajímavý buffující spell. Dobré je to, že nabuffuje všechny miniony, nejen vaše murlocy. Za každého murloca na boardu stojí tento spell o 1 manu méně. Na boardu jich je vždy mnoho, takže pokud je budete mít na boardu 3, můžete si tento spell zahrát už na turnu 4.

Kripparian: Blizzard chce, aby Shamani hráli murlocy. Kripp to určitě vyzkouší. Murlok Shaman nebude podle Krippova názoru kompetitivní deck, bude béčkový nebo možná céčkový ale hlavně bude zábavný hrát.

 

 

 

 

 

Rumbling Elemental je jasná anti-aggro karta. Minion má velmi nízký útok ale má mnoho HP. Očividně je navržen k zneškodňování slabých minionů, kteří mají málo HP. Jeho schopnost je hodně silná, tedy v případě, že budete hrát hodně Battlecry minionů, o které ale nemá Shaman ve svých decích většinou nouzi - Antique Healbot, Fire Elemental, Dr. Boom, Azure Drake a další minioni, které Shamani rádi hrají, mají battlecry mechaniku.


Kripparian: Dobrá karta proti agresivním deckům. Podle Krippa má Shaman dost Battlecry minionů a z karty tedy něco možná bude.

 

 

 

 

Shaman konečně dostává svůj classový hratelný 1-drop. Tunnel Trogg má dostatek HP na to, aby se dokázal postarat o pár tokenů z Paladinovy Hero Power, dokáže dobře tradovat s Webspinnerem a Spectral Spidery, dokáže dokonce zabít Leper Gnoma a přežít. Pokud budete hrát Overload karty, tak díky Tunnel Troggovi můžete nabrat velké tempo. Pro Shamany, kteří jedou na Overload, je tato karta určitě přínosnou. Jak moc dobře bude fungovat, se ještě uvidí, ale může tam být velký potenciál.

Kripparian: Dobré staty, stackování útoku je cool. Karta může být dobrá, ale není podle něj dostatečně dobrá jako 1-drop, takový Zombie Chow je rozhodně lepší. V pozdějších turnech pro Overload Shamany by ale Tunnel Trogg mohl být dobrý finisher, pokud by na boardu přežil do dalšího turnu.

 

 

Druid

U Druida vidíme tendence přimět jej hrát stále více a více Beast orientované decky, a proto jsou i oba noví minioni Beast (stejně jako minioni z TGT, kteří mají také synergii s Beast kartami). Druid se tedy asi v budoucnu bude ubírat čím dál více Beast směrem.


 

K této kartě lze říct jen jedno a to RNG. Je super, že si můžete vybrat, jestli potřebujete spell nebo miniona. Jelikož tam není uvedena cena minionů ani spellů, tak můžete dostat cokoliv od Innervate přes Swipe, Force of Nature či Dr. Boomanebo Cenaria. Budete mít tedy na výběr jeden ze tří náhodných druidovských spellů a nebo jednoho ze tří minionů.

Kripparian: Zajímavá karta, možná vás někdy zachrání, navíc dává vám možnosti. Extrémně dobrá karta do arény, v kombinaci s Violet Teacherem může být hodně dobrá. Není ale nejspíše dost dobrá do constructed kvůli tempu.

 

 

 

 

Jungle Moonkin je karta, která pro vás může být hodně nebezpečná. Dát nepříteli +2 spell dmg je opravdu něco, co byste raději nechtěli udělat. Na druhou stranu Jungle Moonkin a Swipe dají krásných 6 primárnímu cíli a 3 dmg všem ostatním. Tato karta je asi pokus Blizzardu vytvořit nějakou formu spellcasting „Balance Druida“, který by užíval v současné době nehrané spelly jako Moonfire, Starfall a Starfire. Azure Drake je podle mě lepší a stabilnější volbou. Dát +2 spell dmg nepříteli je opravdu až moc velký risk.

Kripparian: Je na tuto kartu zvědavý, podle něj Druid ze spell dmg dostává obrovské bonusy. Karta je dobrá do Control Druida, ale aby se to podle Krippa hrála, musel by Blizzard nerfnout Force of Nature a Savage Roar combo, což se za poslední 2 roky stále nestalo.

 

 

 

 

Mounted Raptor je slabší verze Piloted Shreddera, a ještě k tomu Beast. Někteří hráči začnou možná kvůli této kartě hrát Wildwalkerku, které se zatím moc lásky nedostalo. 1-dropy z Mounted Raptora sice nejsou žádné velké terno, ale pokud dostanete Flame Impa, Leper Gnoma nebo Webspinnera, tak na tom nejste vůbec zle.

Kripparian: Slabší Piloted Shreddera. Drudiové potřebovali dobrý 3-drop, navíc je to Beast, ale podle Krippa to ještě stále není pro existenci kompetetivních Beast Druid decků dostatečně dobrá karta. Z celkového a obecného hlediska to ale je dobrá karta. I přesto, že pro Beast Druida to není taková výhra, tak si Kripp myslí, že to Druidové hrát budou – jedná se totiž o lepší verzi Harvest Golema, který se v dřívějších balíčcích často objevoval. Závěrem – dobrá karta, hodně dobrá do arény.

 

 

Hunter

Hunter dostává karty, které mají vylepšit jeho tempo a umožnit mu buffovat jeho miniony a možná se snažit o to získat value. Nové Hunter decky budou určitě zajímavé.


 

Explorer's Hat je konečně nějaký buffující spell pro huntery. +1/1 za 2 many může sice působit jako vtip, ale tato karta je perpetum mobile. Můžete si buffovat vaše miniony klidně až do konce věků, pokud nedostanou silence. Webspinner a Haunted Creeper dostávají díky této kartě úplně novou value. Nezapomínejte také na možnost využít tento spell v kombinaci s Unleash the Hounds. V některých situacích vám to možná může zachránit krk, když budete potřebovat odstranit nějaký taunt z cesty. Karta si možná najde nějaké využití, jelikož Hunterovi se často stává, že v lategame nemá pořádně co zahrát na board a chybí mu karty. Takto by si Hunter mohl alespoň vždy zahrát miniona, nabuffovat jej a dát si Hero Power. Těžko říci, jestli se do nějakého decku tato karta dostane, ale myšlenka buffovacího perpetum mobile a zvýšení životnosti a dmg Hunterových slabých minionů není zase tak zlá.


 

 

Kripparian: Karta nemá dobré tempo, Hunteři se podle Krippa nezajímají o value, může to být ale zajímavé combo s valkýrami.

Kripparian – opravná review:

Explorer's Hat - Kripp změnil názor na Explorer's Hat. Tato karta podle něj může nyní fungovat jako mágova hero power. Díky této kartě může hunter lépe kontrolovat board. 2 mana které by šly na 2 dmg do nepřátelské face nyní pujdou na buff miniona na boardu. Karta je dobrá pro huntery, kteří nehrají příliš agresivně. Krippův názor na kartu se tedy změnil z "odpad" na "celkem dobrá". Funkční Control Hunter je podle Krippa ještě v nedohlednu, ale pomalu se k tomu dostáváme. Kartu můžete využít v combu s novým Djinni of Zephyrs a nebo Feign Death.

 

Desert Camel bude noční můrou pro decky, které nemají žádné 1-dropy. Zoolock, kterému vyhodíte na board Flame Impa a ušetříte mu tak 3 HP, vám ale asi zase naopak poděkuje. Kdo ví, jestli se tato karta bude hrát. Ram Wrangler, který vypadal taky hodně lákavě, se nakonec až tak často nevidí. Karta má ale na 3 drop hodně HP, což je jen dobře.

Kripparian: Dobrý Battlecry, ne moc decků hraje miniony za 1 manu. Tato karta je solidní a má dobrou synergii s Houndmasterem. Ve Face Hunterovi nebude, spíše ji uvidíme v Midrange Hunterovi. I tak ale decky budou muset být velmi upravené, aby to vůbec fungovalo.

 

 

 

 

 

Dart Trap ukončí nejspíše hodně her nadávkami. V momentu, kdy použijete svou Hero Power, dostanete vy anebo nějaký váš minion 5 dmg. Takže prostě Kill Command. Nejhorší na tom je to, že pokud nemáte žádného miniona na boardu, tak těch 5 dmg dostanete do facu 100% vy. Hrát okolo tohoto secretu bude tedy asi celkem složité. Rozhodně je to ale dobrá karta proti Control Priestům a Warriorům, kteří by mohli Hunterovi dělat problémy v delší hře, ale naneštěstí pro ně také většinou hrají málo minionů, takže Dart Trap by popravila buď důležitý cíl a nebo by měla vyšší šanci zasáhnout face. Na druhou stranu plný board malých minionů tento secret totálně counteruje. Hunter ale díky této kartě získává nový a zákeřný moment překvapení.

Kripparian: Karta je nekonzistentní proti agresivním deckům, jiné Hunterovy secrety jsou lepší. Obecně je ale karta ok a fun.



Naposledy upravil/a Harlequin 29.11.2015 v 01:12:18.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet