Rozbor karet Curse of Naxxramas - The Arachnid Quarter

Zdravím všechny příznivce Hearthstone! Včera konečně vyšel dlouho očekávaný adventure mode Curse of Naxxramas, a proto se vám pokusíme s Fyzzim společně rozebrat všechny nové karty, které tenhle týden přinesl. Je jich dohromady šest a články by měly vycházet každý týden.

 

SuperFrankie: Jako první si na paškál vezmeme kartu Nerubian Egg. Co si o ní myslíš, Fyzzi? Je hratelná?

Fyzzi: Nerubian Eggbude určitě hodně zajímavá karta pro všechny, kteří hrají Zoo decky. Pomocí karet jako je Defender of Argus, nebo Sunfury Protector bude mít nepříjemný dopad na soupeře v podobě nerubiana 4/4. Další plus pro Zoo decky, když bude na stole Nerubian Egg a soupeř se bude chtít zbavit vaší strany stolu a použije plošné kouzlo, tak budete mít sice po všech minionech, ale jako malá a efektivní útěcha přijde 4/4 nerubian! Velice silná karta.

SuperFrankie: Proč se omezovat jen na Zoo? Já si myslím, že i takový aggro Mage, nebo aggro Paladin Nerubian Egg ocení. Můžeš ho aktivovat s Dark Iron Dwarfem, Abusive Sergeantem a všeljakým jiným smetím a navíc je to taková ''ochrana'' proti AoE ničením. Prakticky všechny AoE kromě Flamestrike a Swipe dávají za dva, takže ti zabijou vajíčko a pořád se budou muset vypořádat se 4/4. Což bude třeba pro Priesta docela oříšek. Myslíš si, že po něm sáhne nějaký control? Já o tom těžce pochybuju.

Fyzzi: Samozřejmě, že najde využití i v aggro decku, stejně jako v zoo. Je to karta, která je silná pro jakýkoliv typ agresivního hraní. Bohužel pro control decky nebude tak efektivní.

SuperFrankie: A co třeba Shaman? Ten by ho mohl využít v kombinaci s kartou Flametongue Totem.

Fyzzi: Proč ne. Vůbec by to nemuselo být špatné. Dál mě napadá využít ho v Rogue decku. Je zde spousta možných kombinací, ať už ofensivně pomocí Cold Blood anebo na zahrání comba s Backstabem. Vyvolat 4/4 příšerku ve druhém kole je nepříjemný scénář. S touhle kartou by se mohla vymyslet spousta dalších kombinací, stačí, aby hráči zapojili trochu fantazie.

Fyzzi: Dál bychom se mohli pozastavit nad kartou Haunted Creeper, která mě příjde velice efektivní. Jak jí vnímáš ty, Frankie?

SuperFrankie: Haunted Creeper je jedna z nejlepších karet v Naxxu. Dá se to hrát snad úplně všude. Od Huntera, přes Zoo až po token Druida. Jen mě trošku mrzí, že ti dva 1/1 pavoučci nejsou beast, ale to už bych chtěl od Blizzardu asi moc.

Fyzzi: Já když jsem tuhle kartu viděl poprvé, tak jsem si řekl, že se Huntard vrací. Naštěstí pro mě a další odpůrce Huntardů Spectral Spider beast není. Já jsem za to Blizzadru vděčný, protože za 2 mana krystaly by to byla moc silná karta, se kterou by Hunter napáchal až moc škody!

SuperFrankie: Vývojáři řekli, že pavoučci by byli Ghost, kdyby taková rasa ve hře byla. Třeba se jí časem dočkáme. Každopádně pojďme k využití. V aggro Rogue to můžeš použít na zatlačení soupeře hned ze začátku, v Zoo se to krásně kombí s Knife Jugglerem a v token Druidovi s Power of the Wild nebo Savage Roar, co myslíš?

Fyzzi: U aggro Rogue si možná místečko najde a dokonce by to mohlo být nepříjemné, když v prvním kole zahraje Rogue The Coin a v zápětí kartu Defias Ringleader, tak druhý drop Haunted Creeper, bude velice agresivní play a málo kdo se s ním bude dokázat vypořádat. U token Druida už takové pěkné kombo asi nebude, ale je pravda, že Power of the Wild bude takové malé vylepšení malých pavoučků.

SuperFrankie: Třetí karta v pořadí je Nerub'ar Weblord. Co ty na něj? Slyšel jsem hlasy, že je úplně k ničemu, ale to si nemyslím.

Fyzzi: Nerub'ar Weblord asi nebude mít zastoupení v balíčcích jako karty předešlé, ale rozhodně bych ho nebral jako úplně zbytečnou kartu! Když si představím, z jakých karet se skládají aggro decky, tak by to mohla být efektivní stopka pro agresivní nátlak. Nerub'ar Weblord by mohl Warlock sestřelit Soulfire, ale to je snad jediné kouzlo, které může někdo použít v 2 kole.

SuperFrankie: Máš pravdu. V zoo má battlecry třeba Flame Imp, Abusive Sergeant, Doomguard, Defender of Argus atd. Navíc mu nemůžeš hned dát silence, protože i Ironbeak Owl bude stát čtyři many, ale Weblord neuškodí jen aggru. Třeba Big Game Hunter bude stát 5, The Black Knight 8 a Fire Elemental 8, Leeroy Jenkins 6 atd. Problém vidím spíš v tom, že to neřeší nic na boardu a je to spíš takový stall, který ale může uškodit i tobě, protože stejné omezení platí jak na tebe, tak na soupeře.

Fyzzi: Je jasný, že se to může otočit i proti tobě. Proto tahle karta určitě nebude v každém decku a dá si jí tam jen někdo. Upřímně v mém případě bude jen chytat prach v mé kolekci karet, ale není sama.

Fyzzi: Poslední kartou, kterou můžeme získat v tomto křídle a je společná pro všechny classy, je legendární pavouček Maexxna. Mě osobně přijde pro Huntra jak dělaná, ale nejen pro něj. Co si myslíš ty?

SuperFrankie: Upřímně? Nevím, kde bych ji hrál. Existuje strašně moc způsobů, jak se ji zbavit a ten úplně nejjednodušší je Stampeding Kodo, kterého teď budou hrát podle mě úplně všichni. Jako většina karet z Naxxu je taky Maexxna náchylná na silence a když mluvíš o Hunterovi, nemyslíš si, že bude lepší combo Oasis Snapjaw + Houndmaster? Vždyť želva má jen o jeden život míň a stojí o 2 many míň.

Fyzzi: Huntera moc nehraji, ale představa toho, že by byla v kombinaci s Tundra Rhino, je to silný remove. Dál bych viděl využití s kartou Bestial Wrath, kdy můžeš zničit i velice silného miniona a Maexxna ti zůstane na živu. Je pravda, že se ani Emperor Cobra moc nehraje, ale myslím si, že se najdou příznivci tohoto legendárního pavoučka.

SuperFrankie: Bestial Wrath mě nenapadl. To je dobrej nápad, ale přeci jen jednodušší removal je podle mě Deadly Shot, nebo Hunter's Mark. Kdyby měla charge, tak už je to o ničem jiném, takže možná to kombo s Rhinem by mohlo fungovat. Uvidíme.

SuperFrankie: Tak, teď máme z krku všechny neutral karty a je čas na class karty. Tenhle týden dostali posilu do decku Druid a Rogue. Nejdřív se podíváme na Poison Seeds, novou kartu pro Druida.

Fyzzi: O kartě Poison Seeds jsem přemýšlel, už od doby, co jsem jí viděl. Druida hraji rád a často. Napadla mě kombinace s Starfall, jako slušný removal, když už by se všechno vymklo kontrole. Ještě by to mohla být zajímavá karta, když nepřítel má několik silných minionů na stole a protože Druid nemá moc silných removalů, tak bych se takhle mohl zbavit velkého nebezpečí. Snad poslední kombinace mě napadla s Soul of the Forest, tahle karta se moc často nevidí, ale díky Poison Seeds by se mohla začít hrát. Jak to vidíš ty?

SuperFrankie: Druidovi to má hlavně pomoct v matchupu s Miracle Rogue a Handlockem. Jak už si naznačil výše, se Starfall za 9 many uklidíš stůl a hra začíná od znova. Pak to jde nakombit s Keeper of the Grove, kdy se můžeš zbavit jakéhokoliv stromečku, Napadlo tě kombo s Force of Nature? Za 10 man ti přežijí stromky do dalšího kola! Myslím si, že v jednom kuse to tam bude hrát každý Druid.

Fyzzi: Jelikož já ani Force of Nature nemám, ať už to zní jakkoliv smutně i když už hraju takovou dobu, ale je to tak, tak mě ta možnost ani nenapadla, ale zamlouvá se mi.

Fyzzi: Poslední karta, která nám tu zbyla, patří Roguně. Je to Anub'ar Ambusher, který doplní řady pavouků. Mě osobně, už když jsem hrál Naxx, tahle karta pěkně vytáčela. Za 4 mana krystaly zrůda, co má 5/5 a zajímavý Deathrattle. Takže nejen že se mi občas dalo zabrat se s ní vypořádat, ale ještě si dát pozor aby nevrátila něco, co by mi jen ublížilo.

SuperFrankie: High risk - high reward karta. Pokud ho vyložíš ve třetím/čtvrtém kole a soupeř ho nebude schopen hned zabít, tak udělá velkou paseku, ale pokud ho soupeř hned zlikviduje, vrátí ti na ruku další monstrum a ztratíš hrozně moc tempa, což je pro Rogue úplně do nejdůležitější.

Fyzzi: Vzhledem k mému štěstí na RNG by to byl spíš high risk! Zůstává tu jedna možnost, když se nebude hodit Deathrattle, tak mu dát silence, jak jen to půjde - myslím si, že v tu chvíli by to mohl být zajímavý play.

Fyzzi: Co bychom ještě mohli teda dodat? No snad to, že Naxxramas nám pomalu, ale jistě otevírá nové možnosti hraní. Spousta karet se bude dát kombinovat s kartami, které byly nepoužívané, a to si myslím, že byl trochu i cíl Blizzardu a to je jen a pouze dobře! Máš ještě něco na srdci Frankie?

SuperFrankie: Uplně s tebou souhlasím! Hráči uvidí sami, jak dokáže pouhých šest karet pořádně zamíchat s metou! Nemůže se dočkat, až bude venku všech třicet karet! Celou hru to úplně změní.

Fyzzi a SuperFrankie: Tímto se s vámi loučíme a zveme vás na další díl Rozboru karet, ve kterém se budou rozebírat karty z The Plague Quarter! Rozhodně máte na co se těšit!



Naposledy upravil/a Kinedryl 27.07.2014 v 10:29:11.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 29.07.2014 09:45

Poison Seeds sa dá tiež pekne skombinovať s token druidom

SuperFrankie 23.07.2014 22:32

Sip
Díky za bezva článek. Jen bych upravil barvu nicku SuperFrankie. Na té šedivé se to strašně špatně čte a bolí z toho oči.
Zkusím s tím něco udělat.

Sip 23.07.2014 22:30

Díky za bezva článek. Jen bych upravil barvu nicku SuperFrankie. Na té šedivé se to strašně špatně čte a bolí z toho oči.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet