Priest - Představení

  priest    miracle priest    silence priest   

Úvod

 

Priesti, neboli kněží, jsou ti, kteří se rozhodli svůj život obětovat víře, soustředění a disciplíně. Mezi své spojence rozsévájí naději a šrámy z bitev jsou schopni vyléčit díky moci světla. Nedejte však na první dojem. Priesti se dokáží dostat do Vaší mysli, pohrát si s Vašimi myšlenkami a neváhají použít Vaše vědomosti, aby Vás srazili na kolena. Pokud Vás priesti zaujali, zde se dozvíte víc!

Lore pozadí

Základním hratelným hrdinou v Hearthstone je Anduin Wrynn. Nyní už král Stormwindu a vůdce Aliance. Anduin je synem velkého krále Variana Wrynna, avšak na rozdíl od svého otce nejeví nadáni v boji se zbraní, ale ve víře ve Světlo. Pokud se chcete o Anduinovi dozvědět více, stačí kliknout zde. 

 

Druhým hratelným hrdinou je Tyrande Whisperwind. Tyrande je Vrchní Kněžka sesterstva Elune a oficiální vládkyně Nočních elfů. Zasvětila svůj život Elune a službě této bohyni. Rivaly o její srdce byli bratři Stormragové, Illidan a Malfurion. Malfurion její srdce získal a stali se partnery. Proto mezi nimi můžete ve hře namísto klasické výhružné hlášky vidět láskyplnou interakci. Chcete vědět víc o Tyrande? Klikněte zde.
 


Ve spoileru ukázka interakce Malfuriona a Tyrande. Také zde můžete vidět změněné hlášky a animace Tyrande, které jsou jiné než Anduinovy.


Hero Power

Každý hrdina v Hearthstone má svoji vlastní, jedinečnou HeroPower. Tu můžete zahrát pouze jednou za kolo a stojí 2 many. Existují také karty, které Hero Power ovlivňují, například schopnost zahrát Hero Power víckrát za kolo nebo dokonce získat vylepšenou či naprosto jinou Hero Power.
V případě priesta je to Lesser Heal - za dvě many vyléčíte Váš cíl o 2 HP. U tohoto povolání je však několik mechanik, které ovlivňují i jeho Hero Power.

Jedna z těchto karet je Shadowform, která změní Vaši Hero Power. Za dvě many udělíte 2 damage Vašemu cílu, pokud kartu zahrajete ještě jednou, Vaše Hero Power bude udílet 3 damage.
Další kartou ovlivňující priestovu Hero Power je Raza the Chained, která změní její mana cost na 0.

 




Schopnosti

Healing je damage

Některé Anduinovy (Tyrandiny) karty dovolují, aby léčení udělovalo damage. Takovými kartami jsou Auchenai Soulpriest a Embrace the Shadow. Tyto karty mohou mít rozhodující vliv na průběh hry, pokud se spojí například s Circle of Healing .

Priest je jasnovidec

Ano, týká se to karet, ale namísto hledání budoucnosti je to "kopírování" karet z nepřítelova balíčku popřípadě jeho ruky. Mezi takové karty patří například Thoughtsteal, Mind Vision nebo Shiffting Shade.

Let me change your mind!

Další druh mechaniky, kterými priest disponuje, jsou karty schopné buď trvale, nebo do konce kola ovládnout nepřátelského miniona.
Takovými kartami jsou například Cabal Shadow Priest, Mind Control nebo Potion of Madness.

Balíčky a taktiky
Priest je povolání, které obsahuje zajímavé a neotřelé mechaniky. Díky jeho variabilitě vznikají rozdílné decky, které jsou nejen silné, ale i zábavné. Zábava je hlavní atribut, kterého si u priesta vážím, a proto je to můj oblíbenec.

OTK Priest

OTK (One turn kill) balíček se snaží vydržet dostatečně dlouho ve hře, aby stihl nalízat všechny potřebné karty, uskutečnil své combo s Inner Fire, Divine Spirit a srazil nepřítele na kolena v jednom kole.

 


Silence Priest

Tento balíček je dražší odnož OTK priesta a mimo jiné obsahuje karty jako Ancient Watcher nebo Humongous Razorleaf, které po jejich silencnutí dokáží oponentovi zavařit.
 

 

Dragon Priest

Balíček převážně složený z draků těží ze synergií, které mezi sebou draci mají a z dobré mana curve.
Pokud Vás zaujal Dragon Priest, můžete se dozvědět víc zde.


Miracle Priest

Tento balíček funguje na rotování karet přes Lyra the Sunshard , které dokáží nadělat pořádnou paseku, a velkému healování díky Priest of the Feast.

 



Není zde Váš oblibený deck, podělte se o něj s námi! Líbil se Vám tento článek? Ohodnoťte jej a sdílejte.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

john_snow122 26.04.2017 17:46

Ahojte. Na všetkých videách majú hráči tabuľku po ľavej strane s kartami , ktoré už hrali a ktoré ešte maju v balíčku. Ako tam tu tabuľku dostanem? ďakujem

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet