Legendy Hearthstone, díl 1.

 V tomto seriálu budeme postupně odhalovat původ legendárních karet, které, jak sami brzy zjistíte, si vývojáři nevycucali z prstu. Sto procent všech legendárek má svou předlohu buď v jednom ze tří Warcraftů, nebo rovnou ve World of Warcraft. Začneme zlehka a podíváme se na tři postavy z okolí Stormwindu, které měly tu čest a byly "zvěčněny" v podobě HS karet.

 

Hogger

 

Legendární Hogger má svůj původ ve World of Warcraft. Už od první verze hry číhal v jihozápadním koutu Elwynn Forest a podal si každého dobrodruha zlákaného odměnou nabízenou za gnollovu hlavu. Hogger je level jedenáct a za jménem nosí označení Elite. Zabít ho a dokončit tak quest není na odpovídající úrovni zrovna jednoduché, obzvlášť díky velkému množství Hoggrových kumpánů poflakujících se po okolí. Toho se chytili vývojáři Hearthstone a legendárka byla na světě.

Hogger nedal vzniknout jen stejnojmenné kartě, ale také spoustě vtipů a pověstí o jeho síle. Stal se takovou WoW verzí Chucka Norrise. Je totiž zřejmě jedinou postavou na tak nízké úrovni nacházející se mimo dungeon, na kterou vznikají jak seriózní, tak lehce pofidérní strategie. Zatímco jedni radí najít si na souboj parťáka a předem pročistit okolní les, důkladnější stratégové vytváří mnohastránkové návody zahrnující obětování růžovlasých gnómů, party o osmdesáti a více lidech, vzývání Cthulhu a nezbytnou účast Leeroye Jenkinse jako tanka. Mezi obyvateli Goldshire se dokonce vžilo pořekadlo: „In Soviet Azeroth, you don't nerf Hogger... Hogger nerfs you!“

V Hearthstone však Hogger své pověsti příliš nedostál. Setkáte se s ním pouze ojediněle, jelikož je jen velmi málo hráčů, kteří by ho cíleně craftili a spíš než to se ho většina lidí zbaví krátce poté, co jej otevřou v boosteru.

 

 

Old Murk-Eye

 

O malý kus dál, na březích Westfallu, můžete narazit na dalšího renegáta znepříjemňujícího život zdejším farmářům a rybářům. Murk-Eye není Elit a už vůbec ne Boss, ale není radno ho podceňovat. Své soukmenovce převyšuje jak útokem, tak počtem životů a snadno si poradí se zaskočeným nešťastníkem.

I na Murk-Eye byla vypsána odměna poté, co společně s dalšími místními murlocky vzali útokem Westfallský maják (jak vidno na jeho full artu níže) a znovu zmizeli v hlubinách i s rodinou, která ho obývala. Murk-Eye je mezi murlocky legendou a obvykle ho popisují slovy: "Mrghllmrghlhglhgg!"

Old Murk-Eye není tak ikonický, jako Hogger, ale o jeho oblibě mezi hráči svědčí přítomnost Murkovy plyšové verze v Blizzard store. Rovněž je nezbytnou součástí všech Murloc decků a není se čemu divit, když jej získá každý, kdo sesbírá všechny ostatní Murlocky.

 

 

Foe Reaper 4000

 

A ve Westfall ještě chvíli zůstaneme. Hlouběji ve vnitrozemí se totiž nachází zdivočelý sklízecí golem známý pod jménem Foe Reaper 4000 (volně přeloženo jako sekačka na nepřátele). Jde o výtvor místního vynalézavého farmáře Saldeana, byl zkonstruovaný v dobré víře. Krom samotné sklizně měl odhánět ptáky a jiné škůdce, ale podobně jako spousta jiných golemů (Harvest Golem), vzal své poslaní příliš vážně a začal sekat na kusy vše, co se odváží do blízkosti jeho pole. Tyhle vlastnosti jsou u polní techniky nežádoucí, zato kriminální živly hned věděly, jak je využít, a tak si Westfallští bandité pořídili do Deadmines novější model 5000.

Schopnost Foe Reapera v Hearthstone má kořeny v jeho původní abilitě Wide Slash (široké seknutí), která udělovala poškození všem nepřátelům v prostoru před ním. Karta má tedy velice podobný efekt a může rychle pročistit stůl, pokud se dostane ke slovu.

 

 

 

V příštím díle se podíváme na pár dračích aspektů a jejich roli ve světe Warcraft.



Naposledy upravil/a Kinedryl 12.02.2015 v 08:02:59.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tommystankov 12.02.2015 10:55

Za me taky super, hezky se to cte. Navic by nebylo na skodu tyhle clanky na dily, nejak archivovat. Prece jenom je to informace, ktera je pevne dana a nijak se menit nebude. Navic si tyhle clanky nezaslouzi padnout nekam do zapomeni jako turnajovy clanky, ktery uz nejsou aktualni. Trosku to provetrejte a treba legendu mezi legendami, ktera je uz hodne z cesty nahradte necim takovym. Bude to dobry pro vsechny fandy i nove prichozi hrace HS.

neferty 12.02.2015 09:24

super článek

Ferovic 12.02.2015 07:35

perfektne...tesim sa na dalsi diel.......aj ked som hral WOW takmer od zaciatku, vela zaujimavych veci mi samozrejme uniklo....ale murkiho si pamatam velmi dobre :-D

Robi7 11.02.2015 21:59

Geniální nápad. Už se těším na další díl,doufám že bude co nejdřív. Nejlépe zítra

FuciMiNaKule 11.02.2015 21:50

Skvělý seriál, Warcraft i WoW jsem sice hrál ale některé věci šly i mimo mě takže jsem jen rád.

winkja 11.02.2015 21:42

Tak na tuto serii se těšim. Vždy mě zajímalo kde si vycucali z prstu nekteré karty a teď to konečně zjistím :-) Pokud mohu poprosit, osvětli někdy v dalších dílech Harrison Jonese.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet