Legenda mezi legendami - velké finále

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Je to tu, po dlouhých týdnech hlasování jste si vy, čtenáři, zvolili šestici finalistů, kteří si to v následujícím týdnu rozdají o titul Legenda mezi legendami. Ze druhého semifinále se do něj probojovali Ysera, Leeroy Jenkins a Cairne Bloodhoof, střetnou se tedy s již týden známou trojicí Ragnaros the Firelord, Lord Jaraxxus a Tirion Fordring. Z 36 zbylo posledních šest, nikdo z nich však nechce zůstat těsně pod vrcholem. Kdo tedy získá nejvíce vašich hlasů a zajistí si v této anketě vítězství? Vyhlášení proběhne netradičně až v sobotu 19. dubna, máte tedy dostatek času rozhodnout o vašem favoritovi.

Ragnaros the Firelord

Byl jediným Elemental Lordem v semifinále, stejný titul mu tedy patří i ve finále. O koho se jedná? O pána ohně jménem Ragnaros the Firelord. Na Azerothu už byl (snad) nadobro poražen, s o to větší vervou se však představuje ve hře Hearthstone. Nedokáže sice sám útočit, což je trochu škoda, nicméně jeho schopnost je skutečně náramná. Na konci kola udělí osm poškození do náhodného soupeřova charakteru. Tato vysoká hodnota v praxi znamená, že se pak váš protivník musí strachovat o prakticky každého miniona, kterého do pole vyšle. A jeho hrdinu většinou silná ohnivá koule, mířená přímo do obličeje, také nepotěší.

Lord Jaraxxus

Lord Jaraxxus funguje tak trochu podobně jako Master Hero ve hře WoW:TCG. Zahráním nahradí vašeho hrdinu, změní jeho počet životů a ušetřen nebude ani Hero Power. Ať už se v průběhu hry dělo cokoliv, do hry vstoupí s 15 životy. A nejen to, přibalí si s sebou i nebezpečnou zbraň jménem Blood Fury. Když pak navíc svou schopností začne zásobovat bitevní pole Infernaly za cenu pouhých dvou mana krystalů, bude vám skutečně horko. Na závěr jeden zábavný poznatek: Už jste na něj někdy zkusili zahrát Sacrificial Pact? Ne? Napravte to. Funguje. Jak od soupeře, tak od jeho vlastního majitele. A jak nedávno poodhalil Jirasul, dejte si pozor i na Repentance.

Tirion Fordring

Tirion Fordring je jedním ze zakladatelů Řádu Stříbrné ruky, původní ušlechtilé skupiny paladinů, která se později rozštěpila na Argent Dawn a Scarlet Crusade. To však v Hearthstone není důležité, zde nás zajímají spíše jeho schopnosti než příběh. Nebyl by to paladin, kdyby nepřicházel do hry obalený do neprostupné bubliny, tvořené schopností Divine Shield. Krom toho oplývá také Tauntem. A co je nejzajímavější? Pokud zemře, stanete se dalším majitelem slavného meče, Ashbringeru. Svoje si tento hrdý válečník na bitevním poli jistě splní a má jasné místo ve většině balíčků svého povolání. Jen škoda, že ho mohou hrát pouze Paladinové.

Ysera

Ysera je jediným drakem, který se probojoval až do finále. Jejím hlavním působištěm je místo zvané Emerald Dream, odkud pro vás bude povolávat několik dalších silných schopností. Hlavní vlastností této dračice je totiž kromě velmi vysokého množství životů, díky kterému se těší velké oblibě, to, že s její pomocí líznete na konci každého svého kola speciální Dream kartu. Co to může být, ptáte se? Mohou to být Dream, kterým soupeře jistě nepotěšíte, jeden ze silných minionů Laughing Sister nebo Emerald Drake, noční můra Nightmare, vhodná ke smrtícímu útoku, a na závěr zajímavé AoE poškození Ysera Awakens. Ať už získáte jakoukoliv z těchto pěti karet, rozhodně nebudete litovat.

Leeroy Jenkins

Na řadu přichází legenda z řad hráčů. Komu je jméno Leeroy Jenkins neznámé, pravděpodobně nějak zameškal video, které tento mýtus vytvořilo. Raid v Blackrock Spire byl přerušen náhlým probráním zdánlivě nepřítomného hráče, který jednoduše vběhl do místnosti, natáhl všechny nepřátele v okolí a pohřbil tak své kolegy v přívalu dráčků. Pokud toto víte, jistě pochopíte jím inspirovanou kartu ve hře Hearthstone. S pokřikem se okamžitě vrhne do bitevní vřavy díky schopnosti Charge, musíte však počítat s vyvoláním Dráčků na straně soupeře. Z pohledu taktiky je úkol jasný – nenechat je Leeroye zničit, případně tuto kartu využívat k útoku, kterým hru ukončíte.

Cairne Bloodhoof

Cairne Bloodhoof býval ctihodným vůdcem taurenů. Alespoň do chvíle, než se v souboji utkal s Garroshem Hellscreamem, kterému oslaben jedem podlehl. Zanechal však po sobě alespoň syna, Baina. A přesně tak to je i v Hearthstone. S pěti životy sice nemá žádnou oslnivou trvanlivost, ale je po své smrti nahrazen právě svou ratolestí. A Baine Bloodhoof dokazuje, že pochází z hrdého rodu, nezůstává tak otci nic dlužen, co se síly týče. O této kartě vlastně můžeme mluvit obchodním jazykem jako o akční nabídce „dva za cenu jedné“. Jedinou pořádnou obranou proti Cairnovi jsou karty, které ho připraví o speciální schopnost.

Výsledky:

1. Ragnaros the Firelord 164 hlasů 2. Leeroy Jenkins 108 hlasů 3. Tirion Fordring 35 hlasů 4. Lord Jaraxxus 30 hlasů 5. Ysera 29 hlasů 6. Cairne Bloodhoof 17 hlasů

Děkujeme za vaše hlasy a gratulujeme vítězným kartám.

Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:15:36.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Buty 26.06.2015 17:58

zdravím, som začiatočník a tak sa chcem opýtať, či je možne považovať Yseru ako draw mechaniku aj ked neťahá karty zo žiadneho decku...Ďakujem

Metiu 22.04.2014 13:22

tak ja som hral proti nemu malo, ale vzdy ked ho oproti mne vyvolali tak som sa ho celkom v pohode zbavil. mne viac pasuje ilidan :-D

Sip 21.04.2014 14:09

Pořád říkám, že by měli Ragnarose upravit, alespoň třeba na 4/8. Protože jestli je ve hře nějaká skutečně op karta, tak právě on.

Terth 19.04.2014 17:00

YOU FACE JARAXXUS, EREDAR LORD OF THE BURNING LEGION!

Grangik 09.04.2014 22:26

ZubicekCZ
TRIFLING GNOME! YOUR ARROGANCE WILL BE YOUR UNDOING!!!
YOU FACE JARRAXUS!!!

ZubicekCZ 09.04.2014 20:45

TRIFLING GNOME! YOUR ARROGANCE WILL BE YOUR UNDOING!!!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet