Legenda mezi legendami - šesté kolo

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Nadešel čas završit první kolo hlasování o nejsilnější legendární kartu. Deset z dvanácti semifinalistů již známe, posledně k nim přibyli Cairne Bloodhoof a Gruul, který nakonec o jeden jediný hlas dokázal porazit Edwina VanCleefa. V závěrečné šestici, která si to rozdá o dvě zbývající místa, najdeme poměrně silné kandidáty, bude tedy zajímavé sledovat, které legendy získají vaši přízeň a vybojují postup.

Hogger

Kdokoliv si někdy zkusil hrát World of Warcraft za Alianci, jistě Hoggera zná. Jednalo se prakticky o prvního silnějšího protivníka, kterého jste mohli potkat, což pro mnoho nezkušených hráčů na nižší úrovni znamenalo rychlou a krutou smrt. Bohužel, v dobách Cataclysm byla tato legenda přesunuta do Stockades, kde plní roli bosse. V Hearthstone také patří k postrachům, plně totiž využívá svého postavení vůdce gnollů z kmene Riverpaw. Na konci každého kola vyvolá na stůl Gnolla, jejichž větší množství může následně vytvořit neprostupnou zeď minionů s Tauntem. Rozhodně si na tuto tlupu chodících hyen dejte pozor!

Leeroy Jenkins

Na řadu přichází legenda z řad hráčů. Komu je jméno Leeroy Jenkins neznámé, pravděpodobně nějak zameškal video, které tento mýtus vytvořilo. Raid v Blackrock Spire byl přerušen náhlým probráním zdánlivě nepřítomného hráče, který jednoduše vběhl do místnosti, natáhl všechny nepřátele v okolí a pohřbil tak své kolegy v přívalu dráčků. Pokud toto víte, jistě pochopíte jím inspirovanou kartu ve hře Hearthstone. S pokřikem se okamžitě vrhne do bitevní vřavy díky schopnosti Charge, musíte však počítat s vyvoláním Dráčků na straně soupeře. Z pohledu taktiky je úkol jasný – nenechat je Leeroye zničit, případně tuto kartu využívat k útoku, kterým hru ukončíte.

Lorewalker Cho

Vzhledem k tomu, že je momentálně nejaktuálnějším datadiskem World of Warcraft právě Mists of Pandaria, nikoho nepřekvapí, že zkrátka musíme nějakého pandarena mezi legendárními kartami najít. Tím je právě Lorewalker Cho. Příliš se však tato pandám podobná rasa nepředvedla, Cho totiž funguje tak trochu jako dvousečná zbraň. Sám o sobě nemá Cho žádné body útoku, úspěšnost či neúspěšnost tedy stojí pouze na jeho zvláštním efektu. A popravdě, ten je jak pro vás, tak pro soupeře zcela stejný. Pokud kdokoliv z vás zahraje jakoukoliv abilitu, získá druhý hráč kopii oné karty. V balíčku, který na ability příliš nespoléhá, však třeba najde své uplatnění.

Nat Pagle

Nat Pagle je jednoznačně nejznámějším rybářem na celém Azerothu. Má však také přehled jako téměř nikdo jiný. Ve WoW dokonce existovala kniha, jejímž autorem byl Nat a která hráčům radila, jak získat bájný meč Ashbringer. Bohužel, naprostá většina jejích stránek byla nenávratně ztracena. I toto málo však stačilo, aby se z obyčejného rybáře stala legenda. V Hearthstone získal na oblibě díky své unikátní schopnosti, kdy měl na konci kola 50% šanci líznout vám kartu. To však již Blizzard upravil, aby se efekt spouštěl až na začátku vašeho dalšího kola, což znamená, že se ho soupeř může zbavit, aniž by byl jedinkrát využit. Přesto si jistě místo v mnoha balíčcích najde.

Old Murk-Eye

Dokonce i murloci uznávají legendy. Old Murk-Eye je jedním z těch, kteří to v řadách drobných nebezpečných tvorů dotáhli nejdál. Abyste ho vůbec mohli zařadit do své sbírky, musíte nejprve vlastnit také všechny ostatní Murloc karty. Pokud však chcete hrát tematický balík, v němž budou hrát hlavní roli, rozhodně byste ho neměli opomenout. Nejenom, že může díky schopnosti Charge okamžitě útočit, také se posiluje s každým dalším murlocem, který se na stole nachází. A pozor, započítávají se i ti, které má na stole soupeř. A nejedná se o pouhý Battlecry efekt, útok se tak mění s každým dalším zahraným murlocem. Nezapomeňte ho využít co nejvhodněji.

Sylvanas Windrunner

Jako poslední ze všech 36 legendárních karet se vám představuje Sylvanas Windrunner. Tato bývalá elfka, dnes již poněkud (ne)mrtvá, nepatří vzhledem ke svému charakteru k nejmilovanějším postavám univerza, rozhodně však většina hráčů ví, o koho se jedná. Její oblibou se v poslední době stalo oživování poražených přátel či nepřátel, což koneckonců předvádí i v Hearthstone. Jakmile totiž zemře, přetáhne na svou stranu jednoho náhodného miniona soupeře. Kvůli tomu pak musí protihráč měnit taktiku a dávat si velký pozor, co a jak udělá. Sylvanas je rozhodně užitečnou kartou, o to více si musíte dát pozor, až budete hrát proti ní. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do dalších kol!

Výsledky:

1. Leeroy Jenkins 143 hlasů 2. Sylvanas Windrunner 71 hlasů 3. Hoggera 39 hlasů 4. Nat Pagle 14 hlasů 5. Old Murk-Eye 8 hlasů 6. Lorewalker Cho 6 hlasů Navigace
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:14:20.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet