Legenda mezi legendami - druhé kolo

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
V minulém týdnu začala anketa, v níž se budou legendární minioni z Hearthstone ucházet o titul Legendy mezi legendami, tedy nejsilnější legendární karty. Zhruba 40% hlasů způsobilo, že se vítězem prvního kola stal Tinkmaster Overspark, následovaný Elite Tauren Chieftainem. Gratulujeme a těšíme se na ně v semifinálové skupině. A kdo se představí ve druhé kvalifikační šestici?

Cenarius

Proč začínat někým menším, než rovnou polobohem? Cenarius byl učitelem samotného Malfuriona Stormrage, který v Hearthstone plní roli hrdiny pro všechny druidy. Bohužel je omezen pouze pro toto povolání, v jiných balíčcích si ho tedy nezahrajete. Jak je pro mnoho druidích karet typické, máme na výběr ze dvou schopností pro případ, že by jedna z nich nebyla v daném momentu použitelná. Pokud máte na stole mnoho dalších minionů, není nic snadnějšího, než zkrátka všechny posílit. A pokud se vám převaha vyhýbá, zkrátka si vyvolejte po svém boku dva (ne)obyčejné 2/2 stromky se schopností Taunt, které by soupeře měly zpomalit.

Grommash Hellscream

Grommash Hellscream, běžně znám spíše pod zkráceným jménem Grom, býval velkým přítelem Thralla. V Hearthstone se však raději přidá po bok svého synka, Garroshe, neboť je hratelný pouze pro warriory. Dokáže okamžitě zaútočit díky schopnosti Charge a napáchat tak paseku. Jako správný ork se pak žádného zranění nezalekne, jeho krvežíznivost ho naopak ještě více posílí. Tato karta soupeře běžně zaskočí a díky velkému počtu životů můžete očekávat, že na stole nějakou tu dobu pobude. Tip od šéfkuchaře: Doporučujeme servírovat s Inner Rage, neboť pak v tomto legendárním válečníkovi získáte skutečnou hrozbu.

Tirion Fordring

Tirion Fordring je jedním ze zakladatelů Řádu Stříbrné ruky, původní ušlechtilé skupiny paladinů, která se později rozštěpila na Argent Dawn a Scarlet Crusade. To však v Hearthstone není důležité, zde nás zajímají spíše jeho schopnosti, než příběh. Nebyl by to paladin, kdyby nepřicházel do hry obalený do neprostupné bubliny, tvořené schopností Divine Shield. Krom toho oplývá také Tauntem. A co je nejzajímavější? Pokud zemře, stanete se dalším majitelem slavného meče, Ashbringeru. Svoje si tento hrdý válečník na bitevním poli jistě splní a má jasné místo ve většině balíčků svého povolání.

Archmage Antonidas

Archmage Antonidas je legendárním minionem exkluzivním pouze pro mágy. Učitel hrdinky Jainy Proudmoore tak trochu paradoxně musí v Hearthstone poslouchat svou žačku. Rozhodně však v jeho přístupu k boji nebude žádné rozčarování znát, naopak bude velmi silnou zbraní, která mága povede na cestě za vítězstvím. Tato karta vám totiž po zahrání libovolného dalšího kouzla přidá do ruky oblíbený Fireball. Bystrého hráče napadne, že pokud Archmage Antonidase na stole přežije, stačí pouze recyklovat tuto ohnivou kouli, neboť jako náhradu obdržíte vždy další. Takto rozjetého už vás málokdy někdo zastaví.

Prophet Velen

Prophet Velen je vůdcem rasy draenei. Těch sice ve hře Hearthstone moc nenajdeme, ovšem jako mentor hrdiny Anduina Wrynna, reprezentanta classy priest, si své místo mezi ostatními legendárními kartami rozhodně zaslouží. Jeho schopnost jednoduše zdvojnásobí veškeré poškození a léčení, které svými abilitami nebo pomocí Hero Power udělíte. Využití v rámci Hero Power je jasné, o to větší variabilitu pak přináší právě s kouzly. Takový dvojnásobný Mind Blast jistě zabolí, tím spíše si představte posílenou Holy Novu. Je však pravda, že některá další povolání by Velenovu schopnost mohla použít daleko efektivněji, o to více mrzí jeho exkluzivita pouze pro priesty.

King Krush

Jako poslední se nám představuje král. Ale ne tak ledajaký.King Krush je obřím devilsaurem, který žije ve Sholazar Basin (neplést s jeho příbuzným jménem King Mosh z Un'gora!) a jako zkrotitelné zvíře představuje exkluzivní legendární kartu pro huntera v Hearthstone. Jeho cena je sice poněkud vysoká, ovšem schopnost Charge a velmi vysoký útok z něj činí nebezpečnou kartu v rukou soupeře. Právě jistota, že si minimálně jednou zaútočí, je velmi důležitá, v pozdních kolech totiž dokáže oponent velmi často reagovat i na velmi silné karty. Tento ještěr vám snadno umožní udělit posledních 8 poškození. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do dalších kol!

Výsledky:

1. Tirion Fordring 168 hlasů 2. Grommash Hellscream 46 hlasů 3. Archmage Antonidas 45 hlasů 4. King Krush 26 hlasů 5. Prophet Velen 14 hlasů 6. Cenarius 11 hlasů Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:12:26.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet