Kdy vyjde expanze?

V tomto článku se zkusíme zamyslet nad tím, kdy by mohla být vydána nová expanze. Máme hned několik možností a ukazatelů, kdy by tak mohlo toto rozšíření vyjít. Postupně si veškeré možnosti probereme. Na konci se pokusíme jednotlivé nápady seřadit podle pravděpodobnosti.

Veškerá data mohou být samozřejmě o den posunuta, a to vzhledem k tomu, že jsme v Evropě a u nás je vše tak nějak posunuté.

Úvod

U většiny předpokladů uvádíme jako důvod tzv. "Blizzard maintenance". Je to den, kdy Blizzard obvykle vydává veškeré své patche. Právě v tento den totiž Blizzard spouští veškeré změny i v ostatních hrách (Heroes of the Storm či World of Warcraft) a v Hearthstone tomu není jinak. Dá se tedy opřít o to, že pokud patch vyjde, bude to právě v úterý.

29. března

Velmi blízké datum, kterému do karet nahrává mnoho věcí. První z nich je Blizzard maintenance, který budeme uvádět téměř všude a více se o něm můžete dozvědět v úvodu článku.

Dalším důvodem je to, že to je první úterý po konci Hearthstone Winter Championship. Tedy turnaj, na jehož americké části bude celá expanze vůbec oznámena. Americká část začíná 11. března v 10 hodin našeho času a bude otevřena Benem Brodem, který nám představí novou expanzi.

Dále se také můžeme podívat na to, že když Blizzard oznámil League of Explorers, tak to bylo na Blizzconu a datum bylo velmi krátce po jeho skončení. Nechtějí mít mnoho dní od oznámení k vydání, protože se jim to neosvědčilo u Naxxramasu.

Posledním argumentem pro toto datum je samozřejmě konec měsíce. Jak víme, tak s patchem přijde i Standard a Wild mód, a pro Blizzard by nemuselo být ani příjemné ani logické vydávat patch během rozjeté sezóny.

24. dubna

Nedávno jsme vydali článek, který nám ukazoval, co by mohlo být tématem této expanze. Pokud se na něj chcete podívat, tak můžete zde.

Velmi hodnotným zdrojem u informací o této expanzi byla stránka powned.it, a ta mimojiné tvrdí, že expanze s názvem Whisper of Old Gods vyjde 24. 4. Je to také koncem měsíce, takže by Blizzardu nemuselo dělat takový problém zapnout Standard a Wild mód se startem nové sezóny.

Nicméně toto datum má své ale. Není to den údržeb - Blizzard maintenance, takže je méně pravděpodobné, že to bude toto datum. Jeden ale nikdy neví.

26. dubna

Toto datum vychází z předpokladů zmíněných v předchozím možném datu, ale trefuje se na den, kdy Blizzard vydává veškeré patche. Dává tedy smysl, že patch vyjde právě tehdy?

Já osobně si toto nemyslím. Je to moc pozdě. Od oznámení k vydání by to byl takřka měsíc a půl a všichni jsou už tak dost netrpěliví z toho, že s oznámením Standard a Wild módu jsme věděli, že přijde nějaká expanze, ale dlouho jsme neměli žádné informace, o co půjde. A lidi to nebaví.

Kdy uvidíme první karty?

Určitě se spolu s oznámením expanze objeví nějaký trailer či teaser, kde uvidíme karty, které se zde objeví. Otázkou je... budou mít popisek, nebo to bude stejně jako v minulých ukázkách a my se vše dozvíme až později?

Myslím si, že Blizzard může využít potenciálu turnajů a na každý z nich (America, Evropa, Asie) dá nějaký zápas, kde se nám některé z karet ukážou.

Také je možné, že se karty budou postupně ukazovat dle hlasování lidí, přesně jako to bylo s expanzí The Grand Tournament. To bylo pěkné, že jsme si sami mohli rozhodnout, o které kartě se dozvíme víc.

Shrnutí

Máme 3 možná data, kdy by expanze mohla vyjít. Samozřejmě vše může být jinak a Blizzard nás může snadno překvapit a vydat expanzi jindy. Pojďme si nyní možnosti seřadit.

  1. 29. března
  2. dříve než 29. března - tato možnost nebyla zmíněna, ale je klidně pravděpodobná
  3. 26. dubna
  4. 24. dubna
  5. později než na konci dubna - to je velmi nepravděpodobné a od Blizzardu by to byl krok vedle

Příště se zkusíme podívat na jednotlivá oznámení předchozích rozšíření (expanzí i adventur) a odvodit z nich datum vydání.



Naposledy upravil/a Tetrisek 08.03.2016 v 20:58:02.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet