Hearthstone World Championship 2014

Letošní BlizzCon má opravdu co nabídnout všem fanouškům Hearthstone. O peněžitou výhru v hodnotě $250,000, se v Anaheimu utkají ti nejlepší hráči ze čtyř herních regionů (Amerika, Evropa, Čína, Korea/Taiwan).

Jak se kvalifikovat z Evropy?

Blizzard uspořádá kvalifikační turnaj pro Evropský region. Do kvalifikačního turnaje se dostane celkem 130 hráčů, kteří splní alespoň jedno z níže uvedených kritérií:
  • Umístí se mezi nejlepšími 16 na ranku Legend (duben – srpen).
  • Dostanou se na špičku vybraných komunitních turnajů (duben – srpen).
Před kvalifikačním turnajem bude uspořádán „Last Call“ turnaj, jež je určený výhradně pro doplnění zbývajících míst. Účastnit se mohou pouze hráči, kteří se probojovali do Legend ranku a jsou občany následujících zemí: Belgie, Bělorusko, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Rakousko, Rusko, Srbsko, Španělsko, Spojené Království, Švédsko, Švýcarsko a Ukrajina. Hráči se nemohou účastnit více kvalifikačních turnajů, proto při případné úspěšnosti v různých regionech, je hráč povinen si vybrat pouze jeden z nich.

Evropský kvalifikační turnaj

Aby pořadatelé zajistili výběr těch nejlepších z nejlepších, rozhodli se pro dvoukolový systém turnaje. Zvolených 130 hráčů bude mezi sebou soupeřit na základě jejich souhrnného umístění v ranked žebříčku. Dva s nejlepším souhrnným umístěním automaticky postupují do druhého kola. Všechny zápasy budou hrány ve formátu BO5 „Last Hero Standing“. Každý hráč je povinen do zápasu mít tři odlišné balíky. Jakmile prohraje s jedním svým balíčkem, musí ho vyměnit za jiný. První kolo
  • Párování proběhne „švýcarským systémem“, jehož podstata spočívá v rozdělení hráčů tak, aby proti sobě hráli vždy protivníci se stejnými, nebo alespoň podobnými dovednostmi.
  • Jakmile hráč prohraje tři zápasy, je z turnaje vyřazen.
  • Do druhého kola postupují hráči, jejichž rozdíl výher a proher je větší nebo roven pěti.
Druhé kolo
  • V tomto kole se utká pouze 16 účastníků z celkových 130.
  • Hráči budou náhodně rozděleni do čtyř skupin.
  • Dva nejlepší z každé skupiny jsou zařazeni do vyřazovacího pavouka, ze kterého čtveřice nejlepších postupuje do samotného Hearthstone World Championship.



Naposledy upravil/a Jerryky 24.05.2014 v 12:59:29.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet