Hearthstone DeckGuide - Murloc Beast Druid (MSoG)

  Hearthstone    MrDyDuska    Druid   

Jasně dalším relativně hraným balíkem, který umí porážet velké množství decků je balík postavený okolo Aviana Kun komba. Ani o tomto decku však dnes nebude řeč. Podíváme se na mnohem levnější, přímější a hlavně agresivnější balík, který se točí okolo Murloců, Beastů, pár draků, nějakých Token karet a hlavně levných buff spellů. Ačkoliv to může znít značně nekonzistentně, velká variabilita balíku vůbec neškodí. Ba naopak! Explozivní early game, pro-aktivní midgame a na nějaký ten sustain a finiš orientovaná lategame druidovi vážně sedí. K duhu přijde tomuhle typu decku hlavně skvělé cyklení karet, které mu poskytují dvě důležité legedárky: Finja a Curator. Vytažení konkrétních karet na board či do ruky výrazně zvyšuje šanci na líznutí nějakého toho buff spellu, který rázem dokáže naboostit tlupu vašich minionů na hrací ploše. To se pak vyhrává poměrně snadno.

 

Karty:


Mark of Lotus:

Důležitý buff spell, který všem vašim minionům na boardu přidá +1/+1 staty.
 

Violet Teacher:

4-drop, který na stůl přivolá token po tom co zahrajete libovolný spell. Buffujte miniony a máte vyhráno.
 
 
 
 

Finja:

Nepostradatelný murloc, který vašemu decku propůjčuje extra cyklení karet a navíc solidní board-presence v jednom.
 

Curator:

Legendárka která vám poslouží jako Taunt minion, ale hlavně jako proliz murloca, draka a beasta.
 
 
 

Strategie:

S agresivněji laděnými balíky doufáte pokaždé v karty, které budete schopni zahrát v několika úvodních tazích. Proto vždy lovte Enchanted Ravena, Living Roots či Druid of the Saber. I Innervate se do úvodní ruky vyplatí podržet a to pro případy, kdy budete schopni na board vypustit silnější potvoru jako je Azure Drake, Druid of the Claw či Violet Teacher. S Violet Teacher vždy komběte vaše buff spelly pro to, aby váš board získal na síle, byl schopný vytradeovat soupeřící miniony, pushnout nějaké to poškození do nepřátelského hrdiny a nebo ho rovnou zbavit života v ten moment, kdy vám na ruku dorazí Savage Roar (ten však nikdy nedržte na vaší úvodní handě). Z vašich dražších karet budete na ruce chtít naopak podržet legendárního Finju (to neplatí pakliže stojíte proti hodně agresivním deckům ve smyslu Pirate Warriora, tam potřebujete co možná nejvíc early game odpovědí). Finja je skvělou kartou na pátém tahu, a to z toho důvodu, že v případě zabití soupeřova miniona tímto murlocem budete instantně odměněni vytažením dvou náhodných Mrrrlllg potvor z vašeho decku na board. To vám umožňuje vyvinout neskutečně velký tlak na soupeře. Asi se není co divit, že tenhle Druid najde využití pro Curatora, jelikož Beastů a murloců hrajete opravdu velké množství, pakliže jde o draky tak na ruku dostanete zaručeně Azure Drakea, ale to je spíše ku prospěchu věci než na škodu. Váš Swipe dostane solidní boost a hlavně, drak vám při svém vstupu na board dolízne jednu kartu. A právě o tom všem tenhle balík je. Efektivní zužitkování všech vašich zdrojů.
 

Závěrem:

Agresivněji laděný Druid je něco, co by vám mohlo velmi dobře posloužit při honbě za co možná nejlepším rankem ke konci sezony. Navíc nepatří mezi nejprofláklejší decky, takže vašeho soupeře dozajista zakočíte.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet