Hearthstone DeckGuide - Minigun Priest (KFT)

  Hearthstone    DeckGuide    Knights of the Frozen Throne   

Všichni s očekáváním otevírali Death Knighty, kterým se dostalo stejného hypu jako Questům u poslední pralesní expanze. Nicméně právě alespoň jedno "DéKáčko" bylo garantováno všem hráčům, kteří se vypořádají s Prolog misí v rámci Solo adventury, která se otevřela společně s releasem nové expanze.

 

A právě Shadowreaper Anduin patří mezi ony legendární hero karty, které mají silný Battlecry efekt a hlavně propůjčují novému hrdinovi ultimátní Hero Power. Nový Anduin nepatřil mezi nejlépe recenzované hero karty, nicméně jeho síla se ukázala v kombinaci s Razou, která onu Hero Power zlevňuje po trvání celé partie. Voidform pak udělí 2 body poškození za 0 many a hlavně - refreshne se pokaždé, co zahrajete kartu. Z vašeho Priesta se v late game tedy stává nefalšovaný kulomet.

 

Karty:

 

Spirit Lash:

Levné AoE, které vyléčí 1 život za každého miniona, který byl tímto spellem zasažen - a hlavně, získává na síle s přidanou spell damage.
 

Tainted Zealot:

Common verze legendárního Thalnose, která je ke všemu odolnější díky vlastnímu Divine Shieldu.
 
 
 
 

 

Happy Ghoul:

Nový 3/3 minion, jehož mana cost se rovná nule, pakliže byl váš hrdina cílém healu v rámci vašeho tahu.
 

Raza:

Bez téhle legendárky je Anduinova Hero Power a její následná DK verze velmi slabou schopností. Pakliže stojíte proti control decku, ponechte Razu na úvodní ruce.
 
 

 

Lich King:

Lich King je neuvěřitelně silný Taunt minion, který si díky své pasivní abilitě najde cestu do snad každého control balíku.
 

Shadowreaper Anduin:

Death Knight Anduin, okolo jehož schopností se točí celá late game Minigun Priesta.
 
 
 


Strategie:

Jako u každého Kazakus balíku si musíte vystačit pouze s jednou kopií od každé karty, kterou ve vašem balíku hrajete, i gameplan je víceméně stejný - chcete držet oponenta zkrátka a přejet ho na vysokou value vaších karet. Mulligan tedy často chcete směřovat k vaší early game tak, abyste nebyli příliš pozadu od úvodních tahů partie. O kontrolování nebo alespoň contestování boardu vám půjde právě v early game. AoE efekt a celkový wipe boardu vám zajišťují spelly jako Spirit Lash, Holy Nova či Dragonfire Potion. Late game pak ovládáte pomocí silných karet, jako je Medivh, Lyra, Prophet Velen či Mind Control. Největší dopad na hru má samozřejmě vaše hero karta, která při svém zahrání odstraní z hrací plochy všechny miniony, jejichž útočné číslo je 5 a více. Nově nabytá Hero Power je pak silnější verzí mágova "pingu", ale hlavně její znovuobnovitelnost po zahrání jakékoliv karty z ní dělá nástroj naprosté likvidace. Po zahrání legenární Razi je pak Priest se svou 0 many stojící Hero Power k nezastavení. O potenciálu nového DK Priesta se koneckonců přesvědčte ve videu.
 

Závěrem:

Minigun Priest je velmi efektivním balíkem pokud čelíte nepříjemným control deckům, které situují svou late game okolo velmi silných a velkých minionů. Největším nepřítelem tohoto balíku jsou ale rychlé aggro decky, kterým bez dobrého mulliganu velmi často podlehnete. Celkově jde o velmi dobrý, zábavný, ale také drahý balík, který si ale určitě zaslouží vaši pozornost.
 

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sebastian 14.08.2017 19:34

Až se meta usadí a začne se hrát klasika cancer decky, půjde tento balík do háje, proti aggru 30 procent winrate. Teď lidi zkouší, až zas začnou hrát všichni tupa murloc paladiny, tupa token druidy atd, tento balík skončí. Pro mě osobně, kterej hraje hlavně controly je ale problém porazit to

Opteron 14.08.2017 17:02

Mám podobnou verzi a musím říct, že jde o neuvěřitelně zábavný balík a velmi silný pakliže ho hraje dobrý hráč. Jen ta elisa je tam na prd... hraju s nzothem, bloodhoofem, lich kingem a Barnem.

Jax 14.08.2017 16:54

Nechtěl by jsem potkat teď tento balík,ale tak jako 5-kový balík roguny,se po čase vypořádáš i s tímto.Jen to bude těžší.Rychlý Hunter, Warrior nebo upravená Jaina.

Frajda#2225 14.08.2017 16:25

Jsem vyzkousel a zodpovedne rikam,ze hrat proti tomuto baliku je stejna,no mozna vetsi otrava nez Rogue Quest nebo Jade. To jsem zvedavej,kdy prijde nerf)

Nicholas 16.08.2017 17:38

Na Jade Idol taky "nerf" nepřišel a s největší pravděpodobností ani nepřijde. A navíc podle mě ani není potřeba.

Vewerka 14.08.2017 10:07

Je vidět že jde o nový balík a celkem zajímavý. V 34:22 jsi tam měl latal ale na to jsi ani nepomyslel . Je pravda že u takového balíku je třeba hodně počítat a občas není na to moc času

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet