Decky pro Knights of the Frozen Throne (2. část)

  Deckguide    Knights of the Frozen Throne    Zatěžuje peněženku   

Máte pochybnosti, že nijak nevyužijete pracně shromážděný dust? Nevadí! Máme pro vás pár tipů v našem přehledu balíčků.

Úvod 

Připravila jsem si pro vás menší přehled decků, které byste mohli ve více či méně obměněné podobě potkávat ve hře. Uvedu pro každou class jeden deck i s podrobnějším popisem a na konci na vás bude čekat i menší bonus v podobě budget decku. Když jsem tento článek začala psát, myslela jsem si, že bude o něco stručnější. Jak ale vidíte, o každém z decků jde mluvit velmi dlouho a abych něco nezanedbala, článek jsem rozdělila na více částí, zde máte část druhou!

Shaman

Vydání tehdy už třetí Hearthstone expanze Whispers of the Old Gods dalo vzniknout novému typu decku, Evolve Shamanovi. Později přibyly karty z následujícího rozšíření Mean Streeets of Gadgetzan (například DevolveDoppelgangster a samozřejmě karty povolávající Jade Golemy), a tím byla odrůda Evolve Jade Shaman na světě. Důležité karty pro obě varianty jsou: EvolveDevolve a nově přidaná Death Knight Hero karta Thrall, Deathseer. (Uživatelům Jade verze snad nemusím připomínat, co by neměli zapomenout.)

Evolve Jade Shaman

vls26cn5js_d9132fa3ffe9b2e0e4293ba84de6c5fd629231d9_1502969060_2133.png
Evolve Jade Shaman

 

Ze začátku se snažíte kontrolovat board a vyvolávat Jade Golemy (stejně jako u Druida, je i tady nejlepší začít, jak jen to bude možné). Ze začátku chcete mít na ruce Jade Claws nebo nějaký board clear. Doporučuji Maelstrom Portal v kombinaci s Hero Power (Wrath of Air Totem), neboť aggru a midrange je třeba se bránit. Má váš oponent nepříjemný taunt (Psych-o-Tron), plný board pirátů nebo cokoliv jiného? Není problém, Devolve se o to postará. Teď je řada na nás, abychom vytáhli drápky. Velice zajímavým combem je Doppelgangster + dostatečně zlevněný Thing from Below a klíčová karta tohoto balíčku - Evolve. Nebo levnější varianta, vhodná spíše do early game, je, že evolvujete svoje totemy povolané pomocí Hero Power. V late game máte svoje Jade Golemy na slušných hodnotách (dají se vyhnat až na 8/8) a už nám nic nebrání v použití Bloodlust

Paladin

Dalším typem decku, který mohl získat popularitu, je Control Paladin. Jedná se o jeden z nejpomalejších decků a můžete si být jistí, že hra se vám docela protáhne. Ještě jedna nepříjemná zpráva, zkontrolujte si "dustové peněženky", jelikož bez pořádné dávky dustu to nepůjde. Jde o nákladný balík hlavně pro majetné a pro ty, co mají rádi kvalitu. Ujistěte se, že máte Tirion FordringEqualityConsecrationUther of the Ebon Blade v balíčku, protože bez nich se neobejdete. 

Control Paladin

ddf4hqqrn7_c9da31898387a8dbba0c0249141885a67d95a80b_1502972275_5849.png
Control Paladin

 

Původně jsem zvažovala, že sem dám balíček s Auctionmaster Beardo, ale po delším přemýšlení jsem se rozhodla pro příklad decku bez něj. Nemyslím si totiž, že se nám slibované OTK combo se čtyřmi jezdci apokalypsy vždy povede, nicméně nápad je to zajímavý. 

Control Paladin se snaží v po celou dobu kontrolovat protivníkův board a v late game zaútočit pomocí silných a drahých minionů. Velice nepříjemná je kombinace Divine Shieldu a Tauntu, která je pro tuto class typická. Tento deck obsahuje velké množství nepostradatelných legendárek, které nejdou ničím nahradit. Některé replacementy jsou možné: Ragnaros, Lightlord -> Lay on Hands (tato karta může hru trochu zrychlit). Doporučuji všem jistě velmi známé combo Wild Pyromancer nebo Consecration  +  Equality (zbavíte se tím aggra/midrange v mid game i silnějších minionů v late game). Pokud potkáváte hodně mage, nebojte se přidat Eater of Secrets

Mage

Expanze Journey to Un'goro přinesla spoustu novinek, světlo světa poprvé spatřily legendary Quests pro každou class, nové klíčové slovo Adapt, ale hlavně nový typ miniona nazvaného Elemental. Tento druh těží především ze synergií s Mage a Shaman kartami, takže netrvalo dlouho a vyvinuly se dva nové archetypy, Elemental Mage a Elemental Shaman, kterým se tu dnes zabývat nebudeme. Typickými kartami jsou elementálové všech druhů (například PyrosWater Elemental nebo Servant of Kalimos).  

Elemental Mage

d3yxpi2vb8_9e269076fca5b16fd757ce27bbcd942278197733_1502969207_1902.png
Elemental Mage

 

Elemental Mage se snaží už od samého začátku hrát po mana křivce a získávat nad soupeřem tempo pomocí chrlení minionů na board. Povolání dalších a dalších elementálů pro vás znamená výhodu v podebě naplnění jejich mocných Battlecry. Dřívě měl tento deck problém se zachraňováním životů vašemu hrdinovi, ale o to už se bát nemusíte. Death Knight Hero Frost Lich Jaina dá vašim elementálům Lifesteal až do konce hry. V tomto decku chybí obvykle přidávané Secrets, které podle mě jen ubírají místo důležitějším minionům jako Blazecaller nebo Steam Surger (přeci jen hrajeme Elemental Mage). Pokud jste schopni využít svoji upradovanou Death Knight Hero Power, tak má tento deck potenciál i do control matchupů. 

Bonus

Vždycky se najde někdo, kdo nemá moc dustu nebo goldů a nemůže si dovolit drahé balíčky. Proto přidávám ještě Budget Secret Mage (hlavně pozor na Flare a Eater of Secrets). V další části článku se můžete těšit na Priesta a Warriora a zase přijde i malý bonus.

 

le8yyb7inc_d9132fa3ffe9b2e0e4293ba84de6c5fd629231d9_1502969060_1284.png
Budget Secret Mage

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet