Craftění legendárek pro nováčky

Pokud již hrajete nějakou dobu, určitě jste se dostali do fáze, kdy jste se rozhodovali, kterou legendárku za svůj složitě nasbíraný dust vyrobit. Ale která je ta nejlepší, kterou bych měl vycraftit jako první? S touto otázkou se setkáváme velmi často, proto jsme se rozhodli sepsat rychlý a hrubý návod, abychom vám pomohli v rozhodování. Pokud jste free-to-play hráč, nebo máte omezený rozpočet pro nákup balíků, je potřeba Váš dust maximálně využít.

 

Jak sbírat dust

Nejlepším způsobem pro nabírání dustu je arena. V areně získáváte goldy, packy, ale dokonci i samotný dust a pokud jste v areně silní, může se stát stabilním zdrojem příjmů.

Doporučujeme disenchantovat pouze karty, které již máte dvakrát. Dále je na vašem zvážení, jestli si nechávat karty zlaté, ale to většině free-to-play hráčů nedoporučujeme. Častou chybou je disenchantování rare nebo epic karet u class, které nehrajete. Dřív nebo později se stejně dostanete do fáze, že tuto classu budete chtít hrát a tyto karty vám budou chybět.

 

Neutrální legendárky

Na začátek bych rád předeslal, že neutrální legendárky jsou ty, které se dají použít ve všech balíčcích. Class legendárky můžete použít jen u konkrétních class.

Z tohoto předpokladu vychází doporučení začít craftit právě tyto neutrální legendárky a až později přidávat konkrétní classové podle preferencí.

1. Dr. Boom

Najde své místo téměř v každém decku. Rozhodně nejlepší karta za 7 many v celé hře.

2. Sylvanas Windrunner

Další velmi univerzální karta, která se vejde téměř do každého decku. Její Deathrattle je unikátní a často díky němu Sylvanas traduje za dva, dokonce někdy i tři miniony.

3. Ragnaros Firelord

Finisher za 8 many. Nejlépe se využije pro odstraňování velkých minionů, nebo k dokončení hry. Jedná se o kartu, která zaujme late game místo téměř v každém control nebo midrange decku.

4. Alexstrasza

Neutrální legendárka, která je poměrně klíčovou v hodně control balíčcích. Najde místo v Control Warriorovi, Freeze Mágovi, Handlockovi.

 

Neutrální legendárky náchylné na metu

Tyto neutrální legendárky je příjemné mít, pokud máte již kompletní předešlý seznam. Jedná se o karty, které jsou náchylné na metu a pokud je máte, můžete snadno bojovat proti určitým trendům.

1. The Black Knight

Výborný v metě, kdy se hraje hodně tauntů, jeho Battlecry je unikátní a může vám neskutečně vylepšit tempo v partii. Bohužel je poměrně slabý v agresivní metě, protože je poměrně drahá 4/5 za 6 many. Většinou patří do control nebo midrange decků.

2. Harrison Jones

Užitečný, pokud je ve hře hodně zbraní. Primárně používán v control balíčkách.

3. Ysera

Výtečná v pomalé metě, kdy čelíte ostatním controlům – dává vám výhodu v kartách. Nicméně proti agresivním hráčům nevyužijete její potenciál, protože je drahá a velmi pomalá.

http://hsfan.tiscali.cz//pic/cardbelt/cardbelt1.png

Klíčové class legendárky

Jsou klíčové pro téměř každý deck, který chce hrát kompetitivně s touto classou.

Tirion Fordring (Paladin)

Tirion je velmi silný. Jediná opravdová cesta, jak se s ním vypořádat je Hex, Polymorph nebo Mind Control. Dokonce jeho zabití pomocí The Black Knight protihráči přinese Ashbringer.

Ve hře není moc minionů, kteří by dokázali zvrátit hru tolik jako Tyrion.

Grommash Hellscream (Warrior)

Grommash je silně unikátní minion, kterého využijete jak v control, tak ale i combo podobě Warriora. Ve správné kombinaci karet symbolizuje 10 damage v jednom kole. Jedná se o základní metodu, jak Warrior ukončuje své hry a pro protihráče nepříjemnou povinnost mít tento fakt stále na mysli a přizpůsobit mu hru.

Archmage Antonidas (Mage)

Pomocí Antonidase mage vyhrává většinu svých her v late game. Antonidas vám může vyhrát hru pomocí spare party za 1 manu, která se promění v nekonečné Firebally.

 

Class legendárky, které je příjemné mít

Tyto karty nejsou natolik klíčové jako ty v seznamu výše, ale rozhodně vašemu decku pomůžou. Pokud je nemáte, dají se nahradit neutrální legendárkou, nebo rare/epic kartou za stejnou manu.

Lord Jarraxus (Warlock)
Mal'Ganis (Warlock)
Vol'Jin (Priest)
Neptulon (Shaman)
Al'Akir the Windlord (Shaman)
Cenarius (Druid)

 

Neutrální legendárky, které je příjemné mít

Sneed's Old Shredder
Bloodmage Thalnos (Mage, Rogue)
Baron Geddon (Warrior)

 

Speciální legendárky proti hráčům na mobilech

Nozdormu ^_^



Naposledy upravil/a Kinedryl 26.06.2015 v 15:39:42.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ejpon 18.08.2015 11:46

Kdybych měl dust tak jako jo no... jediné legendy co padly jsou: Dr. Boom, Antonidas, Milhaus a Blinktron... litujte mě!

El-Fuci 30.06.2015 10:16

Ahoj no hraji teď sem si poskládal Freeze mága s Malygosem nakonec (složitý a hodně nervy drásající build ale o to zábavnější build s drobnými úpravami oproti originálu bez Malygose ) u Warlocka moji verzi Handlocka s 2x FM místo Gigantů (taková kompilace všech možných Handlocků mé kostrukce) a potom Demonlocka vlastní konstrukce (je to takové for Fun s Jax + MalGanis kombo nakonec ) obecně je Warlock taková moje Fun klasa kde si hodně hraji. u Rouge ted´ nějvíc OTK malygos + Alex zabalené do takové klasiky s Violetkama na zmatení soupeře) tady by se mi hodil právě i ten TPG který by mohl zdržovat než mi dojdou kouzla které potřebuji na finiš ale i Rag by asi nebyl zlý kvůli získání času a vynucení removalu ze strany soupeře (teď sem viděl na jednom fóru zajímavý build ctrl. Rouga který obsahoval jak Raga tak TPG ) a obecně je Rouge má nejmilejší klasa .jinak balíky nekopíruji ale spíš vymýšlím sám nebo se inspiruji.(i když ono to dost často končí na tom že zjistím že ta moje verze už se taky stejně někde hraje ale sou věci na které bych prostě nepřišel viz Freeze ).Jinak klidně bych sem ty svoje výtvory pověsil ale nevím jestli se to nějak řeší s adminama a kam vůbec ..... našel sem to tu náhodou a občas si něco přečtu ale tu toho docela málo (bohužel).A na závěr ještě jedna otázka (zase ) někde jsem četl že Trade princ Gallawix kopíruje nejen kouzla ale taky kočky( myšleno miniony co sou kočky ) je to pravda ?

shevo777 28.06.2015 12:05

Posledne sa pytas co spravit? Nwm ake decky hras ale silvanas je fajn rag moze byt i ked som ho robil prvehoteraz ho nehram nikde ani v control warrovi..ale ujde ..trede prince vobec ked nemas nan deck do oil rogue kludne radsej thaurrisan..ja som ma zlateho trade prince a som ho zamenil a spravil inu legendary..takze asi ta silvanas Btw dobry clanok len maly oprava gromash moze dat s cruel task 12 dmg za kolo A este k tej izere je pomala ale ak vam nehrozi lehtal jasna volba hram ju v priest paladin and warr deck..take izera awakes proti agrru dokaze vyhrat hru dream proti controlu takisto..asi najoblubenejsia moja a mozno najpodcenovanesjia karta

El-Fuci 26.06.2015 16:47

za dobu co to hraji od bety my přišli samé radosti 1. Gedon (nehraju wariora ale u mága byl ze začátku dobrý) 2. Hoger (není na něj místo v balíku škoda ) 3.Edwin van Cleef (v málokdy užitečný k útoku ale překvapí a vynutí likvidaci ) 4. MalGanis (vím že je pomalý ale miluju ho dohromady s Jaxem ) 5.Lorewalker Cho moc sem ho chtěl někam nacpat ale by obětován pro Jaxe ) 6. Bloodmage Thalos (hrajku Rouga Maga a Warlocka co víc si přát .... nikdy bych ho neudělal za prach) 7.Malygos (padl 2 dny pro BT a hrozně sem ho chtěl, momentalně nejmilejší legendárka) 7. Millhause (ani nebyl v decku prostě rozbit na Alex ) 8.Nozdormu ....(toho asi nerozbiju protože snad konečně vijde karta ktera ho umožní používat nejkrásnější Effekt ve hře ) no a vyrobil sem si v pořadí 1. Jaraxus (když už byl Malganis a tak ho prostě potřebujete )2.Dr.Boom (já nevím dělal sem ho k Rougovi a Magovi a já nevím ...je dobrej ale že bych ho někam procpával to ne... měl sem udělat Raga)3. Archamage Antonidas (když už mám to co mám tak jasné volba ) 4. Alextrazsa (totéž co u AA a navíc se hodí i u Handlocka a vypadá to rozně hezky když leží vedle sebe na Boardu s Malygosem ) a teď babo raď Raga ? Trade prince ? nebo Sylvanu ?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet