Češi postupují do finále HGG

  Hearthstone Global Games    HGG   

První hru mezi českým výběrem a Čínou si vzal pod palec StanCifka, který se svým Priestem stanul proti agresivněji laděnému Murloc Paladinovi. Úvodní činský tlak však StanCifka řešil na tahu dva položením Wild Pyromancera, jehož pasivní AoE schopnost dvakrát aktivoval díky zahrání Coin a Power Word: Shield. To vyústilo v likvidaci dvou čínských murloců a zároveň zachování vlastní Northshire Cleric. Právě z přeživší Cleričky dokázal český hráč těžit v následujícím tahu, kdy nalízal několik karet navíc. Standova dominance pokračovala i v následujících tazích, kdy Radiant Elemental společně s několika kopiemi přímých removalů (Shadow Word: Pain či Potion of Madness) ničil jednu vlnu čínských minionů za druhou. Právě neutuchající kontrola boardu v každém tahu při zachování Northshire Cleric garantovala StanCifkovi ruku plnou karet, kdežto Čína se opírala postupem času jen o vlastní topdecky. Ani legendární Tirion nepřinesl číňanům potřebný klid a StanCifka bez problému vybojoval českému celku první partii.

 

Do druhé hry se připravil Jára Vyskočil s Token Druidem. Nightwalk (čínský reprezentant) vsadil na stejný balík a diváci se tak dočkali mirror matche. Jára vsadil na velmi agresivní začátek, kdy v prvním tahu zahrál 3 karty a nutil Čínu defenzivně reagovat. Na tahu 3 si český tým vybral buff vlastního miniona skrze Mark of Y'Shaarj, díky kterému prolíznul legendárního Genza. Ten byl na board položen na tahu 4. Nicméně Nightwalk byl díky Finjovi a prolíznutí Murloc Warleadera společně s Bluegill Warriorem schopný na jistotu vytáhnout přes Finjův útok poslední dva murlocy z balíku a převzít tak kontrolu nad celou hrou. I přes vzdor českého celku byli ale číňané schopni zachovat tempo a velký počet vlastních minionů na hrací ploše, což jim vyneslo vyrovnání probíhajícího zápasu - 1:1.

 

 

Do třetí hry si oba celky vybrali Shamana. JasonZhou se tak postavil CzechCloudovi. Oproti předchozím hrám začali oba Shamani velmi pomalu a opatrně. K zajímavým playům patřilo zejména zacastění Hexu na soupeřova Stonehill Defendera, tak aby mohl český tým pomocí Maelstorm Portalu zniřit i Mana Tide Totem, který by jinak nalízal číňanům slušnou porci karet. Čechům pak pomohl i čínský nepovedený Devolve, který z nebezpečné Ayi udělal neméně hrozivého Doomguarda. Čínský celek tak investoval ještě druhou kopii Devolve, aby se vypořádal s tímto otravným 5-dropem. Nicméně právě kvůli investici dvou Devolvů přišli číňani o možnost vypořádat se s velkým českým boardem, který navíc pojistilo Spirit Echo. CzechCloud tedy mohl dále bez potíží rozjíždět vlastní Jade mechaniku, přičemž ani čínské Volcano a téměř celý wipe hrací plochy nezabránil Čechům dotlačit hru do vítězného konce.

 

První matchpoint se tedy pokusil proměnit Pokrovac se svým Pirate Warriorem. N'Zoth's First Mate, nasazený Rusty Hook a Patches k tomu všemu sliboval velmi explozivní hru. Čínský celek se svým Quest Warriorem contestil piráty skrze Armorsmith, Dirty Rat a Tar Creepera. Pirátí synergie však hráli ve prospěch českého týmu. Topdecky do pirátů, velmi rozumný přísun zbraní jako je Arcanite Reaper do tahu 5, Upgrade využitý na vylepšení Fiery War Axe byly zásadní proměnné, které nedovolily Taunt Warriorovi schovat se za neprostupnou zeď Taunt minionů. Posledním hřebíčkem do čínské rakve byl topdeckutý Upgrade do Arcanite Reaperu, který napřímo zlikvidoval Direhorn Hatchlinga a umožnil velmi silnéhu Frothing Berserkerovi se Southsea Captainem drtit čínského Garroshe.

 

Česká mašina přejela čínský celek velmi přesvědčivě poměrem 3:1.

 

 

Co to tedy znamená? Češi si zajistili svou účast ve finále Hearthstone Global Games, které proběhne v rámci offline eventu již tento srpen na Gamescomu v německém Kolíně. V případě vítěztví by si mezi sebe naši hráči rozdělili 60 tisíc dolarů. Za druhé místo by pak brali 40 tisíc dolarů a za 3.-4. místo by si odnesli dohromady 20 tisíc dolarů.

 

Přejme tak našim borcům co nejlepší výsledky i ve finálových bojích.

 

Pakliže jste nestihli sledovat souboj našeho výběru nezoufejte. Na stránkách twitch.tv/PlayHearthstone můžete shlédnout videozáznam zápasu kolikrát jen budete chtít.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet