Battleground strategie - Draci

  battleground    strategie    draci   

Ahoj, tady ziksfiziks u dalšího článku série věnované strategiím pro herní mód Battleground – BG. Pod pojmem strategie si představte různé druhy karet - minionů, které kupujete a snažíte se docílit co nejlepší synergie (interakce) mezi nimi.

 

Na začátku bych rád podotkl, že není nejlepší strategie hrát hru s předem vybranou strategií. Až na některé výjimky se prvních několik kol snažíte kupovat hlavně silné karty a zaplnit stůl. Mezi nejsilnější dvě karty na začátku bezesporu patří Spawn of N´Zoth nebo Kaboom Bot– tyhle karty chcete koupit téměř vždy, bez ohledu na to, co budete později hrát. Pokud tedy hrajete např. Patches the Pirate a nechodí vám piráti, nesnažte se je za každou cenu získat na úkor ztracených životů. Je klidně možné vyhrát hru za tuto postavu a stavět přitom draky.

 

633de25men_d9fc79e17004451c13bf7696e1a6499e323a188e_1598265503_249.jpg

 

Draci

Dnes se podíváme na BG strategii zahrnující třídu karet Draci. Já osobně se ke stavění draků příliš často neuchyluji, protože mi, stejně jako Piráti, přijdou celkem „těžce proveditelní“, a často končím na spodních příčkách. Pokud se ale sejdou ty správné karty, je to určitě strategie, která má šanci převálcovat soupeře.

Podíváme se na 2 základní strategie + 1 extra strategii pro konkrétního hrdinu.

Ve hře je v současné době 13 draků + Amalgadon. Pojďme se na ně podívat blíže.

 

Tavern 1

Dragonspawn Lieutenant – pro první kolo silná karta, protože skoro nemůže prohrát. To vám umožní level na Tavern 2 bez ztráty života (je zde samozřejmě mnoho faktorů, např. zda váš soupeř ve 2. kole leveluje taky nebo ne).

Red Whelp – příležitostná koupě v prvním kole. Pokud ho doplníte dalšími draky, pravděpodobně vám zajistí vítězství v prvních několika kolech.

 

Tavern 2

Glyph Guardian – ze začátku celkem silný drak. Nezapomeňte ho vždy umístit na stole úplně doleva, aby útočil jako první.

Steward of Time – obvykle nebude vaší jasnou volbou, ale díky slušným statům dokáže na chvíli doplnit vaši bandu. Navíc vám později může hezky nabuffovat další karty.

Waxrider Togwaggle – pokud se vám na stole sejde pár draků, je tahle karta v early-game celkem OP.

 

Tavern 3

Hangry Dragon – v herní komunitě známý jako „Hank“. Pokud se vám daří a vyhráváte, není občas špatné pořídit Hanka, umí totiž pěkně vyrůst. Co se mně z pravidla stává po zakoupení Hanka je, že začnu okamžitě prohrávat.

Bronze Warden – velmi silný drak a velmi silná early-game karta obecně. I pokud zatím necílíte na žádnou konkrétní strategii, je Warden dobrá koupě.

Twilight Emissary – buffovací drak s tauntem. V 99% případů ho koupím pouze když už mi na stole leží drak, kterého chci nabuffovat, skvělý cíl je právě Bronze Warden.

 

Tavern 4

Cobalt Scalebane – dobrý drak s dobrými staty a dobrým efektem. Skvěle dokáže doplnit jakýkoliv board, ne jenom draky.

Drakonid Enforcer – za mě trošku slabší drak a velmi příležitostný. Dobře ale dokáže doplnit stůl s mnoha divine shieldy (např. mechy) anebo se zlatým Selfless Hero.

Herald of Flame– Heralda si často vezmu, pokud objevím brzkou zlatou na Tavern 3. V této fázi hry má většina minionů málo HP a Herald je pak sfoukne jako svíčku. To se pak od monitoru line škodolibý smích. Jinak opět celkem příležitostná karta.

 

Tavern 5

Murozond – Murozond není drak, kterého chcete držet na stole, ale chcete ho, kvůli jeho efektu. Pokud máte Branna, můžete Murozonda koupit v podstatě vždy, zpětně se vám totiž zaplatí. Bez Branna bych Murozonda kupoval hlavně v případě, že chcete některou z karet, co měl váš minulý soupeř.

Razorgore, the Untamed – Zde už se dostáváme k drakovi, kterého kupujete, pouze pokud plánujete hrát draky, a hlavně pokud již nějaké draky na stole máte. Smysl má taky jen v případě, že se k němu dostanete včas. To znamená někdy během mid-game (nikdo většinou ještě není mrtvý, max. 1 soupeř).

 

Tavern 6

Kalecgos, Arcane Aspect – král všech draků. Blíže se na něj podíváme u konkrétní strategie.

 

q8wsw0s9y2_1ecefffbcade07e34036e458a965dc5845f646b4_1598264304_2473.jpg

Strategie „obyčejných“ draků

Ve většině případů se nebude jednat o build, který by vás dostal na první příčku. Je ale velká šance, že vám zajistí místo v první čtveřici. Což je, pokud naháníte ranking, dostatečně dobré umístění.

Strategie je to veskrze jednoduchá – pokud vám dobře chodí, kupujete všechny draky. Silní jsou zejména Wardeni, které je dobré buffovat a případně jim i dát taunt pomocí karty Defender of Argus. Dalším silným drakem, kterého určitě chcete, je Cobalt. Dobrou paseku umí se soupeřovými kartami nadělat i prďola Red Whelp. Obzvlášť v kombinaci s Togwagglem, který díky němu může vyrůst ještě dřív, než soupeř zaútočí. Hlavním stavebním kamenem je pak Razorgore, kterého když položíte na stůl plný draků, dostane každé kolo +7/+7.

Cílem je pak nechat Cobalta buffovat vaše karty, nechat růst Hanka či Razorgora a samozřejmě hledat trojičky. Když máte 2 velké nabuffované Wardeny, rozmyslete si jejich trojičku. Nemusí se vyplatit.

Strategie Kalecgos

Pokud chcete aspirovat na vítězství, budete se snažit spíše o tuto strategii. Celá se točí kolem karty Kalecgos – ten dává vašim drakům +1/+1 pokaždé, když zahrajete kartu s efektem battlecry. Jeho zlatá kopie pak dává +2/+2. To je ohromně silný potenciál, jak posilovat vaše karty. Málo který build lze takto efektivně neustále buffovat kolo co kolo. Čím dříve ho získáte, tím lépe.

Není ani nutné hrát draky od začátku hry, většinou postačí mít 2-3 draky na stole. Někdy dokonce žádného. V momentě, kdy objevíte Kalecgose, se co nejrychleji snažíte zaplnit svůj stůl draky, de facto je jedno jakými! Ideální stůl je 5 draků + Kalecgos + jedno volné místo. Tohle volné místo využíváte k zahrání battlecry karet. Jednoduše kupujete všechny battlecry karty, které vám Bob nabídne. I přesto, že nevyužíváte jejich efekt. Takto je neustále buffujete a velmi brzy „přestatujete“ vaše soupeře.

 

Ať už hrajete tu či onu dračí strategii, v late-game hledáte primárně jednu kartu. Tou kartou je Nadina the Red. Právě Nadina děla v z draků vítěznou strategii. Nadinu chcete alespoň jednu, v ideálním případě, pokud máte dostatečně velké draky, chcete Nadiny dvě. V podstatě nikdy se nevyplácí kupovat Nadinu do trojičky. Taky si dobře promyslete její umístění na stole (např. chcete, aby prvně ztratily divine shield vaši Wardeni, než zemře Nadina)

 

!Tip!

Pokud hrajete proti hráči, který má draky a Nadinu, může přijít vhod koupit malý taunt, např. Righteous Protector – Nadina obvykle útočí jako první, tímto způsobem nezemře a draci pak nedostanou divine shield.

 

Draky nyní taky moc dobře doplňuje karta Amalgadon – počítá se totiž i jako drak. Navíc na něho lze aplikovat většinu battlecry efektů, které používáte pro buffování, tzn., že tyto efekty pak padnou na úrodnou půdu!

 

Jako u všech článků z této série, neberte tyto strategie jako dogma. Battleground hry jsou velmi situační a vždy záleží na konkrétní situaci a konkrétním hrdinovi. Výše zmíněné strategie je samozřejmě možné různě kombinovat.

Za koho draky hrát

Ysera

Navzdory doporučení, které dávám v úvodech k těmto článkům, se s Yserou vždy snažím hrát draky, tzn. strategii mám danou předem. Ysera se dá hrát 2 způsoby – můžete kupovat draky jak vám chodí z její hero power a postupně standardně levelovat Tavern Tier. Druhý způsob, víc zábavnější a v současné rychlé metě asi i efektivnější je následující:

Zůstaňte několik kol na Tavern Tier 1. Kupujte jednoho ze 2 draků, které dostáváte na výběr, cílem je vytvořit zlatou kopii Whelpa. Zlatou kopií můžete případně získat dalšího draka. Ideální stůl, před postupem na Tavern Tier 2, je zlatý Whelp a např. 2 Dragonspawni. Poté můžete začít levelovat. Snažte se zaplnit stůl miniony, ideálně dalšími Whelpy a ostatními draky, velmi silný je zde i Waxrider. Někdy se vám povedou 2 zlatí Whelpové, to je pak radost. Princip je, že Whelpové sesmahnou miniony vašich protivníků dřív, než vůbec zaútočí. Tímto způsobem proplujete early-game jako nůž máslem. A jak jinak toho využít než tzv. power levelovat – rychle se vyhoupnout na Tavern 5 a 6. Tam už hledáte ty nejsilnější karty – Kalecgos a Nadina.

 

Alexstrasza

Dalším dračím hrdinou, který vybízí k hraní draků je Alexstrasza. Tady bych byl ovšem obezřetnější. Alexstraszu je dobré hrát jako kteréhokoliv jiného hrdinu, tzn. nesnažit se protlačit draky za každou cenu. Kupujete silné miniony, můžete samozřejmě preferovat draky, ale zbytečně kvůli ním „nerollovat“. Levelujete standardním způsobem, s tím rozdílem, že po Tavern 4 okamžitě v následujícím kole kupujete Tavern Tier 5. V závislosti na tom, jaké draky dostane, se pak rozhodujete co hrát dál.

 

Závěrem

Draci jsou velmi příležitostná strategie a trochu se bojím, že v současné rychlé metě se budou horko těžko drát na horní příčky. Zadařit se ale může. Přeji vám hodně zdaru!

Mimochodem, jaké jsou vaše pocity z nového patche? Co se vám líbí a co naopak ne? Budu rád za pohled a názory od komunity.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet