Balanční změny 22.5. a jak na ně reagují pro hráči

  Nerf    Pro hráči   

Balanční update týkající se nerfů karet, o kterých jsme již psali, byl před pár dny vydán. Pojďme se podívat, jak na tyto nerfy reagují profíci.

 

Celkově se profíci a velká jména v Hearthstone kompetetivní scéně shodli na tom, že tyto změny se zdají opodstatněné. Počáteční reakce se soustředily hlavně na to, že úprava těchto karet je celkově dobrá pro metu.

 

Brian Kibler zdroj

Balanční změny byly oznámeny! Prakticky vše v coje jsem doufal/ jsem navrhoval, s bonusem v podobě změny Naga Sea Witch! Zajímá mě, jak velký dopad bude mít změna Rogue questu na 4/4 - očividně je to podstatná změna, ale záleží jak velká? 

 

 Jednotlivé změny karet si zasloužily různé reakce. Spousta lidí mluvila o podstatné změně v ceně Naga Sea Witch, ale Mike Donais na Redditu potvrdil, že tato změna je nejlepší, kterou vývojáři mohli udělat.

 

3y6c8nynj6_743e9f756533c447aeb387cdda1410f1a5a18b5d_1526494636_6242.png
Zatímco komunita spekulovala o změnách toho, jak bude Spiteful Summoner fungovat, Hearthstone team se rozhodl vydat přímočařejší cestou.

Spiteful Summoner na sebe přilákal velkou škálu odpovědí. Někteří lidé, jako Alex „Raven“ Baguley, doufali ve změnu celé funkce Spiteful Summonera. V interview s IGN, Deann Ayala vysvětlil, že cíl deisgnového týmu byl, aby funkce karet zůstala nezměněna. Tohoto chtěli dosáhnout například změnou ceny karet.

 

Co se týče změn Possessed Lackey a Dark Pact - které se obě nachází v populárním Cubelockovi a Control Warlockovi (jedny z nejlepších decků na Evropských a Amerických PLayoffs) - se většina pro hráčů dohodla na tom, že změny jsou solidní. „Warlockové jak ztratí více životů díky tomu, že nebudou mít Voidlorda tak brzo a doplní si méně z Dark Pactu“ říká Matthijs „Theo“ Lifetink. Říká, že přímo tyto změny nejvíce poškodí Control Warlocka, více než Cubelocka. Cubelock má totiž stále silnou přítomnost na boardě díky Mountain Giantovi a Skull of the Man'ariSkull of the Man'ari.

 

James Brennan zdroj

Nerfy se zdají kompletně odůvodnitelné, malé změny týkající se ceny ovlivní celý plán hry pro určité decky. Snad je to dostatečné, ale líbilo by se mi vidět i úpravu Gul´dana.

 

Změna Call to Arms může být jedna z nejoceňovanějších. Spousta hráčů říká, že znemožnění této kartě být v Sudém Paladinovi je největší zvrat pro Call to Arms a možná největší kompetetivní změna ze všech. Jace „DrJikininki“ Garthright říká: „Tato karta byla extrémně silná v sudých balících. Vytáhnout Knife Jugglery, jakéhokoliv murloca nebo dokonce i Righteous Protector je stále dost silné i za cenu o jednu manu vyšší.“

 

9t3a9ve1hc_743e9f756533c447aeb387cdda1410f1a5a18b5d_1526494636_3552.png
Crystal Core si ponechává jeho velkou odměnu za splňění, ale se sníženou hodnotou po patchi.

Crystal Core je zase něco jiného: reakce sahají od  nadšených po nepřesvědčené. Nathan „ThatsAdmirable“ Zamora shrnuje debatu: „Viděl jsem spoustu lidí šťastných ze změny Quest Rogue, ale viděl jsem i spostu lidí, kteří to odmítají. Lidé říkají, že změna na 4/4 není dost. Moje otázka zní: Co je dost? 3/3? 2/2? Je tu určitá hranice, kdy odměna není odměnou. Změna na 4/4 znamená, že Voidlord zemře po 3 útocích, zemřou na Flamestrike, Tank Up a Reckless Flurry je vyhladí. 20% zásah do statů je celkem velký. Je těžké toto vybalancovat, ale snížení na 4/4 dává více prostoru, jak to obehrát.

 

Thijs zdroj

Prvn myšlenky: 

 

Jsem rád, že karty obcházející manu dostaly nerf, správné karty dostaly nerf. Bojím se, že nerf Quest Rogue tento deck tolik nepoškodí, jakmile je quest splněn protože i tak zničí jakoukoliv protihráčovu boardu. Doufám, že se mýlím, těším se na nerfy!

 

Sudý Shaman dostává šanci

Spousta nápadů na decky byly pouze kousek od úspěchu a pravděpodobně se znovuobjeví při balančním updatu. Raven poukazuje na Sudého Shamana jako příklad: „Sudého Shamana trochu popostrčili a ještě k tomu to už teď je celkem slušný deck!“ (Trocha hráčů jako Terrence „TerrenceM“ Miller,  přinesl Sudého Shamana na Americké Hearthstone Championship Tour 2018 Playoffs minulý víkend.)

 

Zalae zdroj

Jsem trochu nervózní ohledně toho, jak balanční změny ovlivní Ranked, a natěšený na dopad na Dreamhack Austin. Celkově jsem zatím spokojený s tím, jak to @PlayHeartstone zvládá.

 

Theo chce vyzkoušet decky, kterým „chybí pára“. „Decky jako Control Mage (Který je slabý proti Quest Rogue) a Spell Hunter (který zaostává za Warlockem) jsou decky o kterých momentálně přemýšlím,“ říká. Také poukazuje na nečekaný vzestup Dude Paladinů po minulém balančním updatu.

 

Savjz zdroj

Jsem velmi rád, že nerfli několik karet a karet, které jsme vybrali!

 

Na druhou stranu, Julien „Cydonia“ Perrault cítí, že některé decky, které se stávají top tier, nejsou to proti čemu by chtěl hrát. Je znepokojen Shudderwock Shamanem, Taunt Druidem nebo Dead Man´s Hand Warriorem. Už jenom proto, že tyto hry (a speciálně mirror hry) mohou být extrémně dlouhé.

 

Tyto změny vyšly 22.5.

 

Co si o těchto změnách myslíte? Líbí se vám změny? Souhlasíte s názory profíků?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

KoToUs 25.05.2018 09:06

WTF? To psal google překladač nebo co to má bejt za Češtinu?

Kamahl 25.05.2018 07:48

Nějaký šotek vám tam ty články žere a pouští je ven až po 3-4 dnech, kdy už pak moc nedávají smysl ...

Frajda#2225 25.05.2018 06:36

Tak zmeny jsou uz platce skoro tyden a jsou to nejlepsi co mohlo prijit.Diky za to.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet