Balance update z 22. května 2019

  nerf    rogue   

Blizzard průběžně vyhodnucuje data a zpracovává zpětnou vazbu, která přichází jak od firemních zaměstnanců, tak i od hráčů, jelikož chtějí adresovat power level a všudypřítomnost rogunovských balíčků a specifickou interakci Archivist Elysiana.

 

V tomto patchi se vývojáři zaměřili primárně na rogunu, jelikož se meta stabilizovala. Pokud v tuto chvíli chcete postavit balíček silný proti roguně, máte jen jednu možnost: Warrior. Když srovnáte zlodějíčka a válečníka, zjistíte, že ten druhý jmenovaný má silné i slabé soupeře a těžko v popularitě porazí rogunu. Jistě, v současné chvíli je několik silných balíčků (Token Druid, Conjurer Mage, Mech Hunter), rozhodli se neupravovat je v tomto patchi, protože mají vyvážené soupeře. I když by jeden z nich vycházel přeci jen o něco lépe, vždy se najde několik balíčků, které by jej mohl porazit. Blizzard se i nadále bude věnovat zpětné vazbě a bude ji vyhodnocovat.

EVIL Miscreant

  • Nyní má 4 HP (původně 5).
  • EVIL Miscreant byl míněn jako value karta, která měla vytvořit obrat ve hře. Ale 5 HP znamenalo, že rogunka obětovala velmi málo na to, aby připravila tento obrat. Blizzard předpokládá, že i přes tuto změnu bude karta i nadále skvělou volbou. Jen Power level bude vyrovnavnější.

Raiding Party

  • Nyní stojí 4 mana (původně 3).
  • Roguny už tak vynikají v lízání karet, mít další silnou možnost, která nabízí konzistentní výsledky a které se hrají podobně není podle Blizzardu zabávné. Tato změna lépe reprezentuje power level lízání karet z velmi specifického, omezeného počtu.

Preparation

  • Má nový text: Další Spell, který toto kolo zahrajete, stojí o 2 manakrystaly méně.
  • Všechny změny Basic a Classic karet jsou dělány pro to, aby bylo zachováno dlouhodobé zdraví hry. Preparation je tak silná karta, že se objevuje v téměř všech rogunovských balíčcích. Tato změna je malá. Blizzard nechce, aby se síla karty snížila, ale je důležité, aby Preparation zůstalo obstojnou volbou, jelikož skvěle pasuje do rogunovské fantazie.
  • Preparation je pravidelně používana na slevňování karet jako je Sap, nebo Eviscerate, tyto interakce zůstanou nezměneny. Změna ceny na 2 z původních 3 nám dává vývojářům designérských možností u dražších karet bez toho, aby museli řešit, zda budou používány společně s Preparation.

Archivist Elysiana

  • Nyní stojí 9 mana (původně 8).
  • Cílem vývojářů bylo zachovat feeling a power level Archivist Elysiana když přijde na všeobecné využití, ale zároveň ji udělat o něco těžší ji hrát opakovaně v jedné hře. Shaman bude moci znovu hrát Elysiana skrz Shudderwock, ale to není běžné, nebo problematické využití, tak jak je to možné vidět v Control Warrior balíčcích. Hrát Elysianu dohromady s kartami jako jsou Baleful Banker, nebo Youthful Brewmaster by mělo být méně konzistentní strategií.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Frajda#2225 21.05.2019 08:18

Elys.mam ve zlate...tesim se na dust

Vencino 20.05.2019 20:52

nebudu se vyjadřovat, jak moc sou ty nerfy nutný, já tomu totiž moc nerozumim , ale co se mi hodně líbí, že ty nerfy sou DECENTNÍ! jen tak trošku kousíček a nic víc, žádný zprasený karty, znehodnocený karty, takle to má bejt

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet