Hearthstone mění systém turnajů

  hearthstone    tournament    pravidla   

Během roku 2018 Blizzard nejen rozdal mezi hráče 2,8 milionu dolarů, ale i sesbíral zpětnou vazbu od fanoušků a hráčů. Zjistili, že systém HCT je složité sledovat, není přístupný pro nové hráče a neudržitelný pro profesionály. Proto se chce podělit o budoucí změny. Hearthstone by kvůli nim měl být skvělý jak pro sledující, tak i pro hráče.

Příští rok a dále

Hearthstone Championship Tour (HCT) tak jak jej známe odejde s pompou. Na jaře během se v posledním HCT World Championship proti sobě postaví nejlepší hráči a rozdělí si mezi sebe 1 000 000 dolarů.

Po tomto šampionátu se přejde na nový kompetitivní systém s třemi tiery. Ty se budou skládat z kvalifikací, živé turnaje a exkluzivní top tier. Hráči budou v roce 2019 bojovat o více než 4 000 000 dolarů. Jak to celé funguje?

Kvalifikace

Během roku bude Blizzard a třetí strana pořádat stovky kvalifikačních turnajů, převážně online. První započnou na jaře a nebudou omezeny regionem. Kdokoliv ze všech koutů světa se bude moci zúčastnit v takovém čase, který mu bude vyhovovat. Výhra v kvalifikaci vám zaručí postup do dalšího tieru.

Live Global Tournaments

V roce 2019 budou tři turnaje určené pro pozvané hráče. V roce 2020 jich bude víc. Těchto klání se zúčastní jak známí hráči, tak i aspirující nováčci. Na každém turnaji se bude bojovat o 250 000 dolarů. Úspěch na těchto turnajích otevře dveře do nejvyššího tieru soutěžení.

Premier Play

Top tier je online sezónní turnaj rozdělený do regionálních divizí, každý se utká s každým. Účastnit se jich budou nejlepší z nejlepších. Začínat bude po HCT World Championship a vyvrcholí na konci roku. Hráči, kteří se budou účastnit těchto turnajů získají (peněžní) bonus podle toho, jak se jim bude dařit. Taktéž automaticky dostanou pozvánku na všechny Live Global Tournaments. Další detaily o tomto tieru a o tom, jak se hráči dostanou do tohoto tieru v zahajovacím ročníku, budou zveřejněny později.

Formát

Cílem Blizzardu je, aby Hearthstone esport byl udržitelný, zábavný a přístupný pro všechny.

Proto bude v roce 2019 zrušen Conquest formát. Blizzard zároveň chce, aby Hearthstone e-sport odrážel zážitek ze hry a byl lépe uchopitelný pro nové sledující. Tento nový formát, který odhalíme v následujících měsících, bude využit v novém ekosystému.

Hearthstone Masters a Transitional Season

Tento rok byl představen Masters systém. Ten měl sloužit jako uznání nejlepším hráčům na základě konzistence jejich výkonů. Samozřejmě dostali i odměny spojené s Competitive Point za poslední tři sezóny. Mnoho z vás se snažilo tohoto úspěchu dosáhnout. Hearthstone esport se příští rok zásadně změní, takže každý, kdo by dosáhl Masters statusu, dostane odměny stejné, nebo vyšší ceny.

Navíc, body získané v první sezóně roku 2018 nebudou exspirovat 1. prosince 2018. Od tohoto data do 31. března 2019, hráči získají bonusové body v Transitional Season. Získají více bodů pro odměny na příští rok:

 

Během této doby mohou hráči získávat body na Tour Stops, HCT Winter Playoffs a HCT Winter Championship. Ale ne v žebříčku. Více v pravidlech na těchto stránkách.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Gena 02.12.2018 19:46

Zkusite nekdo bojovat o 1 misto?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet