Blizzard údajně zrušil StarCraft FPS, místo něj Diablo 4 a…

  diablo    overwatch    starcraft   

Blizzard zrušil first-person střílečku ze světa StarCraftu, kterou studio vyvíjelo poslední dva roky. Nebo to alespoň tvrdí tři osoby, které mají vhled do dění v Blizzardu. Co je důvodem údajného zaříznutí tohoto StarCraft projektu? Blizzard usoudil, že chce raději soustředit své zdroje na Diablo 4 a Overwatch 2.

 

StarCraft projekt, vyvíjený pod kódovým označením Ares, měl být takový "Battlefield zasazený do StarCraft univerza". Těmito slovy jej popsal jeden z výše zmíněných jedinců informovnaých o projektu. Ti musí zůstat v anonymitě, neboť nebyli autorizováni o činnostech studia hovořit.

Ve vyvíjeném prototypu StarCraft FPS hry jste mohli hrát za terranského mariňáka a zabíjeli jste zergy. Zároveň však prý existovaly plány i na hratelné zergy. Jedna ze zainterestovaných osob, která viděla minulý rok buildy hry, se vyjádřila, že vývoj jí přišel poměrně pomalý. Druhý člověk se naproti tomu svěřil, že to pro něj byl "obrovský šok", když Blizzard projekt před pár týdny zrušil. A třetí osoba okomentovala zrušený projekt tak, že "vypadal dost dobře".

Společně s projektem Ares byla údajně zrušena i nějaká neoznámená mobilní hra.

Server Kotaku, který s informací o zrušené střílečce přišel, kontaktoval Blizzard s dotazem, jak to tedy vlastně je. Blizzard zareagoval nicneříkajícím emailem, který zahájil slovy "obvykle nekomentujeme neoznámené projekty, ale...". Ve zprávě jsme se mohli dočíst následující:

 

"Do naší práce vkládáme naše srdce i duše. A jelikož jsme sami hráči, moc dobře víme, jak vzrušující to může být, když člověk s jistotou ví, že se chystá nějaký nový projekt. A i když víme, že mohou nastat změny a může se dostavit zklamání, není to o nic méně bolestivé, když musíme nějaký projekt dát k ledu nebo když plánované oznámení nedopadne tak, jak člověk doufal. Tato rozhodnutí vždy činíme s ohledem na naše hodnoty, s ohledem na to, o čem jsme přesvědčeni, že pro Blizzard má smysl, s ohledem na to, co doufáme, že si naši hráči nejvíce užijí. Tato rozhodnutí činíme bez ohledu na konečný výsledek nebo na to, jak mohou být věci interpretovány. Práce, kterou vkládáme do těchto projektů – ať už se nakonec dokončí nebo ne –, je nesmírně cenná. A často vede k úžasným věcem a umožní, aby tu vzkvétala kultura experimentování.

S ohledem na výše řečené se velmi těšíme na odhalení našich dalších projektů, které máme rozpracované. Dozvíte se o nich, až přijde pravý čas.

 

Vývoj projektu Ares začal v roce 2017. Šlo v podstatě o experiment, co tým zvládne se StarCraftem v Overwatch enginu. Blizzard tehdy doufal v přesunutí co nejvíce her na stejnou technologii, aby se mohl zrychlit vývoj jejich her. V čele projektu Ares stál Dustin Browder, který dříve vedl Heroes of the Storm a StarCraft II.

 

Mnozí z vás si možná vzpomenou, že nejde o první zrušený StarCraft projekt. Blizzard kdysi plánoval StarCraft: Ghost, stealthovou střílečku z pohledu třetí osoby, kde jste měli hrát za Novu. Hra byla oznámena v roce 2002, v roce 2006 byla odložena na neurčito a až v roce 2014 oficiálně zrušena.

V kontextu zrušení projektu Ares nedošlo k žádnému propouštění. Podle tvrzení dvou zaměstnanců vysvětlil Blizzard týmu své rozhodnutí zrušit Ares tak, že chce přesunout mnoho z vývojářů na nadcházející novinky Diablo 4 a Overwatch 2. Oba tyto projekty by měly být údajně oznámeny na letošním BlizzConu a měly by představovat hlavní blizzardí novinky do nejbližší budoucnosti.

Pokud jde o Overwatch 2, toto pokračování futuristické střílečky by mělo obsahovat výrazné PvE prvky – několik zaměstnanců Blizzardu hru přirovnalo k Left 4 Dead.

 

Bude mít Blizzard s oznámením Diabla 4 a Overwatche 2 úspěch, nebo se bude opakovat loňské fiasko s Diablo Immortal, které se zdálo, že bude začátkem konce pro Blizzard? Rozhodl se Blizzard přece jenom raději soustředit na PC/konzolové hry namísto mobilních, a mobilní hry budou představovat jen dodatečné projekty?

Byli byste si rádi zahráli FPS ze světa StarCraftu? Já tedy určitě ano!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Martins911 07.06.2019 16:41

Ten overwatch šel taky pislední dobou dost k ledu co?

Bellatrix 07.06.2019 17:15

Docela jo.

Šéfredaktor WoWfan.cz

MasachzCz 07.06.2019 18:42

Bylo by to super kdyby tam byl lepší ranked season rewards system.. Nějaký obrázky nikoho nezajímají . Třeba alespon skiny na postavy to by bylo super a možná by se to hrálo trochu víc.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet