Blizzard spojil síly s Google

  tiskova zprava    google    blizzard   

Blizzard k hostování her používá nejen svoje datacentra, ale i služby třetích stran, např. Amazon Web Services. Nyní přišlo oznámení o strategickém partnerství s největším hráčem na poli internetových služeb - Google. Blizzard hodlá využívat jak YouTube k živým přenosům, tak hardware k hostování her. V noci z 24. ledna na 25. ledna k tomu vyšla tisková zpráva.

Activision Blizzard zdroj

Activision Blizzard a Google dnes oznámili několikaleté strategické partnerství k nastartování nových hráčských zážitků. Google Cloud bude sloužit jako preferovaný poskytovatel infrastruktury pro hry od Activision Blizzard. YouTube bude exkluzivní partner pro celosvětové přímé přenosy z her, populárních e-sportových lig a herních událostí včetně Overwatch League, Call of Duty League, Hearthstone Esports a dalších.

 

Activision Blizzard má celosvětově každý měsíc miliony aktivních uživatelů, proto hledal partnera, který by pomohl zlepšit herní infrastukturu a zárověň dodat superiorní, herní zážitek s nízkou odezvou. Firma se obrátila na Google Cloud, jelikož má spolehlivou celosvětovou stopu, pokročilou datovou analytiku a schopnou umělou inteligenci, angažuje se v open-source, čímž stvořil platformu pro budoucí inovace v herním průmyslu.

 

Hráči budou mít prospěch z prémiové kvality síťových služeb, nízké latence a nízkého packet loss, zatímco budou hrát vysoce kvalitní hry na jakémkoliv zařízení. Hráči tatkéž budou mít optimální personalizované interakce, jelikož Activision Blizzard může využít AI v Google Cloud a nabídnout speciální doporučení pro herní nabídky a rozličné herní zážitky.

 

"S Activision Blizzard jsme po několik let úzce spolupracovali na mnoha mobilních hrách, aby bylo možné je lépe analyzovat a zlepšit celkový hráčský zážitek," říká Sunil Rayan, ředitel Gaming sekce v Google Cloud. "Jsme nadšení, že můžeme rozšířit náš vztah a podporovat jedny z největších a nejuznávanějších herních vývojářů na světě."

 

"S radostí jsme se spojili s Google, abychom mohli být lídry další generace herních inovací v tomto odvětví. Nejvyšší kvalita infrastruktury Google Cloud nám dodává sebevědomí ve schopnosti dát fanouškům na celém světě obrovskou porci zábavy," říká Jacques Erasmus, Chief Information Officer v Activision Blizzard.

 

Počínaje tímto týdnem, budou na YouTube vysílány oficiální živé přenosy Activision Blizzard her z oblíbených e-sportových lig a událostí, včetně nově vytvořené Call of Duty League, Overwatch League, Hearthstone Esports a dalších. Historicky první sezóna v Call of Duty League započne v pátek 24. ledna v Minnesotě, kde se utká 12 týmů. Overwatch League následuje 8. února. Všechny zápasy bude živě přenášeny na oficiální YouTube kanály jednotlivých her a budou obsahovat archivní a další speciální obsah.

 

"Ročně 200 milionů hráčů sleduje 50 miliard hodin herního obsahu. YouTube je hřáčsky i fanouškovsky nejpopulárnějších platforma pro hry," říká Ryan Wyatt, ředitel Gaming sekce v YouTube. "Jak Overwatch League, tak Call of Duty League jsou typickým příkladem nejlepšího e-sport obsahu. Kdysi jsem sám komentoval Call of Duty e-sport, z toho, že si Activision Blizzard vybral YouTube jako domovskou platformu pro digitální živé přenosy pro obě ligy, jsem nadšen. Toto partnerství dokazuje, že jsme oddaní tomu mít nejlepší platformu pro přenášení herního obsahu."

 

"Toto je vzrušující rok pro Activision Blizzard e-sport, chystáme zahajovací sezónu Call of Duty League, a první Overwatch League sezónu, ve které se utkají týmy z celého světa," říká Pete Vlastelica, CEO e-sport sekce v Activision Blizzard. "Je naším cílem dodat vysoce kvalitní kompetitivní zábavy, kterou mohou našic fanoušci sledovat odkukoliv, ať živě, nebo ze záznamu. Kombinací našich komunit vášnivých fanoušků, hráčů a silné YouTube platformy nám toto partnerství pomůže tento závazek splnit.

 

Spolupráce Google s Activision Blizzard dokazuje, že Google je oddaný podpoře herním vývojářům a jejich úspěchu po celém světě. Google a jeho rozličná obchodní oddělení nabízejí komplexní řešení pro herní vývojáře, umožňuje jim vytvářet skvělé hry, spojovat je s fanoušky a škálovat jejich business.

 

Google má  část své infrastruktury i v České republice, konkrétně YouTube na serverech hostingové služby SuperHosting. Bude Blizzard ve spolupráci s Google hostovat i hry na těchto serverech a zlepší tak hráčský zážitek českým hráčům? To zůstává otázkou. Ale rozhodně bychom si přáli nižší ping v Overwatch, méně disconnectů v Diablo 3 (a následných smrtí na HC) a obecně žádné lagy při hraní našich oblíbených her.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet